american teenager - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-06, 21:32   #1
smiley
Zadomowienie

american teenager

Mi osobiscie podoba sie stylamerykańskich nastolatek (licealistek) z filmow i seriali usa ;PP
maja cos w sobie jakies kolorowe ciuszki, nie za duzo dodatków ... nie wiem czy to w ogóle jest jakis styl xd po prostu kojarzy mi sie z amerykanskimi dziewczynami i tak go nazwałam xD
seriale w ktorych ten styl wystepuje(ktore ja widzialam): ''veronica mars'', ''słodkie zmartwienia''(szkoda ze to lata 90. bo ubrania nie z tej epoki ;]) ,,wredne dziewczyny" itpitd

znalazłam kila fotek z takim'' stylem.''..:P

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg VM_1x01_Pilot_077.jpg (122,7 KB, 229 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg n1159732604_30118914_4512.jpg (35,2 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg stacie-orrico5.jpg (22,7 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 004.jpg (14,2 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg VM_1x02_CWCD_173.jpg (110,2 KB, 162 załadowań)

Edytowane przez smiley
Czas edycji: 2009-08-18 o 18:44
smiley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 21:39   #2
eyo
Zakorzenienie

Dot.: american teenager

ale to nie różni się niczym od AG bo właśnie opisałaś AG więc nie wiem jaki sens jest zakładać taki watek skoro wszystkie wiemy jak skończyła się historia AG tutaj po tym jak sie wyczerpał temat do ciągłej dyskusji o samej modzie ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 21:43   #3
Bawitching
Zadomowienie

to sa tylko zdjecia z filmow, gdzie nad garderoba aktorow sidzi cala ekipa. w normalnej publicznej amerykanskiej szkole znajdziesz indentyczne dziewczynki jak tu w polsce.
Bawitching jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 22:39   #4
blackbird
Raczkowanie

Hehehe-ja tam spojrzałam na zdjęcia -nazwijmy je grupowe-i co widzę?
Na jednym tytułowa weronica mars a za nia :nijaka ,pulchniutka meksykanka a po lewej dziewczynka w o wiele za krutkich spodenkach niż pasowałoby do jej poterznyh ud.Drugie zdjęcie grupowe to poza wysylizowaną weronicą,grubasek z czarnym sanikiem pod białą koszlka i bazarowa minówka,plus przesadnie tleniona ,różowa lolitka-jak dla mnie nie jest tooraz super stylu i wniczym nie jest o lepsze niż polska szkoła

Edytowane przez blackbird
Czas edycji: 2009-03-06 o 22:40
blackbird jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 06:51   #5
kennedy
Zakorzenienie

wlasnie mialam napisac to samo
nic cieakwego i roznego od polskich nastolatek
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 07:24   #6
smiley
Zadomowienie

to widocznie musze was zaprosic do mojej szkoly :P
dla mnie roznica jest spora....i troche sie rozni od ag bo one maja 'odwazniejsze'' obrania :P
a jak sie skonczyla historia z ag? bo dawno mnie nie było na tym watku i jestem nie w temacie :PP
Stary 2009-03-07, 08:10   #7
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smiley Pokaż wiadomość
to widocznie musze was zaprosic do mojej szkoly :P
dla mnie roznica jest spora....i troche sie rozni od ag bo one maja 'odwazniejsze'' obrania :P
a jak sie skonczyla historia z ag? bo dawno mnie nie było na tym watku i jestem nie w temacie :PP
nie wiem jak Ty ale częsc zdjęć była odważneijsza a część nijak nie odbigała od takich ja te Twoje wiec sensu nie widze

a w AG było już tyle powiedziane że nie było o czym pisać i pisało się o wszystkiem więc trafiło na społeczności ;D

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 09:48   #8
TandleRidson
Raczkowanie

i to mają być te "odmienne" ubrania? Co tutaj jest innego, oryginalnego możesz mi jakoś logicznie wytłumaczyć?....
A "najbardziej różny styl od polskich dziewcząt" to prezentujesz na fotce czwartej"...
haha...
na drugiej...ot, co zwykły, fioletowy sweterek do plisowanej spodniczki.
Cyba się różnimy, bo ja patrzę na te dziewczyny widniejące na fotkach (zwłaszcza te, o których pisała blackbird i widzę, ze mają wiele problemów, i to naprawdę sporych problemów....

wątek jak dla mnie bez sensu. W 100% popieram blackbird

Edytowane przez TandleRidson
Czas edycji: 2009-03-07 o 09:52
TandleRidson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 09:56   #9
marchewkowe pole
Zakorzenienie

GG do marchewkowe pole

Cytat:
Napisane przez blackbird Pokaż wiadomość
Hehehe-ja tam spojrzałam na zdjęcia -nazwijmy je grupowe-i co widzę?
Na jednym tytułowa weronica mars a za nia :nijaka ,pulchniutka meksykanka a po lewej dziewczynka w o wiele za krutkich spodenkach niż pasowałoby do jej poterznyh ud.Drugie zdjęcie grupowe to poza wysylizowaną weronicą,grubasek z czarnym sanikiem pod białą koszlka i bazarowa minówka,plus przesadnie tleniona ,różowa lolitka-jak dla mnie nie jest tooraz super stylu i wniczym nie jest o lepsze niż polska szkoła
Hehe, dokładnie.
A co do american teenager to mi się kojarzy styl dziewczynek z puszczanego kiedyś na MTV serialu Laguna Beach: The Real Orange County. Te to NAPRAWDĘ nie miały problemów
Stary 2009-03-07, 10:01   #10
Hultaj
BAN stały

Myślę, że musisz sobie przejrzeć na spokojnie AG, bo z tego co pamiętam, to tam są i mało ciekawe foty z cyklu wiadomo co o nim myslimy , i fajnych, fajnie ubranych laleczek.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 10:16   #11
messinka
Zakorzenienie

:| Czy Ty się dobrze czujesz przepraszam bardzo?

"mam dosc patrzenia na dziewczyny w mojej szkole
wiem ze nie liczy sie wyglad i ubranie ale bez przesady xD
1klasy to w ogóle jakies totalne nieporozumienie...jak ich jedna guru kupi sobie jakas wiejska spódniczke od ruuskich z częstochowkiego ryneczku to na drugi dzień kazda to ma...i chodza w tych miniówach a ich nóżki to takie kiełbaski
wiec to jest grupka w stylu wiejskim
american girl tez mamy...solarka,mocny makeup i takieciuchy jak opisane w tamtym watku o ag...a ich nr telefonów widnieja na sufitach w łazienkach podpisane tania dzi*ka itd ;]"

krytykujesz dziewczynę dlatego ,że kupi sobie spódniczkę nie w Twoim stylu? Może po prostu taka jej się podoba ,albo najnormalniej w świecie nie ma pieniążków ,aby kupić sobie ubrania z sieciówek typu H&M ,Bershka etc? A to chyba zły post co nie?

Zapuszczam włosy - codzienna pielęgnacja. Wymarzona długość ? DO PASA

walczę o marzenia
Technik ochrony środowiska ? --- zrealizowane
Technik farmacji ? --- zrealizowane
Lingwistyka stosowana j.angielski + j. hiszpański --- do realizacji

messinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 10:54   #12
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
hmm...jest wątek american girl ale nie czarujmy sie : w Polsce trudno tak wyglądać bo zaraz zaczną cie wzyywac od cwiercinteligentow itp takie społeczeństwo.

Mi osobiscie podoba sie stylamerykańskich nastolatek (licealistek) z filmow i seriali usa ;PP
maja cos w sobie jakies kolorowe ciuszki, nie za duzo dodatków ... nie wiem czy to w ogóle jest jakis styl xd po prostu kojarzy mi sie z amerykanskimi dziewczynami i tak go nazwałam xD
seriale w ktorych ten styl wystepuje(ktore ja widzialam): ''veronica mars'', ''słodkie zmartwienia''(szkoda ze to lata 90. bo ubrania nie z tej epoki ;]) ,,wredne dziewczyny" itpitd
trudno mi ten ''styl'' okreslic
*lekki
*kolorowy
*jak patrzy sie na te osoby to wyglądaja jakby nie miały zadnych problemów xD

znalazłam kila fotek z takim stylem...:P widac roznice pomiedzy polskimi a tymi serialowymi-amerykańskimi nastolatkami ...

.mam dosc patrzenia na dziewczyny w mojej szkole
wiem ze nie liczy sie wyglad i ubranie ale bez przesady xD
1klasy to w ogóle jakies totalne nieporozumienie...jak ich jedna guru kupi sobie jakas wiejska spódniczke od ruuskich z częstochowkiego ryneczku to na drugi dzień kazda to ma...i chodza w tych miniówach a ich nóżki to takie kiełbaski
wiec to jest grupka w stylu wiejskim
american girl tez mamy...solarka,mocny makeup i takieciuchy jak opisane w tamtym watku o ag...a ich nr telefonów widnieja na sufitach w łazienkach podpisane tania dzi*ka itd ;]
a ten styl to cos nowego...tylko nie umiem go sprecyzowac w czym tkwi jego lekkosc ;p w tym ze kolorowe ubrania? ;]
punkt karny
kultura wypowiedzi nie nadaje się na to forum
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:08   #13
XS-ka
Zadomowienie

Cytat:
hmm...jest wątek american girl ale nie czarujmy sie : w Polsce trudno tak wyglądać bo zaraz zaczną cie wzyywac od cwiercinteligentow itp takie społeczeństwo.
A cóż w tym trudnego ?
Wszelkiego rodzaju wyzywanie i szufladkowanie kobiet przedstawiających sobą styl AG świadczy jedynie o osobie wygłaszającej te opinie.
Stary 2009-03-07, 11:11   #14
kiiiciiia
Zakorzenienie

jest sens zakladania ilus watkow o identycznej tematyce?
A co do opisu stylu ag..no coz..pierw radze dokladniej poczytac

kiiiciiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 11:29   #15
lil coco
BAN stały

"american girl tez mamy...solarka,mocny makeup i takieciuchy jak opisane w tamtym watku o ag"

poczytaj najpierw wątek bo wyciągasz błędne wnioski.
lil coco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 12:56   #16
Dualstar
Wtajemniczenie

Nie udzielam się w wątku o AG, gdyż nie mam dużo czasu, ale przeczytałam wszystkie części i pozdrawiam tamtejsze dziewczyny.

Natomiast moim zdaniem polskie dziewczyny nie różnią się niczym od tych amerykańskich i na odwrót , miałam możliwość być w stanach dwukrotnie, lecz wypowiem się tylko o stanie New Yersey, bo w innych niestety nie byłam . Tamtejsze dziewczyny chodzą również ubrane w podobnych rzeczach jak tutaj, ich wygląd zależy w dużej mierze od groma sklepów które się tam znajdują i od niskich cen . Jeżeli dziewczyna ma w sobie duże poczucie estetyki będzie dążyła do tego aby wyglądać perfekcyjnie - zacznie chodzić na solarium bądź używać jakichś balsamów brązujących , robić porządny make-up i ubierać się ładnie i kolorystycznie - tak jak tutaj. Jedyną rzeczą którą się różnimy to język i moim zdaniem u niektórych polskie ograniczenie co do kolorystyki w ubiorze.
W Nowym Jorku jest tak samo multum sklepów praktycznie jeden przy drugim, mnóstwo osób na ulicach poubieranych w czarne, brązowe rzeczy , tak samo w jeansy i bluzki.
Jeżeli chodzi o tolerancje to uważam że tam ludzie są o wiele milsi i życzliwsi niż w Polsce i co jest fajne nie spoglądają na nikogo wrednym wzrokiem myśląc o Boże co to za "odmieniec" - nie mówię tu o wszystkich, gdyż znajdą się i ludzie którzy są tacy jak i tu. Jeżeli chodzi o problemy to każdy je ma niestety, choć wcale nie musi tego okazywać.

smiley to co napisałaś o dziewczynach z 1 klas jest bardzo przykre i żenujące. Jeżeli coś im się spodobało to sobie kupiły, proste a i nie potrzebnie czepiasz się ich nóg jak to one wyglądają w tych spódniczkach, każdy jest inny i w jakiś tam sposób wyjątkowy , a obrażanie kogoś do niczego nie prowadzi.

pozdrawiam
Dualstar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 13:12   #17
TandleRidson
Raczkowanie

dokładnie...
kultury trochę...smiley.
TandleRidson jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 16:58   #18
Soph
Zakorzenienie

jak dla mnie to auorce chodzi o coś trochę innego niż AG

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-07, 17:01   #19
ankawilk
Raczkowanie

bylam w usa i widzialam anstolakti w skzole ubieraja sie ttragicznie czasme owszem znajdzie sie ale pare fajnych ubranych jeszcze gorzej niz w polsce ale te fjanei ubrane jak w listoadzie przy 10 celsjusza mozna chodzic w japonkach:confu sed:: confused:
ankawilk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-09, 14:39   #20
smiley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TandleRidson Pokaż wiadomość
dokładnie...
kultury trochę...smiley.

loool
ja przytoczyłam tekst ktory jest napisany na scianie a tu od razu karniaka mi daja xD
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości