|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak żyć z trądzikiem różowatym???
Podejrzewam u siebie właśnie to paskudztwo. Piszę: "podejrzewam" bo trzech dermatologów nie potrafi dać mi jednoznacznej odpowiedzi a z opisów z książek i www wynika, ze to właśnie trądzik. Najpierw zrobiłam testy alergiczne - uczulenie na metale i środki zaapachowe. Odstawiłam więc wszystko co mogłoby mnie uczulać: nie noszę biżuterii, używam tylko nieperfumowanych aptecznych kosmetyków a zaczerwienienia, plamy i krostki szczególnie wokół nosa i na policzkach nadal się pojawiają.
Poza tym mam poszerzone naczynka - jestem po pierwszym zabiegu ich laserowego zamykania i fakt objawy są trochę łagodniejsze. Może ktoś doradzi jak żyć z tym paskudztwem? Wiem, że muszę unikać słońca, ostrych przypraw itd. itp. Co jeszcze mogę robić? Jakie leki przyjmować! Jestem zawiedziona wizytami u dermatologów, którz nie potrafia postawić jednoznacznej diagnozy i najczęściej zapisują maści steroidowe, które tylko nasilają objawy. POMÓŻCIE!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Jak żyć z trądzikiem różowatym???
Szukać dobrego dermatologa aż do skutku!! Jesli masz krostki lekarz powinien zapisac antybiotyk, po którym natychmiast zauważysz poprawę, dopiero potem mozna skupić się na właściwej pielęgnacji. Być moze powinnas tez przyjmowac leki antyalergiczne. Z domowych sposobów polecam picie wapna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A może spróbowałabyś serii Pharmaceris "R" lub "T"??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dobry dermatolog to podstawa !!! Metronidazol na te krostki, na noc Tormentiol i jeszcze Diroseal Avene ale tabletki i co i jak to juz lekarz.
Wszystko bedzie dobrze [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.