|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak żyć, żeby przeżyć? Zaproszenie do dyskusji
Witam kochane Wizażanki,
moja aktywność na forum dramatycznie spadła w ciągu pół roku, ograniczyłam się tylko do przeglądania. Wynikało to z różnych kuriozalnych przyczyn - przeprowadzka, nauka, rozstania, powroty. Jednak chciałabym się podzielić z Wizażankami ważną dla mnie wiadomością - w połowie sierpnia wyjeżdżam do Anglii, rozpocząć tam studia, na kierunku, o którym zawsze tylko marzyłam. Zostawiam w połowie rozpoczęte studia w Polsce, rodzinę, przyjaciół. Chciałabym, żebyście się podzieliły dobrymi radami jak przetrwać i co zrobić, żeby nie zwariować z daleka od wszyskiego, co było dla was opoką, stałym gruntem. Chciałabym, żeby była to dyskusja, która przyda się nie tylko mnie, ale wielu innym osobą. Zachęcam do rozmowy. (Bezczelnie, przy okazji zapytam, czy któraś z Wizażanek nie jest w posiadaniu plakatów z filmów: "Kolumbowie. Rocznik 20", "Kanał", "Pożegnianie z Marią", zdjęć/plakatów obozów koncentracyjnych, najlepiej w dużych formatach - rozpaczliwie poszukuję materiałów do pracy badawczej, z góry dziękuję za pomoc)
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak żyć, żeby przeżyć? Zaproszenie do dyskusji
Myślę że najlepiej będzie poczytać podforum "Emigrantki"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
akurat specjalnie umieściłam ten wątek tutaj, bo wszystkie kiedyś coś zostawiłyśmy lub zostawimy, a co do emigrantek... sama mieszkałam 7 miesięcy w RPA, kilka w Odessie i sporo czasu spędzam poza domem, w Wielkiej Brytanii, dlatego chciałam skierować dyskusję na nieco inny tor
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie byłam emigrantką. Nie wiem - dobrze to, czy źle.
Pierwsza myśl - taka pocieszająca ![]() Jak przeżyć - napiszę to jako osoba, która co prawda emigrantką nie była, ale w pewnym momencie życia zostawiła wszystko, co opoką było... Poznać nowych, interesujacych ludzi - niekoniecznie wielu, ważne, by ubarwili życie. Znaleźć nowe hobby. I najważniejsze chyba - wychodzić, nie zamykać się w 4 ścianach! Uświadomic sobie, że życie zawsze może być dobre, interesujące, zawsze może dostarczyć nam pozytywnych wrażeń - nie tylko wtedy, gdy jesteśmy na stałym, znajomym gruncie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.