|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() moja chora ambicja?
Od zawsze męczy mnie chora ambicja ale to co teraz ze mną się dzieje zaczyna mnie przerastać.
Mam 14 lat zawsze byłam dobrą uczennicą, jednak odkąd pamiętam przesadzałam z martwieniem się o oceny. Pamiętam jak w 3 klasie po dostaniu dobry+ rozpłakałam się, dla mnie było to za mało. Jestem dopiero w 2 klasie gimnazjum i moge się wydać wam gówniarą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: moja chora ambicja?
Płacz oczyszcza.
To druga klasa, nie ma sie co martwić. Ja w drugiej klasie tak olałam oceny, ze az wstyd było mi pokazać świadectwo, a żyję. ![]() Trzecia klasa najwazniejsza i to w tej klasie musisz się postarać o dobre oceny. Moim zdaniem, jestes po prostu przemęczona tą nauką i faktem tym ze "musisz" mieć dobre oceny. ja w trudnych chwilach, nawet jak dostane zła ocene, mówie sobie, ze "Po burzy zawsze przychodzi słońce (i to z tęczą)"
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
dokladnie
![]() ja jestem w drugiej Lo. jak nie szaleć teraz to kiedy ? ![]() osobiście znam dziewczynę która popłacze się bo ma 3 z klasówki. to chore. i męczy otoczenie. Szalej dziewczyno, szalej ![]() a ocenami przejmuj sie w klasie 3..
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Hmm. nie powinnaś sobie robić aż takiego wielkiego ciśnienia z powodu szkoły
![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja nie płaczę przy klasie. ale najbardziej dobija mnie wychowawczyni czemu ty masz takie oceny? co się z tobą stało :|!
Dziękuje wam że tak mnie wspieracie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hmmm a moze jest ktos w Twoim otoczeniu, kto bardzo zwraca uwage na Twoje stopnie?
Piszesz, ze rodzice Cie wspieraja, tzn co dokladnie robia? Jak reaguja Twoi nauczyciele? Jest jakis bardziej wymagajacy? Jak rowiesnicy? (moze Ci ktos dokucza) Najlepiej zamknij oczy i gdy myslisz o ocenach, to kogo widzisz? (to nie literowka, pytam o osobe z ktora te stopnie Ci sie kojarza). Edit - miedzy czasie doczytalam o Twojej wychowawczyni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Olej wychowawczynie. One zawsze takie są. Myślą tylko, że my młodzi ludzie są cyborgami, bez uczuć, bez innych obowiązków w domu, nastawieni tylko na opcje: "Nauka"
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Przede wszytkim wiedz, ze oceny nie sa odzwierciedleniem Twojej wiedzy.
Ile razy ja tez sie nauczylam na sprawdzian, doslownie wkulam wszystko co bylo trzeba i bylam pewna, ze dostane 5. Napisalam, po tygodniu sorka oddaje, patrze 2. Bylam wsciekla, ale pozniej przyzwyczailam sie do tego i wiem, ze nie ma sie czym przejmowac. Uczysz sie dla siebie, nie dla kogos. Jestes teraz w gimnazjum, pojdziesz do liceum dopiero zobaczysz ![]() ![]() ![]() ![]() Nie przejmuj sie. Tak jak dziewczyny pisaly, baw sie, nie mysl tylko o nauce, ona owszem jest wazna, ale trzeba czasem od niej odpoczac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Hmm.. Może dlatego, że tak zaczęłaś się przejmować spadłaś z ocenami. Pomyśl, że uczysz sie tylko dla siebie, że nawet jeśli dostaniesz gorszą ocenę to nic się nie stanie! Widać, że masz ambicje i że chciałabyś być zapewne najlepsza... Ale nie zawsze się to udaje. Też jestem w 2 gim. i wiem, że jest dużo nauki.
Więc główka do góry! Nie przejmuj się! ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Doskonale wiem, co czujesz
![]() wiedzialam, ze nie ma sensu sie tak przejmowac bo tylko szargam sobie nerwy a skutek jest dokladnie odwrotny...dlatego wzielam wszystko na lus !! dalej robie wszystko jak najlepiej, nie spasowałam, tylko pooprstu lzej do tego podchodze. Teraz jestem na studiach, jestem dalej ambitna, ucze sie tylko ze na wiekszym luzie ![]() ![]() ![]() pozdrawiam goraco i trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie! Człowiek się uczy, uczy, uczy, a później okazuje się, że zamiast 5 lub 4 dostaje 2 albo 1...
Ale ja sie ocenami nie przejmuje. Ważne co jest w główce i co ja wiem ![]() ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie przejmuj się tak, przecież sama piszesz że masz dobre oceny. Trudno mieć same piątki, u mnie w szkole byli tacy nauczyciele że poprostu ciągle dawali te same oceny, bywało tak że czy się uczyłam czy nie miała tylko 3 po prostu nauczyciel lubił tą ocene
![]() Musisz się z tym pogodzić i nie przejmować się tak bardzo.
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomysl troszke o sobie. Poszalej troche, zapomnij choc na troche o nauce, w weekend spotkaj sie z przyjaciolmi. Sprobuj nie brac ocen tak na powaznie, nauczyciele na pewno widza, ze sie starasz i podciagna Ci oceny. Moze to taka chwilowa niedyspozycja, ale minie. Musisz przestac tak sie zamartwiac, zajac sie czyms innym, czyms co Ci przynosi przyjemnosc. Wszystko bedzie dobrze! Zobaczysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.