|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Usg
Witam
Mam pytanie do przyszłych mam ktore mialy usg 3 D W ktorym tyg.najlepiej je wykonac?? czy nie bedzie problemu jesli na takie usg pojde do lekarza ktory nie prowadzi mojej ciazy? Jaka jest cena takiego usg no i oczywiscie jak wasze przezycia po takim usg? czy naprawde dzidzie na nim tak dobrze widac? Dzieki Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Usg
mozesz isc na usg do innego lekarza a najlepiej je wykonac miedzy 20-30 tyg ciązy wrazenia hmm?? ja mialam w 17 zalezy jak ulozy sie dzidzia bo jak kiepsko to wszystko sie zlewa cena ok 200 zl...
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Mój lekarz powiedział, że najlepiej wykonać takie USG około 20 mtygodnia ciąży (tak jak połówkowe), potem już nie ma tak spektakularnych efektów, bo dzidzia jest za duża, żeby sobie ją oglądnąć w całości. Miałam to USG, ale nie było za wiele widać, bo moja córcia zasłaniała twarzyczkę rączkami i... nóżkami - wstydzioch jeden!!!
Poza tym, tpo nie musi być USG dodatkowe, bo tak jak w każdym przypadku USG w 2 trymestrze lekarz oceni rozwój dziecka i dostaniesz dokładny opis swojego maleństwa ![]() Pozdrawiam
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja mialam usg w 16 tyg. dokladnie 6 wrzesnia i lekarz do ktorego chodze stwierdzil ze jeszcze nie pora na nastepne a termin mam na 1 lutego.
Nawt niewiem czy w brzuszku mam coreczke czy syna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
martynka na usg3 d tez nie koniecznie dowiesz sie czy masz corke czy synka wszystko zalezy jak sie ulozy dziecko wiec w zasadzie jesli masz zaplacic 200 zl to lepiej isc na zwykle usg i tez sie dowiesz plci
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeżeli po prostu chcesz pooglądac sobie dzidzię, to możesz rzeczywiście zrobić takie badanie w każdej chwili
![]() Swoją drogą, to dziwne, że nie będziesz miała badania w 2 trymestrze, zwłaszcza, że jest ono ważne dla oceny rozwoju dziecka... W takim wypadku zrobiłabym je na własną rękę ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
i dlatego wlasnie pomyslalam o tym 3D bo skoro mam zrobic sobie usg na wlasna reke bo lekarz jakos sie nie pali zeby mnie skierowac to moge zrobic sobie lepsze usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja w 22 tygodniu planuje iść na 4D jednak moja gin powiedziała, ze koniecznie muszę zrobić sobie badanie 2D poniewaz jest dokładniejsze i pozwala obejrzec dzidziusia od środka, zaś to 4D moge zrobić sobie dodatkowo dla samej siebie.
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Martynko, piszesz, ze masz termin porodu na 1 lutego a oststnie USG miałaś w 16 tyg? Dobrze zrozumiałam? A gdzie w takim tazie USG połówkowe czyli w 21-22 tyg które jest OBOWIĄZKOWE do wykonania bo się wtedy ogląda serduszko dzidziusia ( głównie to)?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
no wlasnie mialam tylko to a lekarz stwierdzil ze na nastepne jeszcze nie czas tzn. teraz juz jest ok bo skierowal mnie na to usg i czekam teraz na moj termin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
No to trzymam kciuki za zdrowie maluszka! Miłego podglądania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.