|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Szorstkie nogi, nadmierne owłosienie;(
Przeglądałam trochę forum ale nie znalazłam zbyt wiele na ten temat. Jestem brunetką mam grubie ciemne wloski na nogach tak właściwe to najgorzej jest do kolan włącznie z nimi uda już nie są tak bardzo owłosione. Gdy je depiluję są gładkie najwyżej kilka godzin...;/ niestety próbowałam wosku ale nogi nadal były szorstkie depilator to samo niestety mam takie włoski ze po 3 mi wyrastają z jednej cebulki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szorstkie nogi, nadmierne owłosienie;(
jaa mam ten sam problemm ... niestety nie wiem jak z nim sobie radzic .... wiec moge Ci tylko powiedziec ze nie jestes samma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też mam problem, że włoski szybciusienko odrastają. Ale ostatnio zakupiłam żel do golenia Joanny ( http://wzoryikolory.pl/images/large/...1018079390.jpg ). Może nie daje efektu jakiego byś pragnęła, ale myślę, że możesz spróbować, kosztuje zaledwie ok 10 zł a jest naprawdę bardzo wydajny.
Zaopatrzyłam się ostatnio w dezodorant Oriflame opóźniający porost włosków. Wprawdzie jest on pod pachy ale zastosuje i na nogi i podzielę się wkrótce opinią na jego temat ![]() ![]() ![]() PS. Szkoda, że na głowie włosy nie rosną tak szybko jak na nogach i w innych miejscach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
nie wiem ja Wy dziewczyny ale ja depiluje sobie nogi depilatorem wprawdzie to juz 8 lat ale i tak włoski sa słabsze i mam spokoj na jakis miesiac ja tez mialam ciemne wloski na nogach tak jak mowisz najgorzej jest na łydkach ale i na wewnetrznej stronie ud koszmar nie mowiac o okolicach bikini ale jak zaczelam urzywac depilatora to mam spokoj i nogi sa gladsze i bikini moge wlozyc nie wsydzac sie ze cos mi tak wystaje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja polecam depilację woskiem. Większość kosmetyczek dysponuje preparatami opóźniającymi porost włosów, które mogą polecić do stosowania w domu. Najlepiej zapytaj o to zaufaną kosmetyczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
probowallam z depilatorem faktycznie fajna sprawa tzn mnie okropecznie BOLII!! ale w sumie wartoo mam spokuj niesty nie przez miesiadz tylko tak ze 2 - 3 tyg :/ a moje nogi nie sa gladkie wrecz przeciwnie :/ po depilatorze podraznione czerwone i z krostami !! :/ aa z kosmetyczka dobry pomysl
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja mam straszne nogi... otłuszczone, z krostkami, z bliznami po krostkach, szorstkie, cellulitis, rozstępy.... No już nie wiem co z nimi zrobić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
depilator sprawdził się wyśmienicie, teraz wystarczy, że wydepiluje pachy raz na tydzień, ale są tą cienkie i nieliczne włoski, więc nic nie boli ![]() pierwszy raz był straszny, bolało okropnie, później pachy były podrażnione i piekły, ale trwało to zaledwie 2 dni, a każde kolejne podejście było mniej bolesne ![]() podsumowując - polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
aa to chybaa sprooobuje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
ja znalazłam na Allegro takie:
http://www.allegro.pl/item351356576_..._more_zes.html dużo pieniędzy, myślicie, że działa? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
wow pierszy raz cos takiego widze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja od x lat goliłam się maszynką, włoski odrastały mi już po 5 godzinach, aż jakieś 2 tygodnie temu powiedziałam sobie DOŚĆ. wyciągnęłam dawno nieużywany depilator, zacisnęłam zęby i pozbyłam się ich wszystkich. BOlało koszmarnie, na początku nie moglam podnosić pach, w sklepie jak przymierzałam koszulke, to aż mi łezki poleciały
![]() ![]() To teraz o moim problemie: mam koszmarnie owłosione uda, probowałam golić je maszynką i depilatorem. Po maszynce włoski stały sie mocniejsze: i ciemniejsze/:/ po depilatorze strasznie wrastały mi w skóre....po maszynce w sumie też!! Co owocuje okropnymi czerwonymi krostkami z wrastającym włosem. Już nie wiem co powinnam zrobić żeby się ich pozbyć. Na laser niestety jak na dzisiaj mnie nie stać:/ Pomocy !! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja też kiedyś wydepilowałam sobie pachy, ból okropny, najgorszy ze wszystkich... miałam wrażenie jakby mi ktoś podciął pachy nożem. Jak przytknęłam depilator do skóry to po sekundzie musiałam zabrać i tak w kółko. Dopiero jak pachy rozbolały na całego mogłam dokończyć... Kolejne depilacje były już zdecydowanie mniej bolesne i co ważne nie odrastały wszystkie włosy na raz ale może 1/4.
Jednak nie byłam systematyczna i w końcu przerwałam depilację pach. Dzisiaj chyba już się nie zdobędę, żeby zacząć od nowa - za duży ból.
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez sylwiiis Czas edycji: 2008-06-01 o 09:47 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
No, niestety :/ muszę przyznać, że na łydki minimalnie pomógł... ale uda zostały takie same, i jeszcze kosmetyczka mi włoski poprzypalała i miałam długo blizny :/ kupa kasy poszła się kochać :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
a ja właśnie zakupiłam z qmpelą to http://www.allegro.pl/item367444335_...atis_hit_.html
naczytałam się o tym, i analogicznie do wyglądu turczynek(całkowita czerń) ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Pasta cukrowa? Zrobiłam kiedyś w domu według przepisu (chyba znalezionego na wizażu) i była masakra
![]() Nie chcę zniechęcać, bo ta pasta z allegro może jest profesjonalna, wiadomo jak to jest z eksperymentami w domu :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
pasta cukroa to dla mnie najlepsze co moze byc z cudow wyrywajacych wlosy, naprawde! tylko trzeba umiec ja odpowiednio zrobic i odpowiednia technika przyklejac i zrywac ta paste, ale jest super w porownaniu z plastrami veeta to jest o niebo lepsze,pasta super sie sprawdza do bikini i na rece, na nogi pewnie jeszcze lepiej ale ja nie probuje bo nie moge, polecam paste!
astarte a moze powinnas zbadac poziom hormonow? bo to naprawde dziwne, ze nic ci nie pomogl ten laser.
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Badałam hormony, są w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
U mnie lekarze ignorowali moje prośby o badanie hormonów-dojrzewasz. a wkurza mnie ten problem coraz bardziej, bo nie mam czasu,żeby poświęcać godzinę na depilację jednej łydki, a co tu mówić jeszcze o udach? moze ta pasta cukrowa pomoże? ale jak tym wydepilować tylnią stronę ud?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.