|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak umilić klientce oczekiwanie :)
Dziewczyny, wiem że to przewijało się przez kilka różnych wątków, ale takiego głównego o tej sprawie nie ma. Otóż jak umilić klientce oczekiwanie na wyschnięcie lakieru/ na parafince i innych zabiegach w których należy odczekać te 20-30min? Jakie macie sposoby? Ja zawsze rozmawiam z klientkami albo daje im gazetke... ale chciałabym aby w tym czasie czuły się luksusowo a nie żeby myślały "kiedy już ten lakier wyschnie". Najgorzej jest również z parafinką na dłonie bo gazetki taka pani już nie poczyta - rozmawiam z klientkami i staram się umilić im czas ale nie każda jest rozmowna. CO proponujecie? Zaznaczam że narazie nie stać mnie na jakieś drogie wydatki - typu łóżko relaksacyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak umilić klientce oczekiwanie :)
Mialam dokladnie ten sam problem. Jesli chodzi o parafinke doszlysmy z kolezankami do wniosku, ze najleszym sposobem bedzie wygodny fotel w przyciemnionym miejscu relaksacyjna muzyka i zelowe okularki na odstresowanie, niemniej jednak jak klietka ma makijaz a zdarza sie to dosc czesto, pozostaje sama muzyka i moze jakies zapachowe swiece.
A jesli chodzi o schniecie paznokci zostaje tylko rozmowa plus przyspieszacz do wysuszania pazurkow, to jest raptem maksymalnie 7 minut ;-)
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dzięki za odpowiedz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
No przy lakierze to rozmowa, moze kawka, gazetka, ale przy parafinie za duzego wyboru nie masz. Nie pamietam dokladnie innych propozycji, jakis czas temu o tym dyskutowalysmy, ale wyszlo, ze to edzie najlepsza opcja. postaram sie poszukac ;]
Znalazlam, wkleje ci po kolei rozmowe, bo nie wiem czy masz konto na tym forum ------ Ja proponuje telewizje, bo zawsze co by to nie leciało klientka tam bedzie mogle zawiesic wzrok ![]() u mnie zawsze gra program muzyczny i klientki sa tym mniej lub bardziej zajete a jak uwaznie ogladaja i nie ma w tym czasie rozmowy to moge spokojnie skópic sie na pracy ------ a ja mam dwie propozycje: jedna to fotel masujacy. można kupic taki za 2tys. albo tak ja robie manicure jednej reki a wtym czasie klientka trzyma druga dłon w parafiniea potem na odwrót, jesli tylko parafina to siedzi na fotelu masujacym i sobie gadamy albo właśnie dobrze jest miec telewizje.. ------ hej, sama sie ostatnio nad tym zstanawialam i mysle ze taki kacik relaksacyjny jest calkiem niezly, tylko u mnie problem z brakiem miejcsa wiec jak narazie wymyslilam ze klientka z parafinka na dloniach czy stopkach posiedzie polezy sobie na wygodnym fotelu kosmetycznym zaslonieta parawanem i bedzie mogla sobie posluchac muzyczki przez sluchawki przez co maxymalnie sie rozluzni i wylaczy...ale kurcze podoba mi sie tez motyw zapalonych siwec ...tylko jak mowilam niespisze sie to umnie mam tylko jedno niewielkie pomieszczenie..hmmmmmmmm pozdrawiam!!!!!! ------ A tak powaznie to zawsze mozesz zaproponowac klientce masaz twarzy.pleców i 20 min z glowy chociaz w sumie sama nie odpoczniesz ----- reszta jest o tym o czym mowilam sama ;]
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
dzieki ale jak już mówiłam na fotel masujący narazie nie mam funduszy choć bardzo by się przydał, mam duże pomieszczenie i sporo wolnego miejsca i taki kącik relaksacyjny mogłabym stworzyc. Mam jednak zwykły fotel więc świece, okularki i kawkę, herbatki smakowe, mogłabym wprowadzić - i zrobić taki mały kącik dla relaksu, dzięki za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie ma za co, jak zrobisz kacik wstaw fotke, moze mnei zainspirujesz iw koncu sama taki koncik zrobie ;]
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
jednak często zdarza się tak, że herbatki nie da się wypić bo rękawice i parafina przeszkadzają
![]() słomka? hie, hie....! Ja zmuszam klientki groźbą aby szukały sobie wzorka na następny raz i roztaczam barwne wizje na temat : jak cudowne będą dwa tygodnie z kolejnym wzorkiem....! Przy okazji dyskutujemy o nowym odcieniu refleksów na włosach, o odrostach i odżywkach do włosów, oczywiście o nowym fantastycznym kremie do rąk z mocznikiem i o tym, że jest super na łokcie albo o duperelkach, że dużo ostatnio pogrzebów w mieście... ( salon przy kościele...) Na ogół jednak stosuję taki trick, który nie wszyscy mogą... W mojej miejscowości wszyscy się znają... wiele czasu zajęło mi ustalenie kto sie lubi a kto sie czubi. Ale działa. Staram sie w jednym czasie umawiać klientki które się znają i wiem, że same się zagadają a ja będę miała święty anielski spokój ![]() Czasem to zgubne... Ostatnio zrobił się balecik na 5 bab do 23.30... za zamkniętymi drzwiami ma się rozumieć! Nawzajem sobie doradzały. Mąż pochwala.. Kobitki zajmują się również moją dzidzią... wtedy on ma wolne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hehehe, pomyslowa z ciebie osobka! pogratulowac! ;-)
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak czytam i myślę sobie o swoich doświadczeniach jako klientka - bo nie jestem z branży. Bardzo dobrze, że próbujecie zagadywać klientki, mimo że niektóre są mało rozmowne. Kiedyś zdarzyło mi się żelować paznokcie u babki która nic nie mówiła oprócz proszę włożyć do lampy, wyjąć z lampy, to jak malujemy itp.
![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ooo to może ty powiedz od strony klienta jak chciałabyś aby w gabinecie zająć twój czas, abyś poczuła się miło i luksusowo? np podczas pedicure lub zabiegu parafinowego? Prócz rozmowy bo to oczywiste.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Myślę że taki kącik relaksacyjny ze świeczkami zapachowymi i maseczką to faktycznie świetna sprawa
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ja ze swojej strony jako klientka i jako tworzaca
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
oj różne....
![]() to wbrew pozorom trudna praca. Trzeba być wygadaną babą a jednocześnie dyskretną damą. Czasem też trudno być damą.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Racja, w karcie klienta mozna zapisac upodobanie klientki, faktycznie poczuje si ewtedy naprawde wyjatkowo ;-) Musze wygospodarowac miejsce na taki kacik, koniecznie ;]
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
sama ostatnio nad takim kacikiem myślałam
![]() za to u mnie klientki jak robie im zabiegi, albo czekaja na wyschnięcie lakieru lub muszą z parafinką siedzieć- to patrza na wielkie akwarium i rybki- każdą to wycisza i lubią sie popatrzeć ![]() poza tym jest albo muzyczka albo telewizor... ale ze świeczkami fajny pomysł...ja myslałam jeszcze o jakiś kadzidełkach z delikatnym zapachem ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
niedawno była u mnie jedna kobitka która sprzedaje lampy zapachowe. Drogie jak diabli 100 - 800!?! peelenów.
ale zapaliła jedną na próbe..... jeeeeesssssssssuuuuuuuuuu u! Jaki zapach .... 8 godzin pachniało! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
u mnie telewizor by się przydał, no ale niestety narazie nie mam funduszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.