diety!!!!! dziewczyny diety!!!! hehe:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-11-08, 20:14   #1
tusia908
Przyczajenie

diety!!!!! dziewczyny diety!!!! hehe:)

stosowalam mnostwo diet,ale nie znalazlam w sumie takiej co by mi odpowiadala w sumie kazda byla spoko,ale przewaznie mnostwo mi produktow nie pasowalo,i nie bardzo mi szlo,mam silna wole ale chce efektow na prafde zeby je widziec, a mianowice chcialbym schudna okolo 6 kilogramow albo wiecej,moshe ktos zna fajna diete ktora jest przetestowana i daje efekty? s checia bym nie dlugo zaczela.wiec prosze odpsiujce:P
tusia908 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-10, 09:07   #2
tusia908
Przyczajenie

Re: diety!!!!! dziewczyny diety!!!! hehe:)

co??? nikt nie zna zadnej fajnej diety? jaką kolwiek ale zeby byla dobra i potrawy ktore trzeba bylo przygotowac zeby nie byly sa trudne. nikt nie zna zadnej diety???????????????????? ????????????????????????? ?
Stary 2004-11-10, 09:35   #3
Kika78
Raczkowanie

GG do Kika78

http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...=south%20beach

przesyłam linka do jednego z tematów poruszanych niedawno, świetny opis diety, ja stosowałam bardzo podobne (generalna zasada brzmi: węglowodany to Twój wróg)i rzeczywiście trwale schudłam, ba! nawet miałam tak, ze osiągnęłam wymarzoną wage i chudłam dalej, choć juz nie chciałam, prawdziwy dramat szczerze polecam
Kika78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-10, 09:49   #4
tusia908
Przyczajenie

wielkie dzieki,pomysle nad nia. ale mam pytanko:mozesz mi podac np. dzienny jadlospis do ktorego sie stosowalas,wiesh sniadanie, obiad, kolacja. a tak wogle to robilas ten szybki marsz?czy nie? mozesz jeshcze cos napisac:P?? plosze
Stary 2004-11-10, 09:51   #5
tusia908
Przyczajenie

a tak wogle to ile schudlas? przez miesiac? i robilas te przerwy co byly napsiane ze po miesiacu moshna przez 1 day jesc cio sie chce? plosze odp
Stary 2004-11-10, 10:42   #6
Kika78
Raczkowanie

GG do Kika78

starałam sie oczywiście ruszać, ale nie rano raczej, spacery, troche bieganie, rower (to na wiosne było więc aura sprzyjała), a jadłospis wyglądał (mniej więcej) tak: rano miska (duza!) chudego białego sera z rzodkiewkami i szczypiorkiem lub jajecznica (na ogól juz bez chleba), jako przegryzki niesłodkie owoce np jabłka, jogurt naturalny, kilka orzechów, itp, 2gie śniadanie to np sałatka z fety chudej z ogórkiem i pomidorem lub jakies mięsko z sałatką lub serek light ziarnisty lub 2 jajka na twardo+ pomidor itp. potem obiad, ryba lub kurczak z sałatą lub sałatką dowolną (duzo moze być! masz sie najeść), wieczorem jak głód doskwiera to jakiś jogurt, jabłko.. generalnie jak trudno Ci bez chleba np to jedz go lepiej na sniadanie, ale juz obiad bez ryzu, makaronu itp, jedyne czego naprawde unikałam to słodyczy i słodzonych napojów (soków tez!), schudłam 5kg w 3mce ale nie chciałam więcej, a poza tym troche czasem grzeszyłam... np z Panem Sernikiem który uwielbiam, haha, aaaa i jescze jedno, jako pohamowanie apetytu na poczatku polecam Chrom Organiczny , 1 tabl. dziennie, rewelacja! uff, lae sie rozpisałam, jakbys miała jescze jakieś pytania to zapraszam
ps: a od 3mcy ćwicze 4x w tygodniu siłka+step, diete diabli wzieli, Pan Sernik jest częstym gościem, i co? przybyło mi 2kg wspaniałych mięśni, a gdzie tłuszcz jescze był, tam znikł, polecam!!
Stary 2004-11-10, 11:11   #7
tusia908
Przyczajenie

szczerze mówiąc coraz bardziej prekonuje się do tej diety i chyba zaczne ja stosowac od nowego tygodnia. ja jush stosowalam dwa razy diety, fakt schudlam w ciogu 14 dni 3-4kilo, ale nie dlugo po nich przytylam spowrotem np.2 kilo choc ograniczalam slodycze i ajdlam tylko czarny chlebek.mam nadzieje ze uda mi sie ta dieta.wlasnie zaczelam czyatc o diecie south beach, ale kurcze dusho o niej nie ma nigdzie, ewentualnie moshna kupic ksiazke ja tego nie srobie:P nie wiem sama jush. ale raczej bede stosowala ta diete co ty) jak ja zaczne bede informowac i w razie pytan bede pisac. dziekuje i pozdrawiam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-11-10, 11:27   #8
tusia908
Przyczajenie

kulde najgorzej bedzie z obaidami nigdy nie wiem co w czasie diety moshna jesc na biad hmmmmm.... moshesh jeshcze napsiac pare obiadkow przykladowych? plasiam ze cie tak mecze plosie odp
Stary 2004-11-10, 12:17   #9
Gosiabie
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Gosiabie GG do Gosiabie Wyślij wiadomość przez Yahoo do Gosiabie

Ja jestem od prawie 3 tygodni na diecie WG DR. WERTHMANNA.
Jest to dieta dla osób z przewlekłymi chorobami, między innymi alergiami. Musze odczulic swój organizm.
Schudłam już prawie 3 kg. Aż się boję co będzie dalej...
Spodnie mi zaczęły opadać, ciągle je poprawiam.
Przy wzroscie 170 waze teraz 57 kg. mam wrazenie, że wyglądam teraz jak chudziak jakiś, jak szkieletor. Mąż twierdzi co innego, że w końcu zgubiłam zbędny brzuszek i że moje wdzięki są teraz lepiej widoczne.
Musiałam zrezygnowac z treningów, bo zwyczajnie nie miałam siły. Zreszta lekarz mówił, żeby w poczatkach się nie forsować. Było cięzko, ale jak mus, to mus.Tle, że ja mam tak trwać przez okres 6 tygodni. Jesli nie będzie potrzeby dłuzej.
Dla zaintersowanych podaję dziennik dietetyczny:
ZAKAZANE:

Mleko krowie i wszystkie jego produkty masło, śmietana, sery, czekolada, margaryna z mlekiem, jogurty i inne

Jajka kurze i wszystkie produkty zawierające jajka: ciasta, ciasteczka, żywność panierowana, majonez, naleśniki

Cukry proste oraz dwucukry: cukier, miód, słodkie ciasta

Orzechy, świeże warzywa i świeże owoce (celuloza): orzechy włoskie, laskowe, musli, Nutella, dieta wysokowlóknikowa, chleb petnoziarnisty, ziarna np. słonecznika.

Świeże owoce, świeże warzywa, surowe sałatki owocowe i warzywne, suszone owoce.

Żywność zawierająca histaminę: sardynki, anchovies, puszkowane ryby, bekon, mięso królicze, wieprzowina

Alergeny dróg oddechowych: cebula, czosnek, por, musztarda, ketchup,

Owoce cytrusowe, kiwi, jagody, jabłka

Nie łączyć białka (kotlety, kurczaki, ryby) z węglowodanami (ziemniaki, pieczywo). Odstawić cukier w każdej postaci - cukier, miód, dżemy. Ograniczyć ilość pożywienia z drożdżami - piwo, ser pleśniowy.

DOZWOLONE:

Substytuty mleka krowiego:

mleko sojowe i sojowe produkty

mleko kozie i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą)

mleko owcze i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą)

margaryna wolna od krowiego mleka

Substytuty jajek kurzych: jajka kacze, gęsie, indycze

Substytuty cukrów: węglowodane złożone, kasze, kukurydza, ziemniaki.

Substytuty orzechów i żywności z celulozą: Gotowane warzywa, gotowane lub pieczone owoce. Pieczone lub grilowane banany

Substytuty histaminy: gotowane lub grilowane ryby, kurczaki, kaczki, gęsi,indyki, kozy, ziemniaki, ryż, polenta
Gosiabie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-10, 13:04   #10
tusia908
Przyczajenie

kulde najgorzej bedzie z obaidami nigdy nie wiem co w czasie diety moshna jesc na biad hmmmmm.... moshesh jeshcze napsiac pare obiadkow przykladowych? plasiam ze cie tak mecze. KIKA78 plosie odp
Stary 2004-11-10, 13:35   #11
Kika78
Raczkowanie

GG do Kika78

jeśli chodzi o obiad to przede wszystkim tzreba pilnować zasady niełączenie mięska z weglowodanami, tzn KAZDE chude mięsko (pierś kurczaka, udko tez ale "obrane" ze skórki, indyk, wołowinka, schabik chudy itp itd) jesz z kopą sałatki, sałaty z winegretem, gotowanymi warzywkami (raczej nie marchewka i nie kukurydza), oczywiście ryby tez wchodzą w grę. to wszystko co wymieniłam możesz gotować, albo smazyć na PAM'ie (to taki tłuszcz w sprayu, i dzieki temu uzywa sie go znaczniej mniej, mozna kupic w wiekszości sklpów np z odżywkami dla sportowców).. jeśli lubisz takie rzeczy możesz spóbowac czegoś sojowego, ale ja nie przepadam więc tego nie jadłam, i to tyle, jak sie już zacznie i przyzwyczai to sie potem trudno odzwyczaić , odruchowo juz wybierasz to co mozna jeść a najważniejsz ze efekty są trwałe i nie ma żadnego jo-jo, powodzenia!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-11-10, 13:56   #12
tusia908
Przyczajenie

hmmm) to wybierram ta diete zaczynam ja od poniedzialku woelkie dzieki i busiaki
Stary 2004-11-10, 14:02   #13
km
Rozeznanie

GG do km

przepraszam ze tak w sumie sie wtrace nie odpowiadajac na pytania ale zauwazylam jedna rzecz ktora jest przerazajaca, az sie boje cos ie z nasz biedna Polska stanie... moze to taka moda tak kaleczyc jezyk polski, ale ludzie zloci to juz przechodzi wszelkie granice!!!! moshe?? itd itp... katastrofa! apeluje o szacunek dla jezyka polskiego!!!
km jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-10, 15:02   #14
agu.s
Zadomowienie

zgadzam sie z xyz, czytanie takich tekstow(nawet jesli temat ciekawy)jest denerwujace
Stary 2004-11-10, 21:01   #15
tusia908
Przyczajenie

boze odczepcie sie ode mnie!! pisze sobie jak chce. jednak ku waszemu zdziwieniu umiem normalnie pisac!! a to ze pisze sobie tak to juz jest moj wybor!! ja sie tu chce dowiedziec na temat diet, a nie uwag na temat jak sobie pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Stary 2004-11-10, 22:43   #16
km
Rozeznanie

GG do km

twoja gwaltowna reakcja swiadczy o tobie
km jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-10, 23:12   #17
Gosiabie
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Gosiabie GG do Gosiabie Wyślij wiadomość przez Yahoo do Gosiabie

Tusiu - nie krzycz na nas, bo to dowodzi tylko Twej niedojrzałości emocjonalnej.
Jesli ktos chce się wypowiadac publicznie, musi brac pod uwage fakt, że mówi do kogos(no chyba , że lubisz monologi).
Uszanuj więc proszę innych rozmówców i pisz w języku, który jest rozumiany przez wszystkich.
Nie slangiem, nie modnym, dziwnym językiem, tylko zwykłą uczoną w szkołach polszczyzną.
To chyba nie jest zbyt wiele?
Pokaz, że szanujesz innych, tak jak chcesz zapewne, by szanowano Ciebie.
Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata
Gosiabie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-11-11, 07:15   #18
tusia908
Przyczajenie

nie wróce juz na te forum... odechcialo mi sie!!!!!!!!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości