![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() ING Konto z Lwem Student
chciałabym sobie założyć to konto, jednak mam kilka pytań, na które nie znalazłam odpowiedzi. Jeśli ktoś ma również to konto to może mógłby mi pomóc...
![]() - przez pierwsze 3 miesiace opłata za konto wynosi 1zł./ms, ile ta opłata wynosi później ? - czy jest jakaś ustalona kwota którą trzeba miesięcznie na konto wpłacać ? czy są to "wolne datki" ? - czy z likwidacją konta wiążą się jakieś dodatkowe koszty ? - czy są jakieś ukryte koszty ? z góry bardzo dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ING Konto z Lwem Student
![]() jeszcze jedno pytanie : po jakim czasie konto jest w pełni aktywne ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Czesc miałam kiedyś to konto, zlikwidowałam je, bo z Polski wyjechałam. Niewiem jak jest teraz, ale napisze to co wiem za czasów jak ja korzystałam
![]() - czy jest jakaś ustalona kwota którą trzeba miesięcznie na konto wpłacać ? czy są to "wolne datki" ? Były miesiące, że nic niewpłacałam i się nie czepiali ![]() - przez pierwsze 3 miesiace opłata za konto wynosi 1zł./ms, ile ta opłata wynosi później ? Ja płaciłam 2 zł, ale chyba teraz zmniejszyli, niestety za przelewy przez internet trzeba już płacić ,50gr, kiedys było za darmo. - czy z likwidacją konta wiążą się jakieś dodatkowe koszty ? Nic niepłaciłam jak zlikwidowałam, odrazu na miejscu wypłacili mi pieniądze które jeszcze miałam na koncie i zniszczyli na moich oczach karte ![]() - czy są jakieś ukryte koszty ? Nic niewiem na ten temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
konto zakładałam chyba w 2003 lub 2002 wiec to było dawno temu i niestety już niepamiętam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() może ktoś inny wie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Posiadam to konto od 2 lat i jak narazie to najlepsza dla mnie oferta
-opłata za prowadzenie rachunku wynosi 2zł miesięcznie (gdy ja zakładałam konto, cały pierwszy rok był za darmo) ![]() -opłata za użytkowanie karty bankomatowej 1zł miesięcznie, czyli 12zł na rok (kiedys było to 6zł na rok) - nie musisz mieć żadnych stałych środków ani wpływów na koncie, ważne tylko, abyś zawsze około 28 każdego miesiąca, miała na koncie min 3zł w celu pokrycia kosztów rachunku i karty, ewent 50 gr za każdy przelew, ale o tym niżej - użytkowanie konta internetowego jest darmowe, jedynie przelewy które robisz do innych banków niż ING, są płatne 50gr (chociaż w tej sprawie warto się dowiedzieć dokładniej, ponieważ kilka razy zdarzyło się już tak, że pomimo tego iż przelewałam na inny rachunek w ING, została potracona mi opłata 50gr, a w tym miesiacu nie robiłam żadnych innych przelewów ![]() Płatne przelewy wprowadzili w styczniu 2006, kiedyś tego nie było. - nie ma żadnych opłat związanych z zamknięciem rachunku, poprostu mówisz, że nie chcesz i już. - nie ma żadnych ukrytych kosztów, lub przynajmniej mi o nich nic nie wiadomo. Jednak jako ukryty koszt można uznać, to, że jeśli upoważniasz do konta kogoś nie będącego Twoją rodziną, chodzi o stopień pokrewieństwa, pokrywasz opłatę 15zł, jesli ta osoba nie jest wogóle z Tobą spokrewniona, jakie są opłaty za inne stopnie pokrewieństwa, niestety nie wiem. - korzystać z oferty STUDENT, możesz do 26 roku życia, bez względu na to, czy się uczysz, czy nie. Przed 26 urodzinami dostajesz pismo z banku z informacją, iż kończysz 26 lat oraz jakie inne konto Ci polecają i zapytaniem czy taka oferta jest dla Ciebie odpowiednia. EDIT - konto jest aktywne w chwili założenia rachunku, wpłacać i wypłacać, możesz od razu, z tym, że na kartę bankomatową czeka się około 2 tygodni. PIN dostajesz do domu, a karte odbierasz w banku, przynajmniej u mnie tak było. - zakładając konto miej przy sobie dokument tożsamości oraz dok stwierdzający, to że jesteś uczniem czy studentem, w moim przypadku babka wpisywała nr albumu z legitymacji studenckiej do wniosku -nie warto przelewać na to konto obych walut, bank od razu je przelicza, ale po niższym kursie niż kantor. W tym przypadku korzystniej założyć w ING konto walutowe, oferują konta w Euro lub dolarach. Użytkowanie tego konta jest darmowe, raz w miesiącu, gdy wypłacasz walutę nie płacisz nic, za każdą nastepną wypłatę waluty w okresie rozliczeniowym tzn od 29 czerwca do 28 lipca, płacisz 10 zł.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale przez pierwsze 3 miesiace będę płacić 1zł. za to konto ( jakaś promocja teraz jest ) a potem normalnie 2zł. za każdy ms ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
mh, dobrze zrozumialas
i jeszcze oplata za karte, ale nie wiem czy w pierwszym roku tez jest |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a czy od razu przy złożeniu wniosku dostanę nr swojego konta ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najprawdopodobniej wygeneruja Ci od razu klucz do konta internetowego, oczywiście, jeśli chcesz takie posiadać. Dane do konta internetowego również dostajesz od razu. Tylko, że korzystać możesz z niego najprawdopodobniej dopiero po 24 godzinach.
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
własnie zablokowali mi konto założone w internecie ( hasło nie odpowiadało ). CHciałabym więc zrezygnować z tej opcji i dostawać wyciągi z konta do domu. Jak to zrobić ? iść do banku ? czy jakoś przez telefon ? i ile się płaci za te wyciągi ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Musisz iśc do banku, wyciągi są darmowe, jednak polecam konto internetowe, nawet nie wiesz kiedy a będzie Ci potrzebne, tylko trzeba dobrze wpisać hasło
![]() |
![]() |
#18 |
Joanna d'Moder
|
wyciągi dostawałam do domu (chyba co miesiąc) a przy zakładaniu konta pani się mnie spytała,czy chcę wyciąg dostawać na początku,w środku czy pod koniec miesiąca.Ja z tego konta byłam bardzo zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
a smerfetko sprobuj zadzwonic do banku moze poprostu nie masz aktywnej tej uslugi i oni ci ja musza odblokowac
![]() ja jestem w Nordei i tak mialam probowalam sie zalogowac pierwszy raz klikam i napis ze zablokowane zadzwonilam kazala podac haslo i pin i zadzialalo ![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, jak wygląda konto w ING, i wiem również, że na początku użytkowania, ciężko trafić w dobrą kratkę, dobrą literę lub cyfrę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do hasła, to bardzo prosto zapamietać, wpisujesz w kratki tylko te litery lub cyfry, które nie mają gawiazdki.
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
podjęłam jednak decyzję o likwidacji konta internetowego...mam nadzieję,że ono zostanie w zupełności usunięte i nikt niepożadany mi się nie włamie i nie wyciągnie kasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
usunęłam dziś w banku tą usługę interenetową i wyciągi z konta będą mi przychodzić na adres domowy. jedno mnie tylko zastanawia, bowiem pani w banku powiedziała że konto internetowe zostało usunięte jednak po wejściu na stronkę ING i próbie zalogowania, nazwa użytkownika się zgadza i wyskakują pola na wprowadzenie hasła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuj wprowadzić poprawnie hasło i zobaczysz czy działa. Innej rady nie widzę. A jak nie to ponownie do banku.
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie :
otóż dostałam dziś wyciąg z konta na adres domowy i pisze, że pobrali mi 1zł. za prowadzenie konta ( teraz jest promocja 50% ), a kiedy pobierają opłatę za użytkowanie z karty do bankomatu ? bo na tym wyciągu nie ma takiej informacji, żeby coś pobrali, a opłata też wynosi 1zł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rozumie to tak: pobrali Ci oplatę za prowadzenie rachunku w wysokości 1 zł (normalnie jest 2 zł, ale Ty trafiłaś na promocje) Ale skoro nie pobrali Ci opłaty za użytkowanie katy bankomatowej, a przynajmniej nie ma nic na wyciągu to poprostu jej nie pobrali, może jest tak, że przez jakiś czas używasz karty bez żadnych opłat. Banki maja różne promocje. W normalnym wypadku, powinno na wyciągu być wyszczególnione za co bank pobiera opłaty, osobno za rachunek, osobno za kartę.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.