![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Byłe kobiety faceta
Czy tylko ja jestem takim odmieńcem i jestem zazdrosna o byłe kobiety mojego chłopaka ? Jeśli tylko wspomni o nich,jakimkolwiek intymnym wątku,ściska mnie od środka uczucie duszącej zazdrości.Czasem nie potrafię tego zrozumieć,przecież to dawna przeszłość.Jesteśmy razem już 14 miesięcy,a ja dalej trzymam w sobie to uczucie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Byłe kobiety faceta
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że naprawdę pomaga mi to, że znam eks swojego TŻ-a. Że wiem jakie są, czego się po niuch spodziewać. Obserwuję ich obecne związki. Dla mnie zazdrość o eks jest trochę dziwna, ale na pewno znajdzie się tu mnóstwo kobiet, które mają podobne odczucia, jak Ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja jestem zazdrosna,co prawda nie tak szaleńczo by na każde wspomnienie o którejś z nich dostawać szału,ale czuję zazdrość,gdy pomyślę sobie ile czasu spędzonego z moim ukochanym "ukradły" mi one
![]() Niestety mam paskudną cechę i często pozwalam sobie na ironiczne komentarze względem jednej z nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Też tak mam(raczej miałam), ale tylko z jedną eks, ponieważ tylko do niej coś czuł. ba! jego pierwsza wielka miłośc. pamietał kiedy i gdzie sie pierwszy raz całowali, a nie był w stanie przypomniec sobie kiedy sie pierwszy raz ze mna kochał, choc tamto wydarzenie było jakies 3 lata temu. dostawałam szału na sam jej widok. taka zazdrosc, ze nie byłam pierwsza... głupowate i jedyne co moge poradzić, to powiedz mu o tym i jak zapewni, ze ty i tylko ty, to czym sie martwic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moją zazdrość powoduje raczej to, że wiem, że on może o niej czasami myśleć. Nie ma z nią kontaktu od czasu kiedy ze mną jest, ale dalej bywam zazdrosna. Rzadko, bo rzadko, ale zdarza się.
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. ![]() cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-08-18 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Pocieszę Cię- im dłuższy i stabilniejszy związek, tym uczucie zazdrości o inne staje się słabsze.
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie na początku to uczucie było nie do zniesienia. Teraz, po siedmiu latach pojawia się raz na kilka miesięcy i to wtedy kiedy mam dni, że się o wszystko czepiam.
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem zazdrosna tylko o jedna jego eks
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
jesteśmy już razem 14 miesięcy... jak to poważnie zabrzmiało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisałam już o tym w którymś wątku, był chyba nawet podobny do tego ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Byłam zazdrosna, wściekle - zwłaszcza że w nastoletniej naiwności opowiedział mi o swoim poważnym związku i mniej poważnych, acz odważnych podbojach... I nie dawało mi to pokoju ze 2,5 roku, nawet jak już przestałam być zazdrosna o eks (tą poważną), to gryzły mnie jego romanse i zbyt pikantne szczegóły. Przeszło mi, ale piekło jak cholera. Raz na jakiś czas wracało, jak miałam gorszy dzień, a dziś już mam luz - chociaż nie lubię o tym rozmawiać, pomimo że to było tyyyyle lat temu
![]() Powiedz chłopakowi, że nie chcesz rozmawiać o eks, a zwłaszcza o ich pożyciu. To niezdrowe! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na początku byłam bardzo zazdrosna. Tym bardziej, że znam mojego tża praktycznie od zawsze i wiem doskonale o jego podbojach ( a prowadził nawet bardzo rozrywkowe życie, jeśli chodzi o TE sprawy ).
Wściekałam się, gdy tylko wspominał o jakiejś swojej eks, nieważne w jakim kontekście. Na pocieszenie powiem Ci, że to mija. Dziś już wcale mnie to nie rusza. Wiem, że tamto to były tylko przygody, a ze mną to poważna sprawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
mój nic nigdy o nich nie wspominał
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic nie zmienia tłumaczenie, że teraz jest ze mną, więc ja jestem dla niego najważniejsza, itd. takie okropne babsko ze mnie...
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
w takiem razie ja musze byc jakas nienormalna
![]() ![]() . jestem za to mistrzynia zazdrosci w innym temacie.. ale to juz offtop ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
po prostu jestem na maksa zazdrosna jesli chodzi o fotki rozbierane , filmiki.. sama mysl ze mialby sie podniecac na widok innej kobiety az mnie skreca.. wiem , ze to temat rzeka i , ze jest wiele opinii na ten temat, zdrada, nie zdrada.. ale ja nie umiem sobie z tym poradzic juz wiele lat..
wiem, ze to moze dziwne dla wielu z Was , ze nie jestem zazdrosna o realne kobiety .. tylko o te na monitorze, czy papierze :/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mi też doskwiera niekiedy to uczucie
![]() Na początku mi to zwisało. Ale im bardziej poznawałam TŻ tym bardziej mnie do wnerwiało. Czasami jak pomyślę, że razem mieszkali to mi się krew w żyłach gotuje. Ciągle mam wrażenie, że czeka tylko na chwilę, żeby mi powiedzieć, że coś robię gorzej niż była.... I tak sobie myślę, że to chyba jest problem ze swoją wartością, jakąś niską samooceną ![]() ![]() A poza tym jestem zazdrosna o czas który spędził z nimi, spędzanie różnych wakacji, wyjazdów razem itp. Bo wiem, że teraz już na pewno wiele fajnych rzeczy robił ze mną nie będzie, które robił kiedyś (jak był młody ![]() ![]() Te w gazecie to niech sobie ogląda czy na filmach, bo na pewno żadnej z nich nie dorwie ![]() Edytowane przez wskazówka Czas edycji: 2011-08-18 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tyle szczęścia, że mój tż w sumie nie miał przede mną żadnego poważnego związku - tylko takie przygody na chwilę.
Najlepiej nie pytać. Pytamy, bo chcemy, żeby powiedział, że ta czy tamta była beznadziejna, głupia itd. A facet zazwyczaj mówi to, co naprawdę myśli i opowiada zgodnie z prawdą, co nie zawsze nam się podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie jestem zazdrosna o byłe, bo nie bez powodu są byłe, a nie obecne. Coś widocznie musiało być nie tak skoro się rozstali, takie moje zdanie. I chyba trzeba zaakceptować fakt, że facet kogoś miał przed Tobą i nie jesteś jedyną w jego życiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ trochę sam opowiadał o swoich byłych. ja pytałam tylko o to ile ich było, a jemu prócz tego, że dokładnie nie wie, "wypsnęło się", że z tą eks uprawiał seks tu i tu, a ona była wniebowzięta, a ta eks z kolei była rewelacyjna w tym i tamtym w łóżku... przez te jego opowiadania (głównie o seksie) czasem czuję presję bycia lepszą od jego eks, a że TŻ nigdy nie dał mi poznać czy jestem lepsza czy gorsza - to sama się jeszcze bardziej nakręcam. bo skoro nic nie mówi, to pewnie gorsza...
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Osobiście nigdy nie jestem w stanie zrozumieć paranoi na temat byłych. była dziewczyna jest była z jakiegoś powodu. I skoro Wy wiecie, że do swoich byłych nie macie zamiaru wracać to dlaczego tak strasznie zazdrosne jesteście o przeszłość?
Przeszłości nic i nikt nie zmieni, a ważne jest to, co jest teraz. Jeśli Wasi mężczyźni są z Wami, Was kochają, o Was dbają to naprawdę nie ma sensu się zadręczać tylko dlatego, że kiedyś próbował sobie (nieudanie) ułożyć z inną życie, albo dlatego, że w chwili przyszpilenia przez instynkt zaliczył X panienek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Kolor Bzu, bywam zazdrosna kiedy nachodzi mnie myśl, że może myśleć o byłej
![]() ![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja po tylu latach razem dalej jestem zazdrosna, raz na ruski rok, ale jestem ![]()
Fizyka jest jak seks: pewnie, że może dawać jakieś praktyczne rezultaty, ale nie dlatego to robimy. ![]() cudo <3 Edytowane przez Oh Peggy Brown Czas edycji: 2011-08-19 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może to też dlatego, że ani ja, ani TŻ nie mieliśmy nigdy sytuacji, w której ktoś by nas rzucił- to zawsze my byliśmy tą złą stroną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
zawsze istnieje ryzyko ponownego wejścia do tej samej rzeki - TŻ nas zostawia i wraca do byłej :P
oj, babska psychika jest tak skomplikowana i niezgłębiona, że hoho...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.