|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
W czasach zakazanych zabaw hucznych.....
Jak to jest teraz z chodzeniem na imprezy w czasie Postu i Adwentu? Chodzi mi tu oczywiście o zwyczaje katolickie
Co na ten temat sądzicie??
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: W czasach zakazanych zabaw hucznych.....
(chyba) faktycznie to jest zniesione . Ksiądz sam mówił o tym u nas na lekcji . W sumie w moim mieście dyskoteki i tak były i dużo ludzi chodziło
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Przecież to zależy od sumienia każdej osoby
A zresztą, zdaje się, że uz taki watek był
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
od sumienia również
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe brzmienie przykazań kościelnych
1. W niedzielę i święta nakazane uczestniczyć we Mszy świętej i powstrzymać się od prac niekoniecznych. 2. Przynajmniej raz w roku przystąpić do sakramentu pokuty. 3. Przynajmniej raz w roku w okresie wielkanocnym, przyjąć Komunię Świętą. 4. Zachowywać nakazane posty i wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych, a w okresach pokuty powstrzymywać się od udziału w zabawach. 5. Troszczyć się o potrzeby wspólnoty Kościoła. wpisalam sobie w gogle 'nowe prztykazania koscielne' i takie wyskakuja... |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie to kwestia swojego sumienia, ja choc do kosciola nie chodze ( jestem wierzaca ale do kosciola nie chodze) to w post nie biore udziaalu w zadnych zabawach tanecznych.
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

A zresztą, zdaje się, że uz taki watek był