|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Słodki, waniliowy, trwały zapach
Witam mam zamiar wkońcu kupić sobie pierwszą lepszą wodę perfumowaną dotychczas używałam wód avonowskich, mexa, pumy itp a teraz chciałabym coś naprawdę lepszego i trwałego
![]() -planuję uzbierać kaskę i wydać na ową wodę do 150 zł na razie mam 70 czyli połowę ![]() -Bardzo proszę o radę i nazwy bo jestem "zielona" wśród górnopółkowców ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza woda perfumowana ;)??
A może by tak Wish - Choparda? Ma taki piękny, słodki zapach, perfumy sa trwałe!
Dużej ilości osób podoba się jeszcze Chacharel Amor Amor. Ja wybrałabym Wish ![]() Przed zakupem poczytaj recenzje na KWC. To Ci na pewno ułatwi zadanie. Poczytaj stronkę o wuiarygodnych sprzedawcach na Allegro. Alternatywą Allegro (z podobnie tanich cen- choć Allegro tansze) sa perfumerie wysyłkowe np: www.perfumy-perfumeria.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
może Angel....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja dorzucę jeszcze cudowną i słodziutką Escadę Magnetism
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
A może Lolitka
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja proponuję Kenzo Amour,Baby Doll YSL albo Lolitę L
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Dziś moje oszczędności wynoszą około 97 zł czyli pnę się w górę a mam pytanko w jakich cenach sa mniej więcej baby doll i lolitka?? macie jakiś sprawdzonych sprzedawców na allegro bo mozna dużo taniej kupić
![]() ja mam pytanie co sądzicie o wodzie EDP Naomi campbell tej klasycznej naomi w kształcie pazura?? taki zapch był bardzo słodki i mi się podobał ale nie mam pojęcia co z trwałością?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Jesli Lolitka jest dość tania - to wszystkie zapachy są ,,dość tanie''
![]() A tak poważnie - to za moją L. Midnight - 80 ml dałam 350 zł więc dość tanie to nie było. Aczkolwiek warto... Na Allegro chodzi podobno za kwotę w okol. 200zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=159220667 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=159631644 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158419369 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158522574 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158819434 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=159367084 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
kurczę przejżałam te aukcje i faktycznie ceny ok ale czemu oni mają tyle nagatywów chyba bym się nie odwazyła kupić u takich sprzedawców
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie bój się, Burn poleciła Ci naprawdę najlepszych sprzedawców
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to lolitka edp (mam dziwne przeczucie, że o tą chodziło Dreamerowi) kosztuje do 150zł (za 100ml), więc drogo to nie jest. Baby doll w podobniej cenie. xyz jest wątek o sprawdzonych sprzedajacych na allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Również polecam Lolite edp.To ostatnio moj nr 1, długo trwało nim sie do tego zapachu przekonałam ,wiec nie kupuj w ciemno i koniecznie potestuj.Słodziutka i bardzo trwała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
A nie miałabyś ochoty przetestować Organzy lub Hot Couture Givenchy? Przychodzi mi jeszcze do głowy Kenzo Amour, Hypnotic Poison i Addict Diora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
tak chodziło mi o klasyczną, uwazam że jak na trwałość, cudny zapach i opakowanie jest dośc tania, są czesto używki, a pojemność 50 ml starczy na b długo- więcej niz niejedna setka...
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Kochane ja mieszkam w mieście gdzie nie ma ani Sephory ani douglasa ani żadnej porządnej perfumerii! U mnie są TYLKO 3 perfumerie a panie tam sprzedające są conajmniej "uciążliwe" Trzeba PROSIć się aby pokazały tpo czy to! Jak dziś byłam i z "łaski" podała mi tylko 2 zapachy to mi się poprostu odechciało szukac tego "ulubionego" zapachu!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znam ból braku dostepu do testerów, dlatego chetnie Ci pomogę... jak tylko będę mieć napiszę, a chyba dziś kliknę bo kusi mnie niemiłośiernie...podaj namiary w wiadomości.. ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
dzięki za chęć pomocy napisałąm pw!!
a tak pozatym mam nadzieję że pierwsze kupione perfumki zrekompensują mi trud włożony w zbieranie odpowiedniej kwoty heh ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Co do L de Lolita- też się w niej zakochałam, anjpierw kupiłam próbkę na allegro, potem pytałam wizażanki na PW czy nie wietrzeje i już miałam kliknąć "kupuj" na allegro kiedy jedna powiedziała mi "nieee" i wskazała to cudo: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ramel-edt.html słodsza niż LL, równie trwała i.. dwa razy tańsza
![]() ![]() Ja także lubię słodkie waniliowe zapachy i na punkcie tego oszalałam ![]() Poza tym: - Naomi Campbell- zwykła (tez mi się pdooba), cat deluxe, Winter Kiss - Escada (wszytskie sa słodkie) - Comptoir Sud Pacifique, Vanille Abricot EDT- czysta wanilia, słodziutki, "jadalny" - Chopard, Pure Wish- obiecujacy ale niestety mało trwały ![]() - Christian Dior, Miss Dior Cherie- oo na tych punkcie oszalałam zupełnie ![]() ![]() - YSL Babty doll- mi się Miss Dior podoba bardziej, te są nieco bardziej złamane czymś kwaśno-ostrym (pomarańcza? czarna porzeczka? nie znam się) - Christian Dior, Pure Poison Elixir (intense)- te sobie kupię na specjalne okazje, jako bardziej dorosłe i elegancjikie. Ale tez mają wanilię, tylko sa raczej duszno- słodkie, "trujące" - Thierry Mugler, Angel EDP- słodkie zabójstwo, (mdłe jak dla mnie ;P) albo lepiej Eau de Star (Nuty zapachowe: wanilia, paczula, mimoza.) - Yves Rocher, Neonatura Cocon EDP- orientalno- słodkie Pisze oczywiście swoje odczucia mało wprawionej fetyszystki ![]() A propo próbek.. Masz od nas konkretne nazwy, możesz poszukać na allegro sprzedawcę który ma próbki w/w zapachów i zamówić ![]()
![]() |
#21 |
BAN stały
|
nie ma sephoru ani dauglasa INOWROCŁAW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
U mnie też nie ma.., ale zawsze jest Allegro...
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Genau. Albo poszukaj na naszym targowisku
![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie/subiektywnie polecam:
- Amor Cacharel, - Addcit 2 Diora - Flowerbomb V&R |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ale flowerbomb tylko EDT!
![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Edp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:46.