|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jak Wy to robicie że wytrzymujecie na diecie??
No właśnie, teraz to już po prostu muszę schudnąć 7-8 kg. Przejrzałam forum i popadłam w rozpacz, bo pełno tutaj zmotywowanych dziewczyn o silnej woli, które świetnie trzymają się na diecie.
Ja nigdy nie miałam problemów z wagą, dopiero po studiach tak naprawdę przytyłam i nie udało mi się schudnąć nawet na własny ślub. Po prostu ciągle byłam okropnie głodna i nie umiałam sobie z tym poradzić. KIedy jadłam coś niskokalorycznego to chociaż zjadłabym tego całą tonę , mój organizm i tak był głodny, jakby wiedział że chcę go czymś oszukać. PO pierwsze więc brak mi silnej woli a po drugie nie umiem oszukać swojego organizmu, który domaga się kalorycznych rzeczy i słodyczy. Po trzecie dużo pracuję i nie ma mnie w domu i nie mam pojęcia jak poradzić sobie z dietą, skoro wychodzę z domu przed 8 i wracam po 17, jem obiad w pracy a i tak wracam głodna. Ciągle jestem głodna i myślę o jedzeniu, zwłaszcza o słodyczach. Jak Wy sobie z tym radzicie? Myślę że nie jestem jedynym przypadkiem okropnego obżartucha, ale nie umiem sobie z tym poradzić ![]() Aha, a jak wrócę z tej pracy to jestem tak zmęczona ze hce mi się oczywiście co: jeść i spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak Wy to robicie że wytrzymujecie na diecie??
Cytat:
![]() zero slodyczy !! (tez lubie ale mam w myslach ze zamiast wygladac tak moge wygl;adac duzo lepiej) zero sokow i słodzonych herbat!! (tylko woda mineralna i herbata czerwona badzzielona bez slodzika) ćwicze codzinenie (tam tez opisałam mój zestaw cwiczen ) Nie jem duzo ale sie nie głodze!! ostatni posiłek tak ok 17 zjem a jakos potem jak mi sie zachce to zjem tp marchewke (uwielbiam) albo cos w tym stylu,czy owoc. Moze nie uwierzusz ale pije codziennie goracy kubek z knorr ![]() te herbaty pije 3 czerwone i 2 zielone diznenie ![]() 2-3 razy w tyg robie peeling z kawym masujac z 5 minut codziennie rano i wioeczorem smaruje sie zelem na cellulit (chociaz prawie go juz nie mam) i robie masaz z 10 minut (naprawde pomaga!!) To sa moje sposoby i poki co bardzo skuteczne a teraz jak sobie poradziłam z obzarstwem(tez tak miałam) hmmm Postawiłąm sobie warunek albo bede sie sobie wkoncu podobac co bedzie wplywalo na moje samopoczucie i nie tylko albo bede taka jaka byłam co mi nie odpowiadało. Musisz postanowic ze chcesz byc szczupla podobac sie sobie i mezowi (chociaz i tak napewno mu sie podobasz i zaloze sie ze nie odpowiada mu ze sie odchudzqasz) (wiem z wlasnego doswiadczenia ze tacy sa mezczyzni ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
*sportaddict*
|
kochana, żaden organizm nie jest zaprogramowany na slodycze
![]() ![]() No i wiadomo, ze łatwo jest zaspokoic głód w żołądku, gorzej z tym w głowie ![]() po 2 - jedz co 2-3 godziny, to nie bedziesz miala napadow, metabolizm bedzie podkrecony -> schudniesz. bierz jedzenie do pracy, co to jakis wstyd, ze sie o siebie dba? powodzenia ![]() edit: z części rad PriVativ nie radzę korzystać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzięki za rady dziewczyny. Z tym indeksem glikemicznych to chyba prawda, bo gdy zjem na śniadanie płatki owsiane a nie Nesquiki to długo nie chce mi się jeść. Ale co do niejedzenia po 17 to niedałabym rady, żołądek by mnie bolał - już to przetestowałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
musicman witaj
![]() Po pierwsze każdy ma silną wolę, trzeba ją tylko ćwiczyć. Jesteś odpowiednio zmotywowana ? Jeśli tak, to tylko na początku będzie trudno. Wraz z pierwszymi efektami, zobaczysz, że było warto. Po drugie, tłumaczenie się pracą, to wg mnie wymówka. ![]() Przeczytaj wątki podiweszone, zacznij jeść produkty zdrowe, węglowodany złożone, dobre tłuszcze ... naprawdę, odpowiednia dieta to nie jest żadna katorga ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
*sportaddict*
|
niestety wpływa, nawet jeśli nie widzisz tego już teraz.
gorace kubki to najgorsza z najgorszych chemia, która nie ma zadnych wartosci dla organizmu i min. zatyka żyły. niejedzenie GÓRA 3 h przed snem tragicznie spowalnia metabolizm. aż sie dziwie takim kwiatkom w Twoim poście, bo reszta była bardzo sensowna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Wydaje mi się, że u Ciebie kłopoty z odchudzaniem to raczej nie kwestia silnej woli, ale może źle komponujesz swoje posiłki ![]() Tak jak pisała Pancza podczytaj wątki podwieszone, zwłaszcza skup się na tematach dot. roli białka w czasie odchudzania ![]() Cytat:
![]() PriVativ piszesz, że nie lubisz jeśc po 17... Ale dlaczego akurat po 17, a nie na przykład po 16 albo 18 ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.