|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciekawe nauki przedmałżeńskie Łódź!
Cześć,
polecam wszytskim chcącym odbyć kursy przdmąłżeńskie w Łodzi - nauki u ojców Jezuitów (ul. Sienkiewicza). Zajecia prowadzone są konkretnie, na poziomie - bez infantylizmu i zbędnego patosu. Odbywają sie w przyjaznej atmosferze, pzry herbatce i ciasteczku ![]() Koszt 50 złotych od osoby. Spotkania odbywają się dwa razy w tygodniu, od 19.00. Cykl trwa około mieisaca. Istnieje możliwość skorzystania z samyuch nauk z poradni rodzinnej (jeśli ktoś ma taką potrzebę). Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciekawe nauki przedmałżeńskie Łódź!
My z TZ wczoraj zaczęlismy kurs w łagiewnikach. Sa tylko 4 spotkania (w tym jedno z poradnictwa rodzinnego), trwają ok 1,5 h. Prowadzone są bardzo fajnie, ciekawie, bez prawienia morałów. Zakonnik, ktory je prowadzi jest bardzo przystępny i smpatyczny. Opowiadał wiele anegdot. Takze jak do tej pory jestemy bardzo zadowoleni, mimo, ze wczesniej nastawilismy sie na przynudzanie i marudzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
zastanowily mnie te nauki...
bo ja na przyklad skonczylam je w liceum w trzeciej klasie i mam nawet potwierdzenie tego,a jesli moj TZ nie ma? to razem czeka nas chodzenie? jeszcze nie planuje slubu az tak dalece,ale warto wiedziec...
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
U Jezuitów jest i poradnia rodzinna i tzw. kursy przedmałżeńskie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam takie nauki w szkole średniej na religii. Otrzymałam zaświadczenie podbite przez parafię której podlegała szkoła. Ale w mojej parafii ksiądz powiedział, że nie uznaje tych zaświadczeń bo nie ma pewności czy ktoś naprawdę na to chodził. Ja osobiście uważam że jest to krzywdzące dla tych którzy naprawdę chodzili na te nauki. To tak jakby jakaś uczelnia stwierdziła, że nie honoruje świadectw maturalnych z jakiejś szkoły bo niektórzy uczniowie mogli ściągać... U mnie w parafii właśnie odbywają się nauki wiec poszliśmy. 11 niedziel + jedno spotkanie w poradni rodzinnej jeśli przyjdzie się od razu z wykresem do omówienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
jeżeli macie jakieś problemy z wykresami to chętnie pomogę :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.