|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problemy ze śniadaniem
Mam dosc dziwny i wstydliwy problem.
A mianowicie rano zwykle jak sie budzilam to od razu siadalam i zacyznalam jesc sniadanie podane do lozka. Herbatka i kanapka z czyms. [np. pasztet, sucha kielbasa, serek itd.]. Od niedawna cos dziwnego sie dzieje z moim zoladkiem. Rano jak wstaje mam straszne gazy, a potem jak zaczynam jesc to tak mnie boli brzuch ze ide do toalety i mam biegunke. Nie wiem z czego to wynika, bo to sie zaczelo tak nagle. Nigdy wczesniej nie mialam takich problemow... Moze powinnam jesc cos innego na sniadanie? Albo nie pic herbaty? [zwykle pije earl greya, z 2 lyzeczkami cukru, bez cytryny]. Prosze pomozcie, bo ranne latanie do toalety to jest prawdziwa udreka!! Pozdrawiam, Y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problemy ze śniadaniem
A co jesz na kolacje i kiedy tą kolacje jesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie jem kolacji, a jak juz cos jem to nie po 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
10-11
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
![]()
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=174720 - przeczytaj
Możliwe że masz spowolniona przemianę materii. Jeśli tak długo przed snem nie jesz rujnujesz swój metabolizm i przemianę materii. magazynyjesz tłuszcz, rano rzucasz się na jedzonko i lądujesz w ubikacji ![]() Odchudzasz się ![]() ![]() Przeczytaj też to: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...EA+odchudza%E6 Albo od niedawna zdarzyło Ci się coś nie teges zjeść na śniadanie. Ale mimo wszystko jeśli chodzi o wieczory to niezbyt mądrze jesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam to co piszesz to jakbym czytała coś o mnie z przed 4 laty. Wtedy miałam nerwicę żołądkową i tak właśnie mi się obiawiała. Nawet nie byłam tego świadoma, że się czymś denerwuję a jednak tak było i nie mogłam sobie z tym poradzić. Dopiero za jakiś czas samo to przeszło!
Ale może u Ciebie z czego innego to wynikać! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Blagam, na tym forum to chyba nikt nikomu nie pomaga :| Twoje uzasadnienie jest debilne! I jeszcze mowisz mi ze nie madrze jem... pffff, przepraszam, na pewno nie masz dietetyka w rodzinie :/
W ogole z tego co tu czytam caly czas na kogos najezdzasz ze jest glupi i nie umie jesc, a nawet nie uzasadniasz dlaczego. Zalosne... Naprawde, w takim wypadku takie forum jest zupelnie nieprzydatne ;/ Serdeczne dzieki za pomoc... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem od kilku dni. Identycznie jak ty. Co zjem to brzuch mnie boli. moze to jakas łagodna grypa żołądkowa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Podaj mi konkretne przykłady gdzie na kogoś najeżdzam ![]() Nie jestem dietetykiem, więc mogę się mylić, ale teraz to Ty na mnie "najezdzasz", że Ci wypisuje tu "debilne rzeczy" i nawet tego nie uzasadniasz ![]() ![]() ![]() Skoro forum nie przydatne to moze wizyta u lekarza. Może będziesz bardziej usatysfakcjonowana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
A ja błagam o spokojne i dokładne czytanie forum.
Mi się też na początku wydawało że bzdury jakies - np "jak to po treningu białko jesc??" - ale jak przeczesałam pare postów to się dowiedziałam dlaczego. A Milka akurat wielu osobom pomogła na forum, więc nie marudź ![]() ![]() Może faktycznie się czymś denerwujesz, jak powyżej napisano, skoro tak zareagowałaś. Pomyśl nad tym. Jeśli nie, to może sproboj jednak zmienic nawyki zywieniowe, albo poprostu idz do lekarza, bo wierze ze moze byc to uciązliwy klopot. A kolacje przed 18 też uwazam za zły nawyk, niby "zdrowy", tylko dlaczego? Ciekawe jakie sa argumenty za, bo przeciw sa bardzo racjonalne i rowniez znajdziesz je na forum. Poza tymjuz w tym poscie Milka o tym wspomniała, probujac Tobie pomoc.
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
ja też kiedyś tak miałam... rok temu... ale to było tak, że ja nigdy nie jadłam śniadań, bo rano było mi niedobrze i wiadomo, ze jak jest niedobrze to nie ma się ochoty na śniadanie... zwłaszcza gdy musimy tez lecieć do łazienki... ale pewnego dnia, musiałam zjeść śniadanie, bo miałam testy gimnazjalne(wiadomo, ze człowiek z pustym żołądkiem nie będzie dobrze myślał...) no i dziwo po śniadaniu nie było mi niedobrze! i z każdym dniem, powoli przyzwyczajałam się do śniadań, przykre dolegliwości minęły i teraz nie wyobrażam sobie, że nie zjem śniadania w domu
![]() a co do późnego jedzenia, to ja nie mogę jeść tak jak radzą"2-3 h przed snem coś białkowego" po 1. nie jestem głodna, a po 2 nie mogę później długo zasnąć... kręce się i wiercę... nie wiem czy to wina jedzenia, ale z tego co zauważyłam, to w moim wypadku tak... pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ojojoj...rano wstaję do szkoły wcześnie,bo o 6 i sniadanie zjadam do 7,najczęściej jesto to musli.Potem kiedy idę do toalety,to mój kał nie ma zbitej formy,biegunka to to nie jest,no ale(jeny,jak to wszystko makabrycznie brzmi),ale przed szkołą zawsze cholernie jestem zdenerowowana i w takim niepokoju,więc to chyba od tego...z tymi biegunkami to warto iśc do lekarza,bo czasami,jak przejrze encyklopedię "chorób" dla pielegniarek mojej mamy,to straszne mysli przychodzą,ile jest takich róznych ''schorzonek",szczególnie gastrologicznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z czym jesz muesli? z mlekiem? mleko moze powodowac roznego rodzaju problemy zoladkowe. Nie kazdy dorosly czlowiek powinien pic mleko... moze cos innego sproboj na sniadanko, jakis cheleb z czyms...
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
może pijesz kawe?????????często kawa powoduje takie skutki-ta pierwsza poranna...a jeśli do tego sie pali...........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
ja dopiero niedawno nauczlam sie jesc sniadania,bo przedtem to tylko kafka i biegiem.rowniez dlatego ze nienawidze mleka i jogurtow a jak sobie kupilam chleb to lezal i lezal i potem pol wyrzucalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.