|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Zdrowo jeść, stosować dietę? Jak ułożyć?
Witam
![]() Nie chce się odchudzać. Chcę jedynie zmienić swój jadłospis na zdrowszy. Mam 16 lat, 166 cm wzrostu i 51 kg. Moje śniadanie składa się z kanapek, jogurtu, herbaty lub kawy. W szkole jestem zawsze bardzo głodna. Jem kanapkę oraz owoce + jakieś sztuczne picia. Obiad- przeważnie ziemniaki z mięsem. Nie mogę wytłumaczyć mamie, żeby tak nie łączyła ![]() Zdaję sobie sprawę, że nie jest to prawidłowe odzywianie, dlatego chcę zmienić i urozmaicic swój jadłospis. Piję miętową herbatę zamiast zwykłej. Do wody mineralnej nie mogę się przekonać. Co powinno się znaleźć w moim jadłospisie? Napewno więcej warzyw... Nie mogę jeść ostrych rzeczy, mam bardzo rozszerzone naczynka na twarzy i chciałbym odżywić skórę od wewnątrz. Łykam Silice lub inne tabletki. Jednak chciałabym poprawić koloryt skóry. Czy miałaby Pani dla mnie jakieś rady? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zdrowo jeść, stosować dietę? Jak ułożyć?
Heh to ja sie wtrace i zaprosze do watku: "Ile dzisiaj zjadłam?"
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
http://nuclearworldconflict.com/iran.html ale dlaczego do watku ile dzis zjadlam przeciez cherry- lady chce zmienic jadlospis i pyta co powinno znalez sie w jej diecie ale nie wypisywac codzien co zjadla a w tamtym watku tak wlasnie dzieczyny robia
cherry- lady poprzegladaj sobie rozne watki na temat zdrowego odzywaiania i napewno znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie ![]() .
watek kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post16332141 Miłość nie polega na wzajemnym wpatrywaniu się w siebie, ale wspólnym patrzeniu w tym samym kierunku. /Antoine de Saint-Exupéry/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życie jest piękne. Nareszcie w Niemczech ![]() Edytowane przez seemore Czas edycji: 2007-03-18 o 15:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam zeby zajrzec ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
http://nuclearworldconflict.com/iran.html - na tej stronie wykrywa mi wirusa
![]() Poczytam sobie wątki, ale nie wiem jak przekonać mamę do innego gotowania. Przecież nie będzie gotowała mi osobno, a reszcie rodzinie inaczej. Jak Wy zmieniłyście swój jadłospis? Same go przyrządzałyście? Ja chodzę do szkoł i jak przyjdę nie mam czasu na gotowanie obiadków jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
spróbuj poprosić mamę, żeby do obiadu zamiast ziemniaków gotowała czasem jakąś kaszę (jaglaną, jęczmienną, orkiszową, gryczaną czy kuskus - tej nawt gotowac nie trzeba, wystarczy wrzątkiem zalac
![]() Dodawaj warzywka do wszystkich kanapek - ogórki, kiszoną kapustę (tak tak ![]() No i te pasqdzwa które pijesz w szkole dobrze byloby jednak zastąpić wodą ![]() ![]() ![]() Aha, i na naczynka to zdaje się witamina C, wewnętrznie też, rozejrzyj sie co ma jej duzo. Podpowiem, że bynajmniej nie cytryna ;D
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Była mowa w którymś wątku, że czasami w postach mogą pojawić się linki do zawirusowanych stron i nie jest to wina osoby piszącej
![]() ![]() Cherry mam dokładnie ten sam problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
sama się bardzo długo broniłam mowiąc "przecież nie mam czasu gotować, wracam do domu późno, cały dzień uczelnia albo praca" Ale można, można jak się chce...Ty przynajmniej bywasz w domu w porze obiadowej więc jesteś szczęśćiarą ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Ogólnie to co jesz można modyfikować i różnie łączyć, ale najlepiej kieruj się zasadą, ze posiłek to porcja białka, zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych, przy czym nie łączymy tłuszczów z fruktozą - znaczy na przykład owoce z orzechami nie są wskazane ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zawsze można jeśli chodzi o obiad poprostu dzień wcześniej sobie coś przygotować a później tylko odgrzać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.