|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
diety!!!!! dziewczyny diety!!!! hehe:)
stosowalam mnostwo diet,ale nie znalazlam w sumie takiej co by mi odpowiadala
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Re: diety!!!!! dziewczyny diety!!!! hehe:)
co??? nikt nie zna zadnej fajnej diety? jaką kolwiek ale zeby byla dobra i potrawy ktore trzeba bylo przygotowac zeby nie byly sa trudne. nikt nie zna zadnej diety???????????????????? ????????????????????????? ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/w-agora/view.php...=south%20beach
przesyłam linka do jednego z tematów poruszanych niedawno, świetny opis diety, ja stosowałam bardzo podobne (generalna zasada brzmi: węglowodany to Twój wróg)i rzeczywiście trwale schudłam, ba! nawet miałam tak, ze osiągnęłam wymarzoną wage i chudłam dalej, choć juz nie chciałam, prawdziwy dramat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wielkie dzieki,pomysle nad nia. ale mam pytanko:mozesz mi podac np. dzienny jadlospis do ktorego sie stosowalas,wiesh sniadanie, obiad, kolacja. a tak wogle to robilas ten szybki marsz?czy nie? mozesz jeshcze cos napisac:P?? plosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
a tak wogle to ile schudlas? przez miesiac? i robilas te przerwy co byly napsiane ze po miesiacu moshna przez 1 day jesc cio sie chce? plosze odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
starałam sie oczywiście ruszać, ale nie rano raczej, spacery, troche bieganie, rower (to na wiosne było więc aura sprzyjała), a jadłospis wyglądał (mniej więcej) tak: rano miska (duza!) chudego białego sera z rzodkiewkami i szczypiorkiem lub jajecznica (na ogól juz bez chleba), jako przegryzki niesłodkie owoce np jabłka, jogurt naturalny, kilka orzechów, itp, 2gie śniadanie to np sałatka z fety chudej z ogórkiem i pomidorem lub jakies mięsko z sałatką lub serek light ziarnisty lub 2 jajka na twardo+ pomidor itp. potem obiad, ryba lub kurczak z sałatą lub sałatką dowolną (duzo moze być! masz sie najeść), wieczorem jak głód doskwiera to jakiś jogurt, jabłko.. generalnie jak trudno Ci bez chleba np to jedz go lepiej na sniadanie, ale juz obiad bez ryzu, makaronu itp, jedyne czego naprawde unikałam to słodyczy i słodzonych napojów (soków tez!), schudłam 5kg w 3mce ale nie chciałam więcej, a poza tym troche czasem grzeszyłam...
![]() ![]() ps: a od 3mcy ćwicze 4x w tygodniu siłka+step, diete diabli wzieli, Pan Sernik jest częstym gościem, i co? przybyło mi 2kg wspaniałych mięśni, a gdzie tłuszcz jescze był, tam znikł, polecam!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
szczerze mówiąc coraz bardziej prekonuje się do tej diety
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
kulde najgorzej bedzie z obaidami
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Ja jestem od prawie 3 tygodni na diecie WG DR. WERTHMANNA.
Jest to dieta dla osób z przewlekłymi chorobami, między innymi alergiami. Musze odczulic swój organizm. Schudłam już prawie 3 kg. Aż się boję co będzie dalej... Spodnie mi zaczęły opadać, ciągle je poprawiam. Przy wzroscie 170 waze teraz 57 kg. mam wrazenie, że wyglądam teraz jak chudziak jakiś, jak szkieletor. Mąż twierdzi co innego, że w końcu zgubiłam zbędny brzuszek i że moje wdzięki są teraz lepiej widoczne. Musiałam zrezygnowac z treningów, bo zwyczajnie nie miałam siły. Zreszta lekarz mówił, żeby w poczatkach się nie forsować. Było cięzko, ale jak mus, to mus.Tle, że ja mam tak trwać przez okres 6 tygodni. Jesli nie będzie potrzeby dłuzej. Dla zaintersowanych podaję dziennik dietetyczny: ZAKAZANE: Mleko krowie i wszystkie jego produkty masło, śmietana, sery, czekolada, margaryna z mlekiem, jogurty i inne Jajka kurze i wszystkie produkty zawierające jajka: ciasta, ciasteczka, żywność panierowana, majonez, naleśniki Cukry proste oraz dwucukry: cukier, miód, słodkie ciasta Orzechy, świeże warzywa i świeże owoce (celuloza): orzechy włoskie, laskowe, musli, Nutella, dieta wysokowlóknikowa, chleb petnoziarnisty, ziarna np. słonecznika. Świeże owoce, świeże warzywa, surowe sałatki owocowe i warzywne, suszone owoce. Żywność zawierająca histaminę: sardynki, anchovies, puszkowane ryby, bekon, mięso królicze, wieprzowina Alergeny dróg oddechowych: cebula, czosnek, por, musztarda, ketchup, Owoce cytrusowe, kiwi, jagody, jabłka Nie łączyć białka (kotlety, kurczaki, ryby) z węglowodanami (ziemniaki, pieczywo). Odstawić cukier w każdej postaci - cukier, miód, dżemy. Ograniczyć ilość pożywienia z drożdżami - piwo, ser pleśniowy. DOZWOLONE: Substytuty mleka krowiego: mleko sojowe i sojowe produkty mleko kozie i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą) mleko owcze i jego produkty (zawsze 1:1 z wodą) margaryna wolna od krowiego mleka Substytuty jajek kurzych: jajka kacze, gęsie, indycze Substytuty cukrów: węglowodane złożone, kasze, kukurydza, ziemniaki. Substytuty orzechów i żywności z celulozą: Gotowane warzywa, gotowane lub pieczone owoce. Pieczone lub grilowane banany Substytuty histaminy: gotowane lub grilowane ryby, kurczaki, kaczki, gęsi,indyki, kozy, ziemniaki, ryż, polenta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
kulde najgorzej bedzie z obaidami nigdy nie wiem co w czasie diety moshna jesc na biad hmmmmm.... moshesh jeshcze napsiac pare obiadkow przykladowych? plasiam ze cie tak mecze. KIKA78 plosie odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
jeśli chodzi o obiad to przede wszystkim tzreba pilnować zasady niełączenie mięska z weglowodanami, tzn KAZDE chude mięsko (pierś kurczaka, udko tez ale "obrane" ze skórki, indyk, wołowinka, schabik chudy itp itd) jesz z kopą sałatki, sałaty z winegretem, gotowanymi warzywkami (raczej nie marchewka i nie kukurydza), oczywiście ryby tez wchodzą w grę. to wszystko co wymieniłam możesz gotować, albo smazyć na PAM'ie (to taki tłuszcz w sprayu, i dzieki temu uzywa sie go znaczniej mniej, mozna kupic w wiekszości sklpów np z odżywkami dla sportowców).. jeśli lubisz takie rzeczy możesz spóbowac czegoś sojowego, ale ja nie przepadam więc tego nie jadłam, i to tyle, jak sie już zacznie i przyzwyczai to sie potem trudno odzwyczaić , odruchowo juz wybierasz to co mozna jeść
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
hmmm
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
przepraszam ze tak w sumie sie wtrace nie odpowiadajac na pytania ale zauwazylam jedna rzecz ktora jest przerazajaca, az sie boje cos ie z nasz biedna Polska stanie... moze to taka moda tak kaleczyc jezyk polski, ale ludzie zloci to juz przechodzi wszelkie granice!!!! moshe?? itd itp... katastrofa! apeluje o szacunek dla jezyka polskiego!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
zgadzam sie z xyz, czytanie takich tekstow(nawet jesli temat ciekawy)jest denerwujace
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
boze odczepcie sie ode mnie!! pisze sobie jak chce. jednak ku waszemu zdziwieniu umiem normalnie pisac!! a to ze pisze sobie tak to juz jest moj wybor!! ja sie tu chce dowiedziec na temat diet, a nie uwag na temat jak sobie pisze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
twoja gwaltowna reakcja swiadczy o tobie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Tusiu - nie krzycz na nas, bo to dowodzi tylko Twej niedojrzałości emocjonalnej.
Jesli ktos chce się wypowiadac publicznie, musi brac pod uwage fakt, że mówi do kogos(no chyba , że lubisz monologi). Uszanuj więc proszę innych rozmówców i pisz w języku, który jest rozumiany przez wszystkich. Nie slangiem, nie modnym, dziwnym językiem, tylko zwykłą uczoną w szkołach polszczyzną. To chyba nie jest zbyt wiele? Pokaz, że szanujesz innych, tak jak chcesz zapewne, by szanowano Ciebie. Pozdrawiam serdecznie Małgorzata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
nie wróce juz na te forum... odechcialo mi sie!!!!!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.