|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zakrzepica
Hej Kobietki
![]() Piszę ponieważ dopadła mnie zakrzepica ![]() ![]() ![]() ![]() Jakie teraz po tym będę mogła przyjmować? Powiedzcie bo ja już nie wiem co mam myśleć? czy ta zakrzepica już do końca mnie zdyskwalifikuje do brania tabletek anty? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zakrzepica
a od kogo sie dowiedzialas?Od lekarza?
ze tak głupio zapytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zakrzepica to powazna choroba i dziwię się,że jeszcze chcesz myśleć o pigułkach,gdybyś rzeczywiście ją miała.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Podpinam sie pod pytaniem dziewczyn
![]() A co do tabletek i zakrzepicy to jakakolwiek antykoncepcje hormonalna bys zastosowala to kazda wiaze sie z ryzykiem zakrzepicy ![]() ![]() I wogole sie dziwie lekarzom, ze nie robia podstawowego i niezwykle prostego badania na krzepliwosc krwi ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jaka zakrzepica? To bardzo poważna choroba, moja siostra po tabsach też dostała zakrzepicy, ale najgorszego rodzaju, bo zakrzepicy mózgowej, która doprowadziła do udaru niedokrwiennego mózgu
![]() ![]() W przypadku zakrzepicy kobiecie NIE WOLNO stosować żadnej antykoncepcji hormonalnej! Podobnie jak nie może jej stosować kobieta, u któej w bliskiej rodzinie występują przypadki żylaków (lub sama je ma), raka narządów kobiecych czy skłonność do wylewów (to akurat jest u mnie w rodzicie). Najgorsze, że tego wszystkiego dowiedziałam się od neurologa siostry, a nie od gina ![]() Aha, dziwię się, że w ogóle myślisz o hormonach, jeśli dopadł Cię najgorszy rodzaj skutku ubocznego brania tabsów, nie rozumiem, naprawdę ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2007-03-08 o 20:02 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie dlatego zawsze trzeba dokładnie przeczytać ulotkzwłaszcza,gdy lekarz nie jest zbyt skory do udzielania informacji. W ulotce od pigułek wszystko pisze,co kobieta powinna wiedzieć-zanim weźmie pierwszą tabletkę.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
JA też chciałąbym wiedzieć skąd to wiesz?
Jak mój tata miał podejrzenie zakrzepicy (ostry ból łydki) to dostał natychmiastowe skierowanie do szpitala. A ty tu sobie tak beztrosko, że nie wiesz jakie inne tabletki byś mogła brać...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.