|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Żel do cery mieszanej.
Dziewczyny i droga pani Beato,mam cere mieszanaą, czyli najgorszą z cer.Moje policzki są bardzo suche i nie wiem jaki produkt(do cery mieszanej)jest na tyle dobry że nie podrażnia policzków a radzi sobie z cerą tłustą w strefie T.Miraculum Young już próbowałam i nie pomógł podrażnił policzki.Pomocy ,doradźcie jakis żel
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: i co ja mam teraz zrobić???
ojej ja też mam mieszaną cere,ale nigdy nie miałam takich kłopotów z wysuszeniem policzków...ja mam odwrotnie,te tłustsze partie(czyli strefa T) ciągle jest przesuszona.ja ratuje ją jakimiś kuracjami nawilzającymi itp.może ty też spróbuj zastosować jakieś maseczki intensywnie nawilżające na policzki.jeśli chodzi o kremy,to ja teraz używam Miraculum krem nawilżająco-ochronny z filtrami UV.mi ten kr4em bardzo,bardzo odpowiada,jest do skóry normalnej,mieszanej i tłustej.nie zauważyłam,żeby jakoś "działał" na strefe T,ale na pewno nie powoduje żadnych wyprysków i śiwtnie nawilża całą twarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: i co ja mam teraz zrobić???
Polecam ci serie kosmetyków do cery mieszanej Swedish Care firmy Oriflame-w skład tej serii wchodzą m.in.żel oczyszczający(do mycia twarzy),hydrożel na noc oraz lekka emulsja na dzień-powinny pomów w twoim przypadku.Poza ym możesz na mocno wysuszone policzki nałożyć grubą warstwę intensywnie nawilżającego kremu i pozostawić go do całkowitago wchłonięcia,ewentualnie jego resztki usunąć za pomocą chusteczki hig.(czyli zastosować krem na zasadzie maseczki-to działa!)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.