|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Wielkanocne Biżuteryjne Ozdoby
Drogie Wizażanki!
Wielkanoc dopiero się zbliża, a ja niecierpliwiec zrobiłam już pierwsze jajko. Wzór pochodzi z pewnej książki, mam nadzięję, że na wizażu go nie było. Do jego wykonania potrzeba: -ok. 2,5m nici z koralikami -paczkę koralików (ja zużyłam 20g) -wydmuszkę -dobry klej (wikolowy) -pędzelek do rozsmarowania kleju -maaasę cierpliwości 1. Koraliki nawlekamy na nitkę dł. 2,5m 2.Początek nici naklejamy na szczycie wydmuszki i owijamy, owijamy, owijamy, nie zapominają c o kleju ![]() 3.W ten sposób obklejamy całe jajko. Koniec nitki przytwierdzamy na drugim biegunie jaja. !!!!MIŁEGO OWIJANIA!!!!
Edytowane przez paulina.t11 Czas edycji: 2013-07-22 o 11:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wielkanocne Biżuteryjne Ozdoby
Kilka lat temu robilam podobne, niestety nie przezyly. Najgorsze jest nawlekanie, szczegolnie na nitke, ale okreca sie juz fajnie.
Jajco bardzo ladne ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dziękuję. Z nawlekaniem męczyłam się, oj tak.
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Dziękuję! Chyba zrobię ich więcej, bo takie zwykłe pisanki czy kraszanki są popularne. Lubię dziwne rzeczy.
![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
To zależy jak sie nawleka. Bo z igłą do koralików jest całkiem prosto i szybko. Jajko ciekawe - na pewno spróbuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.