|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jaką dać jej radę?!
Słuchajcie napisała do mnie na pocztę jakaś dziewczyna.Prosi mnie o radę.Co ja mam jej napisać?Pomóżcie.To jej e-mail:
"Witaj!Twój e-mail mam z bloga.Jestem załamana.Ale po kolei.A więc tak:mam 12,5 lat.W maju dokładnie(6)będę miała już 13 lat.Chodzę do 6 klasy.Mam 160 cm wzrostu.Ostatnio mierzono nas w listopadzie2006 ![]() Moja mama ma:168cm wzrostu,tata jest jak na mężczyznę niski ma:170-172cm wzrostu.Kiedy najbardziej w jakim wieku urosnę?Ile rośniemy w ciągu roku?W ciągu miesiąca?Co mam zrobic,zeby urosnac?Poradź,błagam ![]() Noo i co ja mam jej napisać?Poradzccie mi.Wy na pewno wiecie jak jest z tym wzrostem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaką dać jej radę?!
myślę że jeszcze z 5 cm może urosnąć ale to chyba max
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że max. 5 cm urośnie. A to na modelkę niestety zdecydowanie za mało. Obecnie 174/5 cm to jest absolutne minimum, żeby w ogóle startować, wiele agencji wymaga już 178/9 cm. Tyle to raczej już nie da rady, chociaż kto wie
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ponoć średnia wieku kiedy kończy się rosnąć, to 22 u mężczyzny i 19 u kobiety (różne źródła różnie podają, ale granica błędu to rok, dwa).
Kazdy rośnie inaczej. Jeden będzie rósł stopniowo, niezauważalnie, innego nagle 'wybije' w górę tak, że się nie pozna w rok. Dziewczyny z reguły rosną stopniowo, ale systematycznie. Chłopcy gwałtownie. Ale i tu i tu znam wyjątki ![]() Uważam, że ta dziewczyna ma jeszcze kilka dobrych lat na urośnięcie przed sobą. Ja w jej wieku byłam niższa od niej, teraz mam 170 (własnie gdzieś od 18 roku życia). Nie czuję się wysoka. Nie wiem czy ona wie, ale 170 to na modelkę raczej za mało (jest to minimum, ale przy innych atutach o dużej wadze, nie samo w sobie) Dziewczyna nie napisała jednak, w jakim czasie chce osiągnąć tyle a tyle cm...
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Pewnie jeszcze cos tam urosnie ale tak jak dziewczyny pisza na modelke to za malo.Zawsze moze zostac fotomodelka.Ja mam 165 i juz nie urosne ,ale jest mi z tym dobrze.Mam wysokie kolezanki i one z kolei narzekaja bo jak zaloza wysokie buyt to sa wyzsze i to sporo od swoich facetow i wogle twierdza ,ze wygladaja jak wieze.A tak nawiasem mowiac to wzrost modelka jej odrazu nie uczyni ,trzeba miec cos wiecej niz tylko wzrost.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skoro ta dziewczyna napisała maila do Ciebie -nie rozumiem jaki jest sens upowszechniania go przez Ciebie w internecie.
Nieładnie publikować czyjś list skierowany do konkretnego adresata. Gdyby ta dziewczyna chciała podzielić się tym roblemem z nami-sama by nas znalazła. Chciałabyś,żeby ktoś Tój list puścił w obieg? Nie sądzę. ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Kto wie, ja w 6 klasie mialam 167cm wzrostu, a teraz (mam 17lat) 176, i wydaje mi sie ze jeszcze rosne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mrs Mrau
|
nie trzeba bylo ujawniac od razu tresci emaila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w wieku 14 lat mialam 155 w kapeluszu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
A ja mam 157cm i 18 lat...
Dzisiaj rozmawiałam z pewną kobietą, która pracuje w szkole i mówiła, że teraz wszystko się zminiło. Dziewczyny patrzą na siebie z zazdrością, nie ma takich przyjemnych atmosfer w klasie... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
ja w 6 klasie miałam 160cm a teraz mam 21lat i mam 168
![]() |
#13 |
... choć nie Westwood
|
Wzrost to mniej więcej średnia wzrostu rodziców (chociaż oczywiście zdarzają się wyjątki jak mój 200-centymetrowy kuzyn przy 170-centymetrowych rodzicach
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
chyba jestem jakimś dinozaurem...
na pewne rzeczy wpływu nie mamy, ciało mamy dane od Boga, nie wszystko możemy w nim zmienić... co ta dziewczyna ma zrobić? Po prostu polubić siebie, zaakceptować własne ciało. Ot co. Rozumiem, że to może być dla niej problem, że jest niska, ale musi też uzmysłowić sobie, że powinniśmy doceniać to, co mamy, w końcu niski wzrost to nie koniec świata. Ja sama mam 163 i już nie urosnę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja w jej wieku mialam dokladnie odwrotny problem-chcialam zmaleć
![]() dziewczyna za duzo juz nie urosnie, pewnie z 5 cm, do 170 raczej nie dociagnie.
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
ja w 6 klasie miałam bodajże 160cm właśnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w wieku 15 lat miałam 158 cm - dziesięć lat później nadal mam 158 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w wieku 12 lat miałam 160cm i teraz mam dalej 160cm, a już na pewno nie urosnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.