|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak dbać o cere;/...
Czy 20 latka moze urzywac kremow przeciwzmarszczkowych..cz ytałam już wiele rzeczy na ten temat ...na wizażu też
. Pewnie powiecie że powinno się stosować kremy do potrzeb własnej skóry...zanem poradzcie mi coś. Mam cere tłustą ostatnio b. wysuszoną. pojawily mi sie lekkie zmarszki na czole ( do tego rozszerzone pory i naczynka)...moze to od wysuszenia ale nie jestem pewna;/..miedzy oczami tez sa. Stosuje na dzien krem antybakteryjny z AA young+ krem koloryzujący z Biodermy, wieczorem zmywam to wszystko Biodermą Sensibio H2O nastepnie myje twarz żelem Topialyse nakładam krem Physiogel lub Perfecta na naczynka...kupiłam effaclar k ale narazie nie stosuje ponieważ nie umiem sobie dobrać filtra wszystko mnie zapycha. Może któras z miłych pań poradzi mi co moge jeszcze wprowadzić do pielęgnacji ...pozdrawia m...
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak dbać o cere;/...
Moniak doszla moja przesykla?chyba Tobie wysylalam kiedys probki kemow z filtre m
? mozesz uzywacjesli masz sprawdzony jakis ktory CIe nie zapycha to drogeryjny mozesz uzywac , zy jakis apteczny z witamina c , jesli zawiera jakis substancje aktywne bardzo np retinaldehyd to takie zawsze na z\wieczor i nadzien filtry , a probowalas bioderme 20 spray?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Emilko...tak doszły
ale niestety Iwostin mi nie odpowiada (powiem ci że dosyć cieżko mam z tymi kremami)..<wstydniś> wiem że miałam ci wysłać ten peeling ale ja gdybym mogła to straciłabym głowe ( a teraz to nawet na poczte nie mam czasu się wybrać...wiesz sesja;/) jakoś się zrewanzuje . Co do tej Biodermy 20 to myślałam o tej 30 ale boje się kupować w ciemno...po wszystkich filtrach moja cera jest cala usiana czarnymi wagrami przyszczy nie ma ale te zanieczyszczenia...Pozdra wiam i jeszcze raz przepraszam za ten peeling musze się wziasc w garsc a nie wszystko zwalac na rostargnienie .
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Masz może jakis sprawdzony krem przeciwzmarszczkowy chocby taki profilaktyczny...ale ty masz troche innych rodzaj cery...twoja lubi te o bogatej konsystencji...ajjj
...
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
jak kiedys bedziesz miala czas wtedy wyslij nie spieszy mi sie w ogole krem pod oczy dobre ma np avene soin apaisant , dermika z serii lipid, iwostin krem pod oczy, farmona fitoodnowa, zel arnikowy flosleku, czy ze swietlikiem i herbatą, active c poid oczy, tołpa pod oczy huminea, la roche posay hydraphase yeux, pod oczy z filtrem ma bioderma... dodatkowo polecam zrobic kuracje na witaminę c ! porpoonowalabym tez kuracje na ystheal czy ystheal. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za dobre rady...w najbliższym czasie wybieram się na poczte (zmobilizowałam się i zamówiłam hydrolaty) mysle że w końcu uda mi się wysłać ten nieszczęsny peeling. Pozdrawiam
.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

. Pewnie powiecie że powinno się stosować kremy do potrzeb własnej skóry...zanem poradzcie mi coś. Mam cere tłustą ostatnio b. wysuszoną. pojawily mi sie lekkie zmarszki na czole ( do tego rozszerzone pory i naczynka)...moze to od wysuszenia ale nie jestem pewna;/..miedzy oczami tez sa. Stosuje na dzien krem antybakteryjny z AA young+ krem koloryzujący z Biodermy, wieczorem zmywam to wszystko Biodermą Sensibio H2O nastepnie myje twarz żelem Topialyse nakładam krem Physiogel lub Perfecta na naczynka...kupiłam effaclar k ale narazie nie stosuje ponieważ nie umiem sobie dobrać filtra wszystko mnie zapycha. Może któras z miłych pań poradzi mi co moge jeszcze wprowadzić do pielęgnacji
...pozdrawia m...

? mozesz uzywacjesli masz sprawdzony jakis ktory CIe nie zapycha to drogeryjny mozesz uzywac , zy jakis apteczny z witamina c , jesli zawiera jakis substancje aktywne bardzo np retinaldehyd to takie zawsze na z\wieczor i nadzien filtry , a probowalas bioderme 20 spray?