|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Reklamy- wizażanko pomóż.
Moje drogie wizażanki,
w tym roku pisze mature i moj temat z języka polskiego dotyczy reklam,a konkretnie perswazji w reklamach.Chciałabym abyscie odpowiedziały (i tym samym mi pomogły) mi jedno bardzo ważne pytanie i podzieliły sie spostrzeżeniami. Jaka wg.was reklama ma naprawde charakter perswazyjny? chodzi mi o przykład reklam,wasze głosy umieszcze potem jako ankiete w mojej pracy.Bylabym bardzo wdzięczna za wasza pomoc. ![]() edit: Hm..troche sie nie precyzyjnie okreslilam,chodzi mi o reklamy,ktore naprawde do was docieraja i sa wg.was przekonowujace (co jest w nich przekonujace lub co powoduje,ze do was trafia) nie chce robic ankiety zeby nie narzucac reklam tylko znalesc te najpopularniejsze wg. was ![]() ![]()
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta – sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga – skarbem. Oddam buty 39/40 wymianka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=42300994 ![]() Edytowane przez ~Carmen~ Czas edycji: 2007-02-19 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Reklamy- wizażanko pomóż.
Może podaj gotową ankietę. Będzie łatwiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Carmen ja przepraszam ,ze nie na temat ale milo cie znow widziec.Mam nadzieje ,ze czujesz sie dobrze i juz jest ok.Buziaki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Re: Reklamy- wizażanko pomóż.
A mogłabyś troszkę skonkretyzowac o co chodzi z tym charakterem perswazyjnym? bo nie bardzo rozumiem
reklama to nie moja działka... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Sorrki troche niezrozumiale sprecyzowalam
![]() ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Lubię reklamy Plusa, bo są zabawne i bardzo miło je się ogląda.
Przemawia do mnie także reklama serii ujędrniającej Dove z krągłymi kobietkami, aż ma się ochotę kupić taki krem i samemu wypróbować ![]() Mam nadzieję że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Hm. Do mnie trafiają reklamy krótkie, zwięzłe, konkretne, takie, które łatwo zapamiętać. Nawet krótkie hasło wystarczy, ale musi faktycznie 'przyciągające', inteligentne. A nawet, jeśli reklama jest troszkę dłuższa powinna mieć jakąś błyskotliwą puentę.
![]() Nienawidzę reklam, których twórcy chcą z widzów zrobić idiotów [kiedy wypiję TĘ A NIE INNĄ herbatę poczuję się w 100% sobą? don't think so. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dzieki dzieki dzieki
![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
![]() A co do reklam Plusa - lubie je, poniewaz sa zabawne i maja to cos co je wyroznia. A nie nudza i zachecaja jedynie do zmiany kanalu w TV ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
po prostu Em :)
|
Mi wiele reklam się podoba, jednak nie zmieniają mojego stosunku do reklamowanego produktu. Nie pędzę od razu do sklepu zachwycona tym co zobaczyłam w tv. (To się tyczy np. mojej ukochanej reklamy telewizorów Bravia
![]() Jednak była niedawno taka reklama Sephory, dziewczyna w nocy sama w perfumerii psika się czym chce i tak dalej. Marzenia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
mi sie podoba reklama samochodu(nie pamietam jaki)
kelner pyta sie czy to pana samochód,on odpowiada ze tak,kelner pyta sie jakie to uczucie nia jezdzic i wtedy jego dziewczyna wstaje i go całuje ,mówiąc:takie. Reklama ,krotka,konkretna,błyskot liwa,ma cos w sobie ze lubie ją oglądać I jeszce reklama antyperspirantów nivea 24 h -fajna muzyka,fajne osoby i podoba mi sie pomysł Pomogłam? ![]() ![]() Carmen-a jak zdrowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nieee tylko nie plus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malo, ktore reklamy lubie a jak juz taka sie znajdzie musi byc zabawna, niekonwencjonalna, zwracajaca na siebie uwage hmm moze troche intrygujaca ![]() nie moge sobie teraz zadnej takiej przypomniec... aha przed chwila leciala fajna reklama ubezpieczen, chyba pzu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jak juz któraś z dziewczyn wspomniala ja także lubie reklamy Plusa
![]() ![]() a ogólnie reklam nie lubię, są denerwujące |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
kelner pyta sie jakie to uczucie nia jezdzic ...
o Boze jaki błąd!,miałi być :jakie to uczucie nim(samochodem)jezdzic p.s edycja mi nie działa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.