![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
30+ czyli dla starszej młodzieży
Obniżyłam kategorię dla Agi30 [img]icons/icon10.gif[/img]
A teraz do rzeczy: od jakiegoś czasu mam szalenie przesuszoną skórę (cerę mam mieszaną). Skóra pod oczkami rano wygląda jak pergamin, sucha, pomarszczona i z coraz głębszymi zmarszczkami. Dostaję też kurzych łapek, a skóra zrobiła się nieelastyczna. Potrzebuję kuracji. Od razu zaznaczam, ze na kosmetyczkę nie mam [img]icons/icon9.gif[/img] Wiem, ze nie ma kremów-cud, ale może znajdzie się coś sprawdzonego przez Szanowne Koleżanki, a niezbyt drogiego. Kremy powyżej 100 zł odpadają niestety... Szczególne podziękowania dla Magi za pomysł wątku [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Re: 30+ czyli dla starszej młodzieży
Miałam ten sam problem, gdy moja skóra zaczęła się zmieniać - w ciągu kilku miesięcy z mieszanej zrobiła się normalna z tendencją do przesuszenia. Aplikowałam sobie kremy o bogatej konsystencji, na bok odstawiając wszystkie "lekkie emulsje". Zaczęłam od Nutrilogie 2, później przeszłam na Nutrilogie 1, po drodze wykończyłam 1 słoik Ophycee Galenic i doszłam do dobrych polsko-niemieckich kosmetyków Citrobiotic. Wśród nich są dwa kremy o bogatym składzie: antyrodnikowy na dzień spf 20 i na noc. I pod oczy, ma się rozumieć. Do tego smarowałam się bionawilżającym i maseczką Citrobiotic. Pomogło, teraz wszystkie przesuszenia zniknęły.
Ale każda skóra jest inna. Może Tobie będzie odpowiadać seria Re-Lipid DC? Używałam też kremów YR dla cery odwodnionej (teraz wprowadzili także krem na noc) i byłam zadowolona. Spróbuj trochę poeksperymentować. Na pewno przydadzą się jakieś maseczki głęboko nawilżające. Stosuj je nawet kilka razyw tygodniu. Pod oczy - koniecznie coś sprawdzonegop - np. Diopticreme Lierac przeciwzmarszczkowy - ma bardzo dobre recenzje. Niezła jest seria Aretina Q10, choć ma fitohormony. Życzę powodzenia w walce z przesuszeniem. PS = może założymy Klub Babć? Jakoś mało wizażanek walczy tu ze zmarszczkami [img]icons/icon9.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiałam się nad IDEĄ Citrobiotic, mają też do oczu, lubię serie [img]icons/icon7.gif[/img] Na razie zdecydowałam się na Daxa Minerały + osmoprotektor 24h, Krem na noc odżywczo-wzmacniający, poczytałam sobie na ich stronce, brzmi zachęcająco... jak się nie sprawdzi, spróbuję Citrobioticów...
Jaką zastosować maseczkę??? A klub powoli powstaje, chyba mój nick zachęca kandydatki [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hehehe,to ja bardzo proszę na prezeskę tego klubu, albo alternatywnie zakładam Klub Prababć, czyli 40+. A tak na poważnie - mnie na suchą skórkę pod oczami bardzo pomogły kremy: Vichy RetiC, Lierac Diopticreme, La Roche Posay krem z wit.C. Droższych nie próbowałam, a z tańszych - czekam na Eliksir pod oczy Citrobiotic i maseczkę ujędrniającą do skóry wokół oczu Oceanic(zamówiłam paczkę z Esentii, do końca lutego jest tam zniżka 40% na kosmetyki Citrobiotic). Jeszcze jedno, nie używam korektora pod oczy, choć specjalnie kupiłam YSL Touche Eclat, niestety bardzo uwidacznia zmarszczki. Pozdrawiam wszystkie Wizażanki "młode inaczej".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja też bardzo chciałabym należeć do tego klubu...nareszcie jakaś zaleta bycia trzydziestką. Ja od około trzech miesięcy używam kremu erisa z folacyną na dzień i na noc, jest naprawdę fajny, ładnie nawilża w dzień, a po nocce skóra jest miło mięciutka Mam zamiar sobie jeszcze dokupić maseczkę z tej serii. Pod oczka od jakiś dwóch tygodni uzywam Lieraca diopticreme, wydaje mi się, że kurze łapki a raczej łapy, troszkę się zmniejszyły, ale nie jestem pewna. Aha...dzisiaj wyczytałam na niemieckiej stronie, że wg mężczyzn najbardziej seksowne są panie po 30..., wiedzą czego chcą i są świadome swej seksualności
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Re-Lipid pod oczka mam, ale nie mam jeszcze opinii co do skuteczności przeciwzmarszczkowej - powiem tylko tyle. że jest przyjemny, dobrze sie wchłania i nawilża.
Polecałabym maseczkę Oceanica z serii AA Eye Perfect - daje natychmiastowy efekt, który utrwala się przy regularnym stosowaniu. Byłam też zadowolona z kremiku z serii SPA - znakomicie nawilża i ładnie wygładza. No i Lierac Diopticreme - ale jest go niewiele, więc jednak jest to droższa opcja. Na dzień pod makijaż bardzo lubię Visibly Young. W ogóle, to zatrzęsienie jest tych kremików, liczę na Wasze doniesienia o ciekawych odkryciach [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon27.gif[/img]
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
mamsonka napisał(a):
> Ja też bardzo chciałabym należeć do tego klubu...nareszcie jakaś zaleta bycia trzydziestką. /.../ . Aha...dzisiaj wyczytałam na niemieckiej stronie, że wg mężczyzn najbardziej seksowne są panie po 30..., wiedzą czego chcą i są świadome swej seksualności a co, może nie ?? [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon25.gif[/img]
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Droga Młodzieży !!!
Ja też chcę do klanu Trzydziestek !!! A jeżeli chodzi o specyfiki pomagające przesuszonej buźce, to szczerze polecam Krem - Maskę na noc Inter Fragrances z serii Hypoalergicznej. Kupiłam na zasadzie eksperymentu i jestem bardzo zadowolona z tego mazidła (to określenie bardzo do tego kremiku pasuje). Pozdrawiam baaardzo serdecznie [img]icons/tongue.gif[/img] Hana (30+) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ufff!! Naprawdę mi ulżyło!!!! Zaglądałam do "Wizaz" z pewną nieśmiałością [img]icons/icon12.gif[/img]sądząc, że jestem dinozaurem wśród bywalców [img]icons/icon7.gif[/img]
Ja też z całą pasją na jaką stać "ryczącą trzydziestkę" domagam się przyjęcia do Klubu Babć [img]icons/icon7.gif[/img] Natomiast jeśli chodzi o kremik pod oczka to z pełną odpowiedzialnością polecam Citrobiotic. Używam go od 2 miesięcy. Skóra jest doskonale nawilżona i odżywiona. Kurzych łapek może nie niweluje ale zapewnia poczucie komfortu. W tzw. okresie grzewczym, zawsze miałam kłopot z "ciągnięciem" skóry wokół oczu. Kłopot znikł odkąd na mojej toaletce pojawił sie Citrobiotic. Naprawdę polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze balsamik do ciała fajny dajcie. Ja używam Ziai Sopotu, ale tylko raz w tygodniu, bo nie chcę być zbyt opalona [img]icons/icon7.gif[/img], a do codziennego użytku raz to, raz to. Ziaja jest dobra na noc, pięknie nawilża, ale przydałoby się coś na poranną aplikację i żebym nie musiała pół godziny czekać, aż się wchłonie.
Papapa [img]icons/icon10.gif[/img]
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
I coś na rozszerzone pory, moje czoło wygląda potworniście [img]icons/icon12.gif[/img]
Hejka
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Propozycja klubiku dla 30+ rewelacja!!! Zapisuję się od razu. Co do kremików: mnie pasuje cała seria Eris forte 25+ (sic!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
To ja też bym poprosiła o zapiskę!
Widzę coraz liczniejsze grono! Balsamik do ciała polecam Yves Rocher z serii Hamamelis nawilżający no cudo po prostu. Pod oczkami niestety od jakiegoś roku pare zmarszczek więc po KW sięgnęłam po Lierac Diopticreme. Stosuję od tygodnia więc na razie o efektach trudno mi się wypowiadać. Mam nadzieję na zniszczenie paru malutkich zmarszczek bo na zniszczenie tych większych to raczej nie liczę he, he. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Bezapelacynnie zapisuję się do klubu 30+.
Pod oczka polecam Lierac Diopticreme oraz krem-maskę Rosarium z Dermiki. Na noc Eris 35+, Avene Ystheal+. Na dzień Lierac Sesquissimo do skóry odwodnionej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Weszłam dzisiaj na moja ulubioną stronkę i przeżyłam prawdziwy SZOK - myślałąm, że moja propozycja dotycząca wieku nawet nie zostanie zauważona- a tu taka niespodzianka-Dziewczyny jesteście KOCHANE!
A jeśli chodzi o kremik pod oczy do wysuszonej skóry to testowałam ich juz naprawdę dziesiatki i uważam, ze bardzo dobry jest Re-lipid DC (30ml około 22 zł).Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam taka dziwną obserwację : jak sypiam po 7 godzin, to prawie wszystkie są dobre, a jak się zdarzy parę nocek po 5 godzinek (albo i mniej [img]icons/icon12.gif[/img] ), to słynny Advanced Night Repair nie działa lepiej niż pasta do butów [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam taka dziwną obserwację : jak sypiam po 7 godzin, to prawie wszystkie są dobre, a jak się zdarzy parę nocek po 5 godzinek (albo i mniej [img]icons/icon12.gif[/img] ), to słynny Advanced Night Repair nie działa lepiej niż pasta do butów [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Oj, tototo, natura działa najlepiej, też mam pewne podejrzenia na temat moich kłopotów: dużo siedzenia przy kompie, mało snu, bo ostatnio tylko od wielkiego dzwonu udaje mi się pójść spać przed 1-1.30. co z tego, że rano nie muszę się zrywać bladym świtem, skoro ponoć najlepszy sen przed północą??? Modelki do ponoć do łóżka zagania o 20.00...
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Mój typ to Nutri-Lift L'Oreala, chociaż nie gardzę Balasamikiem (nie)brązującym Kolastyny i ew. Q10 Nivei.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Re: 30+ czyli dla starszej młodzieży ;)
Kurna [img]icons/icon12.gif[/img] szkoda, ze dopiero za dwa lata te 30 [img]icons/icon12.gif[/img] a takie towarzycho doborowe, ze łech [img]icons/icon7.gif[/img] szkoooda [img]icons/icon12.gif[/img] nawet na skarbnika sei nie nadaje [img]icons/icon12.gif[/img]
ps/ babki, swietny pomysł z tym clubem [img]icons/icon12.gif[/img] zazdroszcze, bede kciuki ssac, zeby Wam sie club powiekszał [img]icons/icon7.gif[/img] bravo [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Czekajcie babeczki [img]icons/icon20.gif[/img]jeszcze na mnie, nie wiem jak mogłam przegapić ten temat. Widzę, że jest nas już spora gromadka młodziutkich inaczej, to dobrze, będziemy radzić i pocieszać. Bardzo gorąco pozdrawiam wszystki +30 i nie tylko.[img]icons/icon29.gif[/img]. Ewa z 7.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Ewa [img]icons/icon7.gif[/img]
tego "tematu" NIE DA SIĘ przegapić !! Prędzej czy później, wszystkie do nas dołączą [img]icons/icon10.gif[/img] Ale to my tworzymy ekskluzywny klub założycielek [img]icons/icon25.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
mam motto, już je zapodałam palomince:
"A co grzeje moje serduszko, to słodka pewność, że będzie nas więcej, i więcej ... i jeszcze więcej ..." [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon10.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] idem spać [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
To i milych snow, a moze raczej milego poranka zycze [img]icons/icon7.gif[/img] I oczywiscie prosze o wypisanie legitymacji czlonkowskiej. Wyzej wspomniane uprawnienia juz uzyskalam [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img] Wiola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Nie zapominajcie o mnie , ja tez sie do was zaliczam. Taka jestem szczęśliwa ! Już znalazłam w Was wsparcie. Bardzo gorąco pozdrawiam! Kasiula
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie się zapisuję!!!! [img]icons/icon20.gif[/img]
Kiedyś lobbowałam za kategorią "kosmetyki przeciwzmarszczkowe", ale niestety, zostałam zaszczekana. [img]icons/icon22.gif[/img] A przydałaby się taka semi-kategoria, gdzie mogłybyśmy wrzucać naszych pogromców zmarszczek i ostrzegać się przed tymi, które nie działają. Jeśli chce się wyłowić z KW jakieś specyfiki przeciwzmarszczkowe, to trzeba się nieźle nabiegać po kategoriach i podstronach. [img]icons/icon9.gif[/img] A może zrobimy sobie jakiś kącik? Taki osobny, Kącik Starszej Młodzieży? [img]icons/icon21.gif[/img] Pozdrawiam wszystkie wizażanki, młodsze i te mniej młodsze [img]icons/1roza.gif[/img]
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Ja też się zapisuję(póki jeszcze jestem 30+ [img]icons/icon10.gif[/img] i też uważam,jak Helena,że koniecznie trzeba stworzyć dział "kosmetyki p-zmarszczkowe",to bardzo [img]icons/1ehem.gif[/img] dobry pomysł.
[img]icons/icon40.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Crazy! [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img]
Wszystko Ok? u ciebie ? [img]icons/1list.gif[/img]
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
To wspaniały pomysł! Uśmiechnijmy sie do Złośliwca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
He, he... motto jak najbardziej prawdziwe.
Popieram te kosmetyki przeciwzmarszczkowe. Bardzo, bardzo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:11.