|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
malowane jedwabie :)
nie jest to łatwa technika, do samego końca , czyli do utrwalenia farb boję czy wszystko będzie ok
![]() y to moje ostatnie prace
|
|
#2 |
|
damn good coffee
|
Dot.: malowane jedwabie :)
Piękne
![]() sama kiedyś próbowałam malować na jedwabiu, ale mnie to przerosło... |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
mnie na początku też przerastało, nierówne linie, farba wychodzące nagle spoza lini, nieplanowane kapnięcia z pędzla, chlupnięcie z otwartej buteleczki z farbą na prawie gotową pracę... I tak można wymieniać ale zabawa z jedwabiem daje niesamowitą energię.szczególnie lubię moment kiedy odpakowuję utrwalone już jedwab z papierów i widzę go na nowo z pięknymi , mocniejszymi kolorami
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Piękna rzecz
Moja nauczycielka plastyki z podstawówki tworzyła takie chusty - malowała na nich polne kwiaty i to były najpiękniejsze takie prace, jakie kiedykolwiek widziałam. Podziwiam talent i pracowitość - jedwab nie jest łatwym materiałem do obróbki.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Twoje prace są przepiękne
Bardzo chciałabym nauczyć się malować na jedwabiu, niestety w Lublinie nie ma żadnych kursów zaś w necie nie znalazłam żadnych tutoriali.Mój blog: http://amatigirl.com/ |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ale ja uczyłam się zupełnie sama
metodą prób i błędów a na you tube znajdziesz pełno filmików jak inni malują, też ichpodglądałam
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:02.

mnie na początku też przerastało, nierówne linie, farba wychodzące nagle spoza lini, nieplanowane kapnięcia z pędzla, chlupnięcie z otwartej buteleczki z farbą na prawie gotową pracę... I tak można wymieniać ale zabawa z jedwabiem daje niesamowitą energię.szczególnie lubię moment kiedy odpakowuję utrwalone już jedwab z papierów i widzę go na nowo z pięknymi , mocniejszymi kolorami