|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
prośba o parę wskazówek
dzieki Wam dziewczyny, moja wiedza na temat pielegnacji skory drastycznie się zwiekszyla
![]() moja twarz: szczegolnie wielkich problemow z trądzikiem juz nie mam, od niedawna czytam sklady kosmetykow i starannie je wybieram, nie tak jak kiedys. uzywam delikatnego zelu do mycia twarzy,toniku, na dzien filtr, do mycia twarzy nie uzywam wody z kranu, podraznien mam znacznie mniej ale mam troche nieszczęsnych pamiątek po maltretowaniu cery, wiecie o czym mowie ![]() ![]() wiele z was stosuje serum z witamina C pod filtr, zastanawiam się nad tym, ale nie mam pojecia, ktore wybrac na poczatek ![]() na mazidlach jest pare przepisow http://mazidla.com/index.php?option=...id=18&Itemid=2 moja cera nie jest jakoś szczegolnie wrazliwa, tak mi sie przynajmniej wydaje, znalazlam jeszcze taki zestaw http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html napisano na tej stronie, ze efektywność działania serum została zwiększona dwukrotnie w stosunku do serum C+E warto zacząc od tego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: prośba o parę wskazówek
Myślę, że mogłabys sprobowac wzbogacic swoje serum o kw.ferulowy - tak jak w przepisie na podanej przez Ciebie stronce. Ta przeswitujaca zylka to pewnie naczynko.
W ogole czytajac Twojego posta mialam wrazenie ze bardziej niz kwasy przydalaby ci sie kuracja retinoidami - retinem albo zorackiem. Pogrubiilaby skore ale i usunela blizny po tradziku. Myslalas o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziekuję L_V za wskazanie sciezki, bardzo dziekuję
![]() ![]() posmarowalam na noc tylko oliwka hipp, zamowie to serum, dam cerze odpoczac od kwasow wydawalo mi sie ze jestem za mloda na retinoidy, skonczylam 20 lat,chyba zaglebie sie porzadnie w wiedze o retinoidach, poczytam, a jak sie zdecyduje to poprosze lekarza o recepte jeszcze raz dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie ma ludzi za młodych na retinoidy - jeśłi tylko mogą przynieść pożytek, warto spróbować. POczytaj, a jak się juz na cos zdycydujesz to odświez swój wątek - pomozemy Ci jesli edziesz miala pytania. Jesli skora jest cienka, papierowa, powinnas zaczac od czegos naprawde łągodnego - np od Dirosealu firmy Avene [krem na naczynka]. Doiero potem retinoidy na recepte. A z tych "receptowyc" to obstawiam retin, ze wzgledy na kremowa konsystencje - Zorac to żel i bardziej daje w kosc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.