|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Figlarne fircyki. Zabawne, figlarne, dowcipne perfumy
Ciekawa jestem jakie macie typy na zapachy zabawne, dowcipne, takie perfumeryjne żywe srebro.
Mam nadzieję, że nie powtarzam wątków, w wyszukiwarce nic nie znalazłam, na forum o ile pamiętam tez nie było nic w ten deseń. jesli się myle, mea kulpa, z góry przepraszam. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Figlarne fircyki
Tocadilly- ładne, uśmiechnięte mydło. Włazi we wszystkie kąty i robi ludziom psikusy. Wdzięczny zapach absolutnie niewinnej kokietki, ależ gdzie tam ona miałaby coś komuś zrobić, przecież to tylko taki domyty dzieciak. Taaak
...Donna Karan Red Delicious- może się nie zmienia i niespecjalnie zaskakuje, ale "musuje" bezwzględnie; jeżeli lubi skórę, która go nosi (Czyli nie mnie
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Baby Doll YSL - zalotna, pełna wdzięku, radosna i rezolutna młoda dziewczyna, figlarka, do której wszyscy się uśmiechają
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po zastanowieniu doszlam do wniosku, że mam raczej grzeczne i ułozone zapachy, ale do figlarza to mi pasuje tylko Diesel Zero Plus Dla mnie to koktajl z wyraźna nutką kokosa, po wypiciu którego mozna sie udać w pjacki tan wieczorem po plaży na Barbados - obowiązkowo dzierżąc w dłoni kolejny drink z palemką. Albo najlepiej od razu pół kokosa ze słomką. Albo ananasa.
Dla mnie to zapach, który od razu kojarzy się z letnia imprezą na świeżym powietrzu przy plaży, wprawia mnie w dobry nastrój.
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O TAK Dla mnie tak samo te perfumy są figlarne w odbiorze, bardzo wdzięczne, takie z przymrużeniem oka, gdy nimi pachnę sama jestem w figlarnym nastroju i mam ochotę płatać ludziom psikusy
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
też Baby Doll
![]() Dodałabym jeszcze koniecznie zielonego pomidorka Niny Ricci- Liberty Fizz
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
podbijam ;-)
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
WINK Avonu, jak galaretka owocowa : )
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Patrzę oczyma duszy mojej na moją kolekcję i chyba nie mam takich fircykowatych zapachów.*
Ładne określenie i ciekawy temat, btw. Może z moich najlepiej pasuje Dolce Vita. Ale DV odbieram jako zapach dla kobiety, a temat sugeruje perfumy bardzo młode, zdecydowanie dziewczęce. Faktycznie pasuje tu Baby Doll, ale ja nie lubięęę Baby Doll. Takam stara megiera? *<prask w czoło> Przecież mam Chance Fraiche. Tak, Chance Fraiche może być fircykowate.
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie mam fircykowatych zapachów. ![]()
|
|
|
|
#11 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie chodzi mi o zapachy bardzo młode. Po prostu takie "puszczające perskie oko", jakie perfumy tak odbieracie.Ja też nie przepadam za baby doll, ta róża z grapefruitem zupełnie nie lezy mi ani na mnie. To chyba jedyny zapach, z którego czuję, że wyrosłam. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipstick rose Federic Malle .
Zapach żart. Dodam że udany
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
![]() Ale zauważ, droga Papużko, że takie doklejanie etykietek zapachom (przez siebie samą również) jest świetnym sposobem na powstrzymanie się od zakupu kolejnej flaszki. No bo pomyśl - teraz Chance będzie Ci się kojarzył... A chciałabyś pachnieć jak fircykowe galoty? ![]()
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie albo Papuga od dzisiaj będzie pachniała fircykowymi galotami, albo nie wytrzyma ciśnienia i wymieni je na targowisku :-D
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

...

Takam stara megiera?