|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Regeneracja paznokcia po obgryzaniu
Witam,
jestem mężczyzną i obgryzałem paznokcie od dziecka, mam 17 lat. Od dwóch tygodni używam Skrzypovity i pilniczka. Przez ten zły nawyk moje paznokcie zrobiły się szerokie i kończą się (granica, gdzie "grunt" paznokcia się kończy i zaczyna się "biała część") w 1/3 palca, a nawet 1/2 (przeznaczonej na paznokieć oczywiście). Udało mi się je zapuścić, wygladaja lepiej ale kształt się nie zmienił. Skracam pilniczkiem, do jednego milimetra białej części, ale beznadziejnie mi to wychodzi ![]() Chciałbym by moje paznokcie chodź raz w życiu były do końca palca i by biała część pojawiała się dopiero gdy wyjdą za jego krawędź. Niestety, gdy zapuszczę je do samej krawędzi to wyglądają brzydko bo 1/3 paznokcia pokrywa ta biała część (gdzie już pod spodem nie ma "gruntu"). Co mam zacząć robić by nadać im ładny wygląd - dociągnąć je do krawędzi, wraz z tym pozbywając się białej części "na terytorium" palca? Liczę na Waszą pomoc, Pozdrawiam, Janek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Regeneracja paznokcia po obgryzaniu
Takiego czarnego używam: http://www.we-dwoje.pl/files/Image/a...je_4_17520.jpg
Zrobiłem na szybko wygląd moich paznokci, u mnie one wyglądają lepiej niż u nałogowych obgryzaczy ale są krótkie i teraz to już ich normalny "naturalny" wygląd. Chciałbym żeby one nie miały kształtu kwadratu, a gorzej prostokątu :c Załącznik 4812247 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=510ec7b32d6a2047bc4f066 b666a65d1c8e47f2f_6594a48 e8893d;35715036]Takiego czarnego używam: http://www.we-dwoje.pl/files/Image/a...je_4_17520.jpg
Zrobiłem na szybko wygląd moich paznokci, u mnie one wyglądają lepiej niż u nałogowych obgryzaczy ale są krótkie i teraz to już ich normalny "naturalny" wygląd. Chciałbym żeby one nie miały kształtu kwadratu, a gorzej prostokątu :c Załącznik 4812247[/QUOTE] ... masakra,wywal ten pilnik ! kup pilnik papierowy z podaną gradacją,najlepiej 180/240 i delikatnie tylko opiłowywuj pazurki w jednym kierunku.Najlepiej też mieć pilnik szklany,nim zamykasz łuski paznokcia na samym koncu juz ,jak wypiłujesz kształt i długość. Poza tym kup odżywkę/utrardzacz do paznokci...z firmy Eveline https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html lub https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-paznokci.html i nie mów tylko,że malowanie paznokci odżywką jest niemęskie ! bo o wiele mniej atrakcyjne ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
A czemu ten zły? Też działa i to dobrze. Kupiłem go w Rosmanie za 4pln.
Z piłowaniem to najmniejszy problem, po prostu nie wiem jaki kształt nadać. W ile czasu będzie mi się ta płytka pod paznokciem "odnawiała"? Bo gdy zapuszczę, zrobię ładny kształt to i tak 1/3 paznokcia jest biała (pozbawiona gruntu) ;( Edytowane przez 510ec7b32d6a2047bc4f066b666a65d1c8e47f2f_6594a48e8893d Czas edycji: 2012-08-06 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Spaceroholiczka
|
[1=510ec7b32d6a2047bc4f066 b666a65d1c8e47f2f_6594a48 e8893d;35722535]A czemu ten zły? Też działa i to dobrze. Kupiłem go w Rosmanie za 4pln.
Z piłowaniem to najmniejszy problem, po prostu nie wiem jaki kształt nadać. W ile czasu będzie mi się ta płytka pod paznokciem "odnawiała"? Bo gdy zapuszczę, zrobię ładny kształt to i tak 1/3 paznokcia jest biała (pozbawiona gruntu) ;([/QUOTE] Mam ten sam problem, a sama przestałam obgryzać 1 maja. Jednak u kobiet jest łatwiej, bo mogę zamalować lakierem i nic nie widać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
[1=510ec7b32d6a2047bc4f066 b666a65d1c8e47f2f_6594a48 e8893d;35722535]A czemu ten zły? Też działa i to dobrze. Kupiłem go w Rosmanie za 4pln.
Z piłowaniem to najmniejszy problem, po prostu nie wiem jaki kształt nadać. W ile czasu będzie mi się ta płytka pod paznokciem "odnawiała"? Bo gdy zapuszczę, zrobię ładny kształt to i tak 1/3 paznokcia jest biała (pozbawiona gruntu) ;([/QUOTE] .... czemu zły? bo jest jak papier ścierny,za ostry do naturalnych paznokci,gdybyś je pooglądał pod mikroskopem byłbyś w szoku jakie mają poszarpane koncówki...do naturalnych gradacja 180/240 i tylko taka.To,że pilnik piłuje nie znaczy,że jest odpowiedni. A Tobie zależy na zregenerowaniu płytki,nieprawdaż? PS. bardzo dobrze działa też olejek rycynowy taki z apteki wcierany wieczorem w paznokcie i skórki. PS.2 jak długo? kilka miesięcy,a może i wcale ... jak za bardzo sobie pouszkadzałeś łożyska...ale ważne,żeby chociaż same paznokcie wyglądały na zadbane i błyszczące.
DO ZApamiętania : Dry skin is a lack of oil, dehydrated skin is a lack of water. wizażowo&pazurkowo Edytowane przez dark01 Czas edycji: 2012-08-06 o 14:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Dobrze to postaram się kupić jedno z tych od Eveline i ten konkretny pilniczek.
Jak powinienem kształtować paznokieć? Mam też zapuszczać poznokcie do końca palca, nie zwracając uwagi na białe części? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Do naturalnych paznokci najlepszy jest pilnik szklany, najzdrowszy dla płytki paznokcia. Można go dostać za 10-12 zł, nie zużywa się (teoretycznie), trzeba tylko uważać, żeby nie upadł, bo łatwo pęka.
Jak się chciało obgryzać, to się trzeba wykazać cierpliwością teraz ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
W młodości również obgryzałam (prawdą jest, że jak ktoś obgryza to chyba nic nie pomoże tylko własne chęci, żeby przestać- wszelkie gorzkie lakiery, nakładanie żelu itp. było wyrzucaniem kasy w błoto) i po prostu musisz cierpliwie czekać. Paznokieć tyle czasu był niszczony przez zęby i ślinę, że teraz naprawdę potrzeba długiego czasu aby odrósł.
Piłuj jak ci wygodniej. Kiedyś płytka urośnie i będziesz miał więcej paznokcia z "gruntem". Mi obecnie odrasta u nogi (stłuczony na imprezie) i trzeba czekać. Używaj odżywki- dobrze dziewczyny mówią ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
To czy będziesz piłował do 1mm "białego" czy zostawiał je do końca palca nie wpłynie specjalnie na prędkość, z jaką odnowi Ci się płytka.
Jako dziewczyna już wolałabym, żeby facet miał za krótkie, niż z taką dużą ilością "białego". Z tym pilnikiem to 100% racji mają dziewczyny wyżej, masz tragiczny pilnik, rozdwaja płytkę niesamowicie. Musisz być cierpliwy, sama obgryzałam, płytka regeneruje się bardzo powoli. Co do specyfików do paznokci... nie nabłyszczaj ich lepiej w trakcie dnia. Kiedyś, mój eks, poprosił żebym mu pomalowała odżywką paznokcie i nawet jego własny ojciec go wyśmiał ![]() Aha, tylko pamiętaj nie piłować ich do samego końca, bo uszkodzisz je praktycznie tak, jakbyś je obgryzał. Obcinaj jak Ci wygodnie, kształt też tu nie ma znaczenia, przynajmniej u rąk (u nóg nie powinno się obcinać na okrągło, co wciąż nieodpowiedzialnie uskuteczniam...). Edytowane przez malamarooda Czas edycji: 2012-08-09 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Dziękuję Wam za pomoc, mam jeszcze dwa pytania:
1. Jaką funkcje pełni ten olejek rycynowy? 2. Jaką funkcje pełnią te dwie odżywki (prócz odżywiania paznokcia) od Eveline? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
[1=510ec7b32d6a2047bc4f066 b666a65d1c8e47f2f_6594a48 e8893d;35822768]Dziękuję Wam za pomoc, mam jeszcze dwa pytania:
1. Jaką funkcje pełni ten olejek rycynowy? 2. Jaką funkcje pełnią te dwie odżywki (prócz odżywiania paznokcia) od Eveline?[/QUOTE] ... zasadniczą,skoro zostały Ci polecone.Użyj wyobrazni albo poczytaj KWC o tych produktach!
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
taaaak...
jak ja to lubię. temat gotowy do zamknięcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.