|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Pielęgnacja nastoletniej cery...
A więc zaczne od tego, że mam 16 lat
![]() teraz konrety dot. mojej cery *typowo mieszana *trochę pryszczy, głównie na czole i nosie, na brodzie od czasu do czasu *problem z naczynkami. Jednak nie widać mi popękanych naczynek, mój problem polega na tym, że podczas zmian teperatury, stresu, kiedy się zdenerwuje, ktoś mnie zawstydzi i podczas jedzenia i picia gorącego moja twarz reaguje przepięknym burakiem ![]() *piegi, na twarzy i ramionach... Ich również chce się pozbyć szukałam już na forum ale się pogubiłam ![]() Avene Antirougeurs Creme Riche, czy może Avene Diroseal? Mam w domu Dr. Eris Pharmaceris W, Albucin (Trójaktywny krem wybielający SPF40) ale na KWC nie ma żadnych recenzji... A co z Zorac'iem i Acne Derm, Atrederm (przepraszam jeśli pomyliłam nazwy) czy tonik octowo-cytrynowy pomoże mi? Rozumiem, iż do takiej kuracji przydałyby się filtry(?) ale tutaj już chyba wiem... Avene 50+ ![]() prosze pomóżcie, bo zwariuję ![]() do lata musze chociaż troche porprawić stan mojej cery ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() Edytowane przez Madzia14 Czas edycji: 2007-02-24 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]() up... ![]() ![]() ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() Edytowane przez L_V Czas edycji: 2007-02-25 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja nastoletniej cery...
Jeśli masz dostęp do Zoracku [retinoid] to odpuść sobie Diroseal i wtedy na naczynka uzywaj Antirougersa.
Myślę, że przydałby Ci się jeszczcze cos z BHA = Effaclar K albo tonik aspirynowy. NA dzien oczywiscie filtr. Ta kuracja powinna pomóc i na naczynka, i na tradzik i na przebarwienia. Zorac/ Antirouger/BHA - na noc Filtr - codziennie na dzien |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() teraz smaruje się Albucinem, to może zostawić go tylko na piegi na ramionach a z twarzy zrezygnować? na noc moge robić tak: tonik aspirynowy i zamiennie co drugą noc Zorack/Antirougers? Cz nakładać jeden na drugi krem? w takim razie musze się zaopatrzyć w kremy i filtry, a w portfelu pustki ![]() jeszcze raz dziękuję za pomoc ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Tylko tak się zastanawiam jakie stężenie Zoracu
![]() i czy można go dostać bez recepty, bo nie chcę iść do lekarza tylko po receptę ![]() chce używać 2 noce Antirougeursa, potem jedną noc Zorac i znowu 2 noce Antirougeursa, codziennie tonik aspirynowy, rano filtry, doraźnie maseczke z glinki i maseczkę aspirynową, raz w tygodniu peeling kawowy (w wersji "light" ![]() tylko tych 150 złotych brak ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
najlepiej zacząć od najmniejszego sstęzenia chociaż ja od razu używałam najwyższy. Zorac jest na receptę więc szanse zeby go dostać bez niej są b. małe...Ale receptę moze przepisać każdy lekarz nie musisz specjalnie isć do dermatologa.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Czyli moge się przejść do znajomej lekarki rodzinnej i poprosić o receptę na Zorac? Mam od razu podać jakie chce stężenie czy tego nie trzeba pisać na recepcie?
![]() a wiec zostało mi tylko zebranie kasy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak, po prostu idz do lekarki rodzinnej. Poproś o stężenie niższe na początek. Na recepcie musi byc napisane który wariant jest przepisany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Antirougeurs zawiera filtry, więc chyba bez sensu używać go na noc. ja go nakładam na dzień, pod filtry - a skoro filtry chcesz kupić też Avene, to nie będzie problemu, bo się nie pogryzą.
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
czyli lepiej Zorac co trzecią noc, a pozostałe noce jakiś nawilżacz? Wtedy rano Antirougeurs i na niego filtr.... dobrze rozumiem
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie ma Antirougersa bez filtrów?
Jeśli nie ma takiej wersji - to pod filtr, ale w takim przypadku musi to być filtr Avene. Tylko zastanawiam si eteraz...w zasadzie, skoro bedziesz miala wysoki, porządny filtr, nie potrzebny Ci Antirougers - lepiej kup jakis nawilzacz na noc na zmiane z Zorackiem. Jak skora rzyzwyczai si eod retinoidu, mozesz pomyslec o czyms z wit C na dzien pod filtr - tez uszczelniajaco na naczynka. Ach, i łykamy Rutinoskorbin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
są 2 wersje w zależności od rodzaju cery, ale obie z filtrami (choć zbyt niskimi do stosowania samodzielnie - UVB 10 / UVA 10).
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli na razie nie używać nic na naczynka tak? A zamiast jakiegoś specjalnego nawilżacza moge używać kremu Bambino? Na mnie działa b.dobrze a narazie nie mam kasy na jeszcze jeden, dodatkowy krem ![]() co do witaminy C, to może być np. serum z wit.C czy jakiś krem? Rutinoskorbin łykam 365 dni w roku ![]() musze przyznać, iż jest to bardziej skomplikowane niż myślałam ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
wiesz co a może przejdź się poprostu do dermatologa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
hm... tylko, że nie znam żadnego naprawde dobrego derma. Wydaje mi się, że jeśli dużo poczytam to spokojnie znajde kosmetyki dobre dla swojej cery, poza tym dokładnie znam już swoją buzię i wiem co dla niej dobre a co nie
![]() Mam recepte za Zorac ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
krem nawilżający może być dowolny, również Bambino, jeśli Ci służy. z wit. C może być serum albo np. LRP Active C. na naczynka będzie działała właśnie wit. C oraz Zorac.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Czyli bedę robić tak:
I noc-> Zorac II noc-> Bambino III noc-> Bambino IV noc-> Bambino V noc-> Zorac itd. codziennie rano filtry po jakiś czterech użyciach Zoracu w III noc-> serum z wit.C (czy serum stosować rano, pod filtry?)
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Aha, no to już chyba wszystko wiem
![]() tylko mam nadzieje, że mnie zbyto nie wyburaczy po Zoracu ale co tam i tak siedze w domu do końca tygodnia ![]() dziś wyśle mame po Zorac i zaczynam kuracje ![]() Wielkie dzięki za pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.