|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Błyszcząca skóra nóg i ciała w mediach!!
Mam do was wielkie pytanie! Chciałabym wiedziec jak to robią w mediach ze kobiety wystepujące w jakis gazetach czy cos mają tak błyszczącą skóre na nogach i ciele co to moze byc za balsam?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Błyszcząca skóra!!
Ja mysle, ze swoje robi opalona skora a nastepnie na to jakis balsam/olejek rozswietlajacy badz mocno opalizujacy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
solarium + olejek (najlepiej z drobinkami)
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że solarium jest zbędne
![]() ![]() Są też pudry nabłyszczające do ciała, poszukaj coś na KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Też myślę, że solarium nic do tego nie ma - przeciez w gazetach widzi się także zdjęcia bladych dziewczyn o takze pięknie błyszczących ciałach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jakieś porządnie gęste olejki z drobinkami
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Lśniące ciało!!
tak sie zastanawiam, czy sa jakies specjalne specyfiki ktore pomoga osiagnac efekt taki jak mozna zobaczyc na zdjeciach wielu gwiazd, nie mam niestety fotek, ale mysle ze wiecie o co chodzi ( lsniaca skora z taka jakby perlowa, jedwabista poswiata ) wiecie moze jak to zrobic? :->
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lśniące ciało!!
Często na sesjach zdjęciowych dla wyrównania kolorytu nakłada się na eksponowane partie ciała podkład rozświetlający, przyprusza perłowymi rozświetlaczami. W przypadku skóry opalonej w solarium stosuje się trik z oliwką do ciała. Są to jednak sposoby dla osiągnięcia fajnego efektu na zdjęciu, absolutnie niepraktyczne będą na codzień. Dlatego też tu polecić mogę jedynie balsamy rozświetlające, a w codziennej pielęgnacji regularne nakładanie peelingów i ewentualnie balsamów samoopalających.
A ponieważ wątek dotyczy skóry ciała, przenoszę na forum 'Pytania do kosmetyczki'. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak mi się nasunęło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
może to jej urok...
może to Photoshop ![]() pudry rozświetlające... no i chyba PanStick L'Oreal srebrny, ale ja niestety nie miałam z nim do czynienia ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka, która zajmuje się modelingiem, mówiła, że właśnie podczas sesji smarowali jej skórę olejkiem, więc pewnie o to chodzi. A photoshop to swoją drogą ...
A dla normalnych ludzi na codzień, to tak jak ktoś wyżej wspominał, polecałabym właśnie balsamy rozświetlające - np. z Oriflame jest taki balsam Body & Mind i on zawiera takie pigmenty, które są lepsze od zwykłego brokatu. Są maleńkie i jest ich bardzo dużo, więc skóra świeci się, a nie widać na 5 metrów, że jest tak z powodu balsamu z brokatem. A na lato polecam olejek do opalania Dax, również z brokatem. Skutecznie działanie i fantastyczny efekt. Choć ma bardzo niski faktor, bo jest to czwóreczka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.