|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
POMOCY :( !! paradoks filtra i suchej skory :(
Ratunku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: POMOCY :( !! paradoks filtra i suchej skory :(
Cytat:
Niektóre podkłady potrafią podkreślać suche skórki. I tu niestety musisz potestować. Ja do matowienia używam pudru hauschki zmieszanego w stosunku 1:1 z pudrem sypkim (dla koloru), i świecenie opanowane. Bez jakiegoś dobrego zmatowiacza świecenie filtra zawsze ci po kilku godzinach wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Martinko, jesteś pewna, że masz skórę SUCHĄ, a nie mieszaną odwodnioną? Wg mnie Twoje objawy to klasyczne objawy takiej cery - produkującej nadmiar sebum, ale cierpiącej na odwodnienie, a nie wysuszenie (czyli również brak lipidów). Tym bardziej, że nie słyszałam nigdy o cerze suchej w strefie T i normalnej na policzkach.
"Skórki" mogą się zdarzać również takiej mieszanej cerze. Moja rada - spróbuj przede wszystkim gdzies dobrze zdiagnozować typ Twej cery ![]()
![]() |
#4 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez justa79 Czas edycji: 2007-03-04 o 15:28 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.