![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Retin-A - Czechy
Dziewczyny, mam jedno pytanko odnośnie zamówień Retinu u Pani Basi, z Czech.
Na forum BU jedna z Dziewczyn pisała, że zam?wiła dwa opakowania, a dostała jedno. Oczywiście płacąc za dwa. Pani B. tłumaczyła, że musiała przez roztargnienie komuś innemu przesłać dwa opakowania i obiecała dosłać brakujące. Chciałabym się dowiedzieć, jakie są dalsze losy owego zamówienia, czy Pani B. wywiązała się z obietnicy, czy też nie?! Niestety nie pamiętam nicka osoby piszącej o tym problemie. Na forum BU niektóre posty zostały pokasowane, m. in. właśnie ten. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Retin-A - Czechy
To chyba była PePePe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To ja, niestety. Jutro dzwonie z przypomnieniem do pani B. Oczywiscie, dam znac jaki bedzie final calej tej sprawy.
Swoja droga ... nikt kto dostal dwie tubki zamiast jednej sie nie odezwal, a szkoda. Liczylam na to. Przynajmniej moglabym sprawdzic czy pani B mowila prawde.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za szybką odpowiedź.
Ja zamawiałam u Pani B. w listopadzie tylko jedno opakowanie i bardzo szybko je dostałam. Za przesyłkę płaciłam tylko 9,00 PLN, nie tak jak teraz 12.00. Czyżby Pani B. przewróciło się w głowie i puczuła się monopolistką. Obym się mylia. Trochę czasu minęło i powinnaś już dostać brakujące opakowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny ja zamawiałam tydzień temu dwa opakowania retinu smsem ale dostałam tylko jedno. Zapłaciłam 39 zł czyli tak jak za jedno opakowanie. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Daj znać na PW, to podam Ci maila ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
OOOOOO
Witam serdecznie.W jaki sposób można zamówić retin a u Pani Basi?Recepte trzeba wysłać?Myślałam ,że będę tak czekać i czekać ,aż się na Polskim rynku znów pojawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam na zbyciu jeden Retin A,swego czasu używałam i dostałam recepte na 2 opakowania, zużyłam jedno i to też nie całe- nie służy mi
Retin jest jeszcze w kartoniku,tuba zamknięta fabrycznie, data ważności chyba do 04.2007(nie jestem pewna jeszcze dokładnie sprawdze) Jeśli któras chce to się podzielę, bo nie zużyje tego drugiego opakowania , a szkoda żeby się zmarnował jak tu tyle potrzebujących ![]() Dziewczyny Retin znalazł już nową właścicielkę ![]() więc sprawa już nieaktualna Edytowane przez 4949fcef6921595c66993c21efd811deeb45d8d7_6696fb7b313cf Czas edycji: 2006-02-01 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Już zgłosiłam się do odpowiedzi na PW . Czekam na Twoje warunki i lada dzień melduję się przy pocztowej skrzynce... Pozdrawiam, Gośka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dajcie namiary na panią b. czy długo trwa oczekiwanie na retin-a? jestem w trakcie kuracji. ponieważ wyglądam już normalnie nie chcę teraz zbyt długo czekać, żeby nie przechodzić od nowa tego co przez pierwszy miesiąc (czerwona skóra, łuszczyca w całej okazałości). po dłuższym odstawieniu początki sa niespecjalnie efektowne. pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
ja zamawiałam wysyłając SMS do p.Basi i wszystko przebiegło pomyślnie. nr. tel:602132273. swoją drogą to niezły biznes ta pani robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzięki nieaniu1 !!!!!!!!!!!!!!!!mój retin jest już w drodze.buziaczki!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a w Czechach Retin jest tylko na receptę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamawiałam w zeszłym tygodniu, dostałam odpowiedź, że pani wyśle mi w piątek. Dziś jest czwartek i myśle, że juz powinno dojść, ale jeszcze nie dostałam.
Czekam cierpliwie, bo moze ma jakies opóźnienie. Ile zazwyczaj czekałyście na dostawę od niej? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczyny,
zamówiłam 16-tego lutego jeden retin 0,05%. w piatek obiecała pani basia wysłać. dzis rano (wtorek 21 lutego) otzymałam. zapłaciłam 40zł i wszysto ok. pamietajcie tylko, ze po rozmowie telefonicznej trzeba wysłac jej namiary na siebie z ZAMÓWIENIEM. jeżeli w przeciagu godziny dzwonia dwie osoby a potem wysyłaja sms-em swoje namiary jak basia ma połaczyć adresy z zamówieniami wypowiedzianymi przez telefon. może po prostu nie napisałyście przy adresie co zamawiacie. dla mnie to sie opłaca, bo retinova 20g. kosztowała mnie w zeszłym roku 60zł (kupiona przez znajomego) a tu 30g kosztuje 40 zł (z przesyłką). wcześniej załatwiłam sobie recepte na retin-a ale znajomi nie mogli tego dostać. ani w aptece na lotnisku nie było ani w normalnej aptece w zagranicznym mieście (mozna było to zamówić, ale trzeba było czekac, a oni byli przejazdem) więc jestem zadowolona i moge z czystym sumieniem wystawić "pozytywa". pani basia jest ok!!!!!! pozdrawiam. ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja zamawiałam w środę (5 sztuk), przyszły wczoraj. Za sztukę razem z przesyłką wyszło 32,50 - im więcej się zamawia tym (z tego wynika) bliżej do ceny 30 zł. Jak zamawiałam w czerwcu zeszłego roku to płaciłam 27 zł - czyli nie ma dużej różnicy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
czesc starsze nastolatki,
od dawna podczytywalam tutejsze watki, teraz sie aktywuje, poniewaz wkrotce lece do polski i chcialabym droga komorkowa nabyc retin-a. czy podany powyzej nr tel jest jeszcze aktualny? jak przebiega takie zamowienia: pisze sms do pani Basi, ze chce taki i taki retin i kilka dni pozniej dostaje paczuszke i wtedy place? Recepta niepotrzebna, prawda? z gory dziekuje za pomoc Angie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witaj Angie
ja najpierw dzwonię i pytam o dostępność, potem wysyłam SMS z danymi; płacisz przy odbiorze. Ostanio p. Basia pytała mnie jeszcze o to jaki chcę Retin tzn. ten zwykły czy słabszy - ale można to chyba załatwić SMS-em. Miesiąc temu numer był aktualny - nie sądzę żeby zmieniła bo chyba 1/3 Polski zna ten numer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Mam pytanie czytam i czytam i z tego co przeczytalam rozumie ze Retin-A mozna kupic w Czechach pytanie trzeba miec recepte ?? i od kogo ?? (zwykly lekarz rodzinny?) Poczatkiem maja jade do Czech wiec byla bym wdzieczna za odpowiedz ![]() Z gory Dziekuje ps. Sorki za takie pytania ale ja to zielona w tym temacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Z tego co pamiętam z wcześniejszych wątków (wrzuć w wizażową wyszukiwarkę Retin-A) to receptę trzeba mieć; jeśli lekarz rodzinny wypisze Ci receptę na Retin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
![]()
Mirko75,
dziekuje za odpowiedz! serdecznie pozdrawiam, Angie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dziewczyny...jak to jest z tym numerem? Bo ja nie mogę się dodzwonić. Wygląda na to, że jest nieaktualny
![]()
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Czytam czyytam i juz wiem jak nazywa sie pani u ktorej mozna kupić Retin A,nawet nr. telefonu został podany
![]() Czy aby to zamówic u tej pani trzeba mieć receptę?? Jeśli tak to jaki lekarz ja moze wypisać i czy nie ma z tym problemów?? I jeszcze jedno pytanko jak długo trwa ta kuracja?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Izzoldo,
jak zamawiasz u pani Basi to nie musisz mieć recepty, tylko jeśli kupujesz bezpośrednio w Czechach, to może być polska recepta. A używasz już ... ale życie i nie chcesz się wiecej z nim rozstać, chyba, że zamienisz potem na zorac lub coś mocniejszego. Nie polecałbym C stosować teraz poczekaj do jesieni, za ostre słońce pomimo obowiązkowych filtrów ponadto latem podrażnienia bardziej denerwują, a są przez pierwszy okres stosowania. Z. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Ja też nie mogę się dodzwonić, a zamawiałam już kilka razy, więc o pomyłce nie ma mowy. Co się dzieje z Panią Basią ?? Kto wie ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja nie stosuję- i szczerze boje sie troszkę, widząc jak to uzależnia ![]() Powiedzcie mi czy wy to stosujecie na twarz czy inne częsci ciała?? Napiszcie mi proszę co daje ten C?? Przez jak długi okres są te podrażnienia i na czym, one polegaja?? Ale wywiad zrobiłam ![]() Jestem bardzo ciekawa.Zanim tego spróbuję chce na ten temat wiedzieć wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
retin uzależnia, bo skóra przestaje sie przetłuszczać, a nawet staje sie sucha i mozna nawozić ją róznymi odżywczymi kremami, które do tej pory były absolutnie wykluczone. kremy te jesdnak muszą być delikatne (aa) bo zapachy i barwniki moga wywołac podrażnienia. na pierwsze miesiące polecam kupic krem firmy relastil, a nazywa sie deliskin cream. jest to wyciąg z ziół itp. na zaczerwienienia. nie jest za tłusty. na mróz tormentiol, albo makijaż. ogólnie retin odbudowuje lub wspomaga odbudowe białek (kolagenu), spłyca zmarszczki, wyrównuje koloryt i blizny a właściwei zaczerwienienie blizn, przy większych ubytkach polecam SOLCOSERYL (punktowo). nie jest niebezpieczny, ale należy unikac słońca. latem nie stosować absolutnie (chociaż ja 5 lat temu stosowałam nawet latem), zasłaniajac sie przed słońcem gazetą, bo filtrów wtedy nie uzywałam. bardzo polecam, jednak trzeba sie przemęczyć od 5-tego dnia do miesiąca. potem coraz mniej dokucza, aż wreszcie nie widac nic.
w UE receptu polskie sa honorowane. recepte na retin-a moze wypisac nawet kardiolog. tak samo jak w polsce. błagam, nie zadawajcie powtarzajacych sie pytań o recepty. wszystko na ten temat juz zostało napisane. pani basia ma najpewniej znajomego lekarza, albo coś w tym stylu. co was to obchodzi jak to ona robi. ważne że dostajecie, nieprzepłacacie i juz.pozdrawiam wszystkie retinaczki. cześć1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Najlepiej poczytać źrodła www.biochemiaurody.com. tam jest wszystko o retinoidach, pielęgnacji, skutkach itp. Na wizażu są równiż artykuły Pani Basi Kwiatkowskiej, tylko trzeba poszukać. Jesli, ktoś się boi (i czego) to po co ma używacć, nie rozumiem.
Z |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
x 53 dzięki wielkie za tak wyczrpujace informacje
![]() Zambezzi ponieważ mam obawy nie uzywam ale zbieram informacje bo chce sie jak najwięcej dowiedzieć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.