Nie możemy się kochać!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-31, 20:21   #1
Marzenax
Raczkowanie

Exclamation

Nie możemy się kochać!!!

• Jestem z moim facetem prawie 5 lat. Bardzo się kochamy i jesteśmy w miarę dojrzałym związkiem, ale ciągle dążymy do osiągnięcia ideału. Mamy jednak problem z naszymi sprawami intymnymi. Przez pierwsze 2 lata uprawialiśmy petting. Okazało się, że obydwoje mamy duży temperament i robiliśmy to prawie codziennie. W końcu podjęliśmy deecyzję o współżyciu. Poszliśmy do ginekologa i zaczęłam brac tabletki. Pierwszy rok był wspaniały jeśli chodzi o seks. Potem stopniowo zaczęłam tracić ochotę na zbliżenia. Dzisiaj nie robimy tego prawie wcale. Stąd moje pytania:
  • czy mój brak zainteresowania seksem może byc spowodowany tabletkami (teraz biorę Mercilon) czy tzw. znudzeniem w związku?-podkreślam, że wszystkie pozostałe aspekty związku są idealne,
  • jeśli powodem są tabletki, to jaka alternatywną, przynajmniej podobnie skuteczną i mniej ingerująca w mój organizm metodę/metody powinnam wybrać.
Błagam pomóżcie!Chcę znowu poczuć przyjemność przy współżyciu!
Marzenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 20:52   #2
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Nie możemy się kochać!!!

ja rowniez przechodzilam przez taki problem.w naszym przypadku wina lezala po stronie tabletek.rowniez od samego poczatku je przyjmowalalm i tak jak Ty przez pierwszy rok wspolzycia nie narzekalam na brak ochoty jednak potem zaczely sie schodydosc czesto dochodzilo do ciezkich sporow pomiedzy nami spowodowanych taka sytuacja.niedawno zdecydowalam sie(takze z innych powodow)na odstwaienie tabletek.teraz mija 3 cykl bez nich i jestem zachwycona(takze moj tz)kochamy sie niemal codziennie.i nie moge powiedziec ze cos sie wypalilo miedzy nami(a w marcu minie 5 lat naszego zwiazku)bo gdyby tak bylo ochotka by nie wrocila.a wrocila i to ze zdwojona sila.
co do zabezpieczen to nic Ci niestety nie poradze.sama mam z tym problem gdyz jak wiadomo przy tabletkach nie trzeba sie o nic matrwicpo kilku latach czlowiek sie przzwyczaja do wygody i nie ma ochoty na zmiany w tej dziedzinie(dobrze to ujelam??)tak wiec my sie nie zabezpieczamy(bo stosunek przerywaney zabezpieczeniem chyba nazwac nie mozna)ale napewno jest wiele kobietek na wizazu ktore Ci cos doradza.zycze powodzenia!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 21:06   #3
Marzenax
Raczkowanie

Dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że po odstawieniu tabletek także powróci mi ochotka na seks. Problemem tylko jet w miarę dobre zabezpieczenie. Chcemy stosowac coś oprócz prezerwatyw. Tylko co?

A jakie mniej więcej są ceny tych globulek i kremów (napewno taniej mi wyjdzie niż kupowanie pigułek...)

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-01-01 o 23:19 Powód: Post po poscie!!
Marzenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 21:32   #4
marti86
Zakorzenienie

moze globulki beda pomocne.mowia ze niektorym kobieta to przeszkadza bo sie bardzo pienia i daja uczucie ciepla ale sprobuj moze wam akurat beda pasowaly.sa takze kremy tylko one sa troszke drozsze nic globulki.
Cytat:
Napisane przez Marzenax
Mam nadzieję, że po odstawieniu tabletek także powróci mi ochotka na seks.
wierzez ze tak bedzie.najwazniejsze jest nastawienie psychiczne.badz dobrej myslinie wiem ale poszukaj na forum jest tego pelno ja nieraz sie spotkalam ale nie pamietam.okolo 15 zl za 6 globulek chyba ale nie jestem pewna.poszukaj napewno znajdziesz

Edytowane przez Pomadka
Czas edycji: 2006-01-01 o 23:24
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-02, 00:19   #5
Szakma
Przyczajenie

Moze powinniscie wprowadzic jakies urozmaicenie w seksie..Nie wiem..
Szakma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 11:43   #6
aixa
Rozeznanie

Jestem prawie pewna że chodzi o tabletki.Ja tak miałam i było to przyczyną niejednokrotnie kłótni między mną a moim mężem.Zastanawiałam się też czy nie znudziliśmy się sobie i może powinnam coś robic żeby ratowac naszą namiętnośc i pożądanie ale z chwilą odstawienia antykoncepcji miałam na niego zwierzęcą ochotę i wszystko powróciło do normy. Jeśli chodzi o inne formy zabezpieczenia nie ma chyba lepszej niż tabletki więc pozostają prezerwatywy, dni niepłodne lub spiralka (ale tylko w przypadku , kiedy urodziłaś pierwsze dziecko).:
aixa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 13:35   #7
dra
Zakorzenienie

ja także biorąc tabletki byłam strasznie oziębła można tak powiedzieć teraz już prawie 2msc nie biorę zrezygnowałam i spowrotem przychodzi ochota na sex
Stary 2007-03-04, 17:31   #8
spray
KWC

czy jest jakaś alternatywa? Oczywiście, że jest, ale nic nie daje takiej gwarancji jak pigułka, która tak jak piszą dziewczyny, jest najprawdopodobniej przyczyną spadku libido. Możesz spróbowac innych tabletek na początek, a jeśli nie bedzie poprawy: zostają wam prezerwatywy i globulki ( bo spirala jest dla kobiet, które już rodziły)>
Poza tym znużenie seksem nie jest niczym nadzwyczajnym w długoletnich związkach, bo po prostu wpada sie w monotonię. Spróbujcie może jakiegoś afrodyzjaka, zabawy z wibratorem, albo seksu w dziwnym miejscu..żeby na nowo pobudzić zmysły
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 20:31   #9
male
Rozeznanie

U mnie tabletki też były niestety przyczyną braku ochoty na seks. Byłam doskonale zabezpieczona, zero stresów, ale co z tego, jak wcale mi się nie chciało.
Odstawiłam tabletki i ochota wróciła.
Stary 2007-03-04, 21:53   #10
Elena86
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Nie możemy się kochać!!!

hej ja biore tabletki od 2 lat i jak narazie sa niezawodne, sa niedrogie a wlascieiw tanie i jeszcze refundowane nazywaja sie Rigevidon. moze powinniscie rozmawiac o tym co was podnieca i na co macie ochote, w moim zwiazku dodalo zo pikanterii i zaczelo sprawiac przyjemnosc bo bedziecie sie poznawac i robic rzeczy ktore was naprawde podniecaja. buziaczki i powodzenia
Elena86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości