|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
do filtromaniaczek pomozcie
wszystko o filtrach przeczytalam i w zasadzie to i tak nic nie wiem pierwszy raz bede kupowac jakis krem z filtrami aponiewaz jestem za granica to nie za bardzo dogadam sie w sklepie co i jak moje skora bardziej tlusta jak rano wstaje ale jak ja oczyszcze to juz bardziej sucha zaskorniaki, wagry , wypryski mam \strefa t szukam dobremego kremu z filtrami nawilzajacego nie wiem jakie tam jeszcze sa kremu ale jak sa to jakies przeciw pierwszym zmarszczkam/zmarchom mimicznym ujedrniajace itp moze byc jakis zwykly jak nie macie koncepcji byle bym wiedziala co kupic albo jakie skladniki krem powinien zawiera i jakie firmy najlepsze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: do filtromaniaczek pomozcie
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=155 Z tego, co widzę, na forum BK najpopularniejsze i najlepiej sprawdzone są filtry La Roche Posay i Avene. Te pierwsze są lżejsze, ale zawierają alkohol i mogą źle działać na naczynka i lekko wysuszać, drugie cięższe, częściej mogą zapychać, ale bez alkoholu i nawilżają. To tak w telegraficznym skrócie. ![]() Rozwinięcie tematu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=192112
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki rozwiniecie tematu widzialam ale to kwc super wybralam
La Roche Posay, Anthelios XL Fluid Extreme SPF 60 ale czy to podklad czy krem http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=6815 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Kremy Ochronne Filtry
Czy Chronia Tylko Przed Sloncem? Czy Tez Przed Wiatrem I Srodowiskiem Zanieczyszczonym Bo Nie Wiem Czy Kupic Bo U Mnie Skwarow Niema Za To Ciagle Wieje I Duzo Zanieczyszczen
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kobitki Pomozcie
spedzilam caly dzien dzisiaj na forum szukajac odpowiednich kosmetykow dla mnie ale jak cos wybrac jak nie wiem czy potzrebuje z witaminami czy regenerujace, odbudowujace itd jestem ciemna jesli chodzi o te sprawy jak mozecie napiszcie jakie skladniki powinni miec kosmetyki dla mnie (chodzi mi o krem na noc i dzien i pod oczy) i czy maja to byc kremy regenerujace odbudowujace itd wiec tak mam skore tradzikowa wagry wypryski i drobne syfki ale chodzi mi bardziej o to ze od nosa ida kreseczki do ust takie mimiczne ktore juz zostaly( ktos mi kowil bym kupila krem z witamina e bo najprawdopodobniej mam niedobor) jak rano wstaje to skore mam tlusta ale jak ja umyje jest ok ani za sucha ani za tlusta mam male blizny po tradziku na policzkach , nierownosci male na policzkach i kropeczki (ala rozszerzone pory na policzkach) ale te sprawy policzkowe to mpo diecie bo mi opadly jak schudlam aha wiem ze nie ma jednego kremu na to wszystko ale wszystko po kolei a co do oczu to tez taki do glebszych zmarszczek sie przyzwyczailam i dobrze mi znimi ale ostatnio porobily mi sie takie delikatne kreseczki w oklicach jakby to napisac jak macie cienie pod oczami to robi sie taki trojkat na odwrot zielony lub fioletowy to na calym obszarze mam te kreseczki a do tego dochadza kreseczki jak od policzkow ida wzdloz oka cos ala jak rano spie na jednym boku to sie robi tyle tylko ze to niezchodzi i niespie caly czas tak zebym to miala przez to prosze o pomoc i ewentualne pytania jak zle cos napisalam wierze kobitki ze na was sie nie zawiode
![]() aa i jeszce jedno wiele kosmetykow np polaczenie wItaminy e z c zapobiegaja starzeniu sie skory a jakie witaminy potrafia odregenerowac ja odmlodzic napiac wygladzic itd ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Polaczylam Twoje wszystkie watki poniewaz tycza sie praktycznie tego samego tematu.Na przyszlosc prosze zapoznac sie z Regulaminem oraz wyszukiwarka i watkami redakcyjnymi poniewaz beda przyznawane pkt karne za zasmiecanie Forum.
Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2007-07-24 o 08:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kobitki Pomozcie
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.