|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Cicalfate do codziennej pielęgnacji?
Witam, po przeczytaniu pozytywnych opinii o kremie Cicalfate Avene zdecydowałam sie na zakup. Jednak jako ze jest to krem 'gojący' (tak powiedziala mi pani w aptece) to czy moge go stosowac codziennie? (głównie na noc poniewaz jest tlusty)
Cere mam raczej normalną, po umyciu ściągnięta, myje twarz Ziają Calma. Mam troche zanieczyszczeń, grudek i pojedyncze krostki czasem ktore dosc dlugo sie goją Kwasow ani filtrow nie uzywam, prosze tylko o pare slow odnosnie tego kremu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cicalfate do codziennej pielęgnacji?
licze na jakies wypowiedzi
![]() dodam ze korzystalam z przegladarki ale znalazlam bardzo ogolne wypowiedzi ze jest dobry i tyle a chcialabym dowiedziec sie czegos wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja używam tego kremu zawsze gdy czuję taką potrzebę. To jest jedyny krem, który mnie nie piecze, gdy mam mocno podrażnioną skórę.
Codziennie smaruję nim skórę wokół oczu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mam odpowiednik tego kremu z LPR, nawet nazwa podobna, chociaz w tej chwili nie wymienie jej bo nie pamietam. Napisalam jego recenzje na KWC wiec mozesz tam sprawdzic. Uzywam go zawsze kiedy mam jakies problemy z przesuszona albo podrazniona skora. Sprawdzil sie nawet w czasie ostrego przeziebienia ktore mnie ostatnio dopadlo i spowodowalo ze mialam czerwony bolacy od nieustannego wycierania chusteczkami, nosek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Aprilla, Cicalfate i Cicaplast to dwa różne kremy. Pisała o tym Erato http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=223
Cicalfate uwielbiam i stosuję kiedy potrzebuję ratunku. Jest niezawodny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aniu, wiem ze to dwa rozne kremy ale w zamysle maja sluzyc podobnym celom
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja z takich "gojacych" kremow najbardziej polubilam Dermalibour A-dermy. Ani Cicalfate ani Cicaplast mnie tak nie zachwycily...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cicaplast w moim przypadku po prostu zupełnie nie działał; Cicalfate działa z nich najlepiej (na mojej skórze oczywiście) - okazyjne czerwone plamy i podrażnienia na policzkach leczę właśnie nim, ale do codziennej pielęgnacji wolę inne specyfiki ![]() Także warto potestować; dobrze, że jest sporo opcji i większość znajdzie coś dla siebie. Piszę większość, bo wiem, że np. agnieska nie lubi żadnego z tych kremów ![]() A małe podrażnienia leczę Alantanem Plus w kremie i działa świetnie - ale on też nie dla wszystkich, bo może zapychać.
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
![]() Jestem ciekawa jaki nastepny "plaster" wymysla... ![]() Szkoda, ze te kramiki nie dzialaja tak super szybko i skutecznie, jak to obiecuje producent... Moglby ktos wymyslec w koncu cos takiego! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do szybkiego działania, to mój pyszczek nauczył mnie cierpliwości już dawno ![]() ![]() Dobranoc, Ivvonko, i pisuj częściej ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Postaram sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Agnieska ma tubę Cicalfate, ale jego używanie po zabiegu nałożyło się na wysyp, toteż Agnieska używa narazie kremu Babydream z Rossmana, który zamiast płynnej parafiny ma olej warzywny...
![]() ![]() Dermalibour uhh, po TCA koszmar. Jakoś do końca mnie seria A-dermy nie przekonała, choć co jakiś czas kusi (ten owies...). Teraz wprowadzili Epitheliale z kwasem hialuronowym - może być ciekawa pozycja łagodząco-nawilżająca. O, jest już na KWC wraz ze składem ![]() Cicaplast ma dla mnie identyczną konsystencję jak Redermic, tworzy warstwę duszącą moją skórę (jestem psychicznie zmęczona gdy go używam ![]() Podsumowując - warto taki krem mieć, szczególnie przy pielęgnacji kwasowo-retinoidowej, ale dla mnie to taki polepszony komfort stosowania maści cynkowej. Duża tuba która nie pęka przy aplikacji i łatwo daje się rozsmarować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Wyciagnęlam trochę stary wątek,a le nie chce zakładac nowego na ten sam temat
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Hm.. mój krem nie ma konsystencji opisanej przez Ciebie - jest jednolity i dobrze się rozprowadza. Kiedyś woda leciała mi z podkładu, którego dosyć długo nie uzywałam i trzymałam go blisko kaloryfera w łazience - pomyślałam wtedy, ze rozwarstwił się pod wpływem temperatury. Może tutaj jest podobnie - spróbuj go przenieść w inne miejsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Kurcze to już sama nie wiem
![]() ![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jakbym czytałam post, ktory sama mialam napisac...ale jakos nie napisałam. Miałam to samo.. Na poczatku zamiast kremu wypływała woda, data ważności ok, więc cierpliwie przeczekałam ten wypływ i uzywam tego co zostało w tubie. Myślę, że to faktycznie źle przechowywanie w aptece jest przyczyna takiego stanu kremu, zresztą bardzo lubianego przeze mnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ja tez mam Cicalfate (tez do regeneracji po peelingu migdalowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:38.