Jaką dać jej radę?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-06, 13:40   #1
ariva
Wtajemniczenie

Jaką dać jej radę?!

Słuchajcie napisała do mnie na pocztę jakaś dziewczyna.Prosi mnie o radę.Co ja mam jej napisać?Pomóżcie.To jej e-mail:

"Witaj!Twój e-mail mam z bloga.Jestem załamana.Ale po kolei.A więc tak:mam 12,5 lat.W maju dokładnie(6)będę miała już 13 lat.Chodzę do 6 klasy.Mam 160 cm wzrostu.Ostatnio mierzono nas w listopadzie2006stąd znam mój wzrost.Bardzo chciałabym mieć powyżej 170cm wzrostu,ale nie wiem czy jest to możliwe.Okres mam od 13 stycznia 2006 roku.Dostłam go w 5klasie.Od tamtej pory urosłam mniej.W 5klasie,w czerwcu miałam 157cm.Wszystkie dziewczyny przerosły mnie,a ja chcę być wyższa.I błagam Cię nie mów mi tylko,że"małe jest piękne",dla mnie niestety nie.Chciałabym być modelką i dlatego chcę być wyższa.Mam szanse urosnąć jeszcze chociaż z 10 cm?
Moja mama ma:168cm wzrostu,tata jest jak na mężczyznę niski ma:170-172cm wzrostu.Kiedy najbardziej w jakim wieku urosnę?Ile rośniemy w ciągu roku?W ciągu miesiąca?Co mam zrobic,zeby urosnac?Poradź,błagam"P ozdrawiam,Załamana"

Noo i co ja mam jej napisać?Poradzccie mi.Wy na pewno wiecie jak jest z tym wzrostem
Stary 2007-03-06, 13:49   #2
sylwiaa_
Raczkowanie

Dot.: Jaką dać jej radę?!

myślę że jeszcze z 5 cm może urosnąć ale to chyba max

sylwiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:09   #3
ariva
Wtajemniczenie

Piszciie wiecejDo wieczora chcę jej odpisać
Stary 2007-03-06, 14:26   #4
miu miu
Wtajemniczenie

Ja myślę, że max. 5 cm urośnie. A to na modelkę niestety zdecydowanie za mało. Obecnie 174/5 cm to jest absolutne minimum, żeby w ogóle startować, wiele agencji wymaga już 178/9 cm. Tyle to raczej już nie da rady, chociaż kto wie Z profesjonalnego modelingu raczej jej nic nie wyjdzie ale zawsze może próbować na rynku reklamowym, gdzie wzrost nie jest aż tak ważny. Oczywiście jeżeli ma odpowiednią twarz.
Stary 2007-03-06, 14:29   #5
taszkin
Zakorzenienie

Ponoć średnia wieku kiedy kończy się rosnąć, to 22 u mężczyzny i 19 u kobiety (różne źródła różnie podają, ale granica błędu to rok, dwa).

Kazdy rośnie inaczej. Jeden będzie rósł stopniowo, niezauważalnie, innego nagle 'wybije' w górę tak, że się nie pozna w rok. Dziewczyny z reguły rosną stopniowo, ale systematycznie. Chłopcy gwałtownie. Ale i tu i tu znam wyjątki

Uważam, że ta dziewczyna ma jeszcze kilka dobrych lat na urośnięcie przed sobą. Ja w jej wieku byłam niższa od niej, teraz mam 170 (własnie gdzieś od 18 roku życia). Nie czuję się wysoka.
Nie wiem czy ona wie, ale 170 to na modelkę raczej za mało (jest to minimum, ale przy innych atutach o dużej wadze, nie samo w sobie) Dziewczyna nie napisała jednak, w jakim czasie chce osiągnąć tyle a tyle cm...
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:36   #6
traci
Wtajemniczenie

Pewnie jeszcze cos tam urosnie ale tak jak dziewczyny pisza na modelke to za malo.Zawsze moze zostac fotomodelka.Ja mam 165 i juz nie urosne ,ale jest mi z tym dobrze.Mam wysokie kolezanki i one z kolei narzekaja bo jak zaloza wysokie buyt to sa wyzsze i to sporo od swoich facetow i wogle twierdza ,ze wygladaja jak wieze.A tak nawiasem mowiac to wzrost modelka jej odrazu nie uczyni ,trzeba miec cos wiecej niz tylko wzrost.
traci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:40   #7
Fresa
Zakorzenienie

Skoro ta dziewczyna napisała maila do Ciebie -nie rozumiem jaki jest sens upowszechniania go przez Ciebie w internecie.
Nieładnie publikować czyjś list skierowany do konkretnego adresata.
Gdyby ta dziewczyna chciała podzielić się tym roblemem z nami-sama by nas znalazła.

Chciałabyś,żeby ktoś Tój list puścił w obieg?
Nie sądzę.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-06, 14:44   #8
patrycja1801
Raczkowanie

Kto wie, ja w 6 klasie mialam 167cm wzrostu, a teraz (mam 17lat) 176, i wydaje mi sie ze jeszcze rosne Modelki wybiegowe to 175 minimum, ale podobno na zlecenia w Azji mozna sie zalapac od 170 Kate Moss ma 169 cm wzrostu
patrycja1801 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:56   #9
cattt
Mrs Mrau

nie trzeba bylo ujawniac od razu tresci emaila mozna bylo opisac
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 14:59   #10
moee
Zakorzenienie

w wieku 14 lat mialam 155 w kapeluszu w ciagu roku uroslam do 170 , teraz mam 173 mysle ze rady jej zadnej dac nie mozesz.. natura pokaze ile urosnie, duzo tu ma sprawa genow etc. u mnie moja mama ma 150, moj tata 190 .. ja z siostra rowno po 173
Słodko jest nie myśleć o niczym
Się zgubić we własnej spódnicy.."
moee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 15:00   #11
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

A ja mam 157cm i 18 lat...
Dzisiaj rozmawiałam z pewną kobietą, która pracuje w szkole i mówiła, że teraz wszystko się zminiło. Dziewczyny patrzą na siebie z zazdrością, nie ma takich przyjemnych atmosfer w klasie...
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 15:26   #12
dra
Zakorzenienie

ja w 6 klasie miałam 160cm a teraz mam 21lat i mam 168
Stary 2007-03-06, 15:48   #13
Vivienne
... choć nie Westwood

Wzrost to mniej więcej średnia wzrostu rodziców (chociaż oczywiście zdarzają się wyjątki jak mój 200-centymetrowy kuzyn przy 170-centymetrowych rodzicach ). Myslę więc, że dziewczyna będzie miała ok 170 cm, max 172 cm

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 16:35   #14
ariva
Wtajemniczenie

Dziekuje,ale mam jej zgodę,na publikowanie tego jej listubyła jeszcze dalsza część,której tu nie opisałamPiszcie dalej.Czyli wychodzi na to,ze bedzie miala ok.170 cm wzrosru?
Stary 2007-03-06, 16:36   #15
ariva
Wtajemniczenie

Aaa wlasnie ile rosniemy w ciagu roku?1 cm?2 cm?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-06, 16:58   #16
Taverney
Zakorzenienie

chyba jestem jakimś dinozaurem...
na pewne rzeczy wpływu nie mamy, ciało mamy dane od Boga, nie wszystko możemy w nim zmienić...
co ta dziewczyna ma zrobić? Po prostu polubić siebie, zaakceptować własne ciało. Ot co. Rozumiem, że to może być dla niej problem, że jest niska, ale musi też uzmysłowić sobie, że powinniśmy doceniać to, co mamy, w końcu niski wzrost to nie koniec świata.
Ja sama mam 163 i już nie urosnę.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 17:26   #17
laylaaa
Zakorzenienie

ja w jej wieku mialam dokladnie odwrotny problem-chcialam zmaleć
dziewczyna za duzo juz nie urosnie, pewnie z 5 cm, do 170 raczej nie dociagnie.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 17:42   #18
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

ja w 6 klasie miałam bodajże 160cm właśnie teraz mam 168cm (15 lat) więc jestem całkiem wysoka I pewnie jeszcze urosnę Też chciałabym zostać modelką Takie moje naiwne marzenie...

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-06, 19:10   #19
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ariva Pokaż wiadomość
Dziekuje,ale mam jej zgodę,na publikowanie tego jej listubyła jeszcze dalsza część,której tu nie opisałamPiszcie dalej.Czyli wychodzi na to,ze bedzie miala ok.170 cm wzrosru?
To nie zadanie matematyczne, nie da się obliczyć, ile urośnie i czy w ogóle urośnie.

Ja w wieku 15 lat miałam 158 cm - dziesięć lat później nadal mam 158
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-16, 15:49   #20
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Wzrost to mniej więcej średnia wzrostu rodziców (chociaż oczywiście zdarzają się wyjątki jak mój 200-centymetrowy kuzyn przy 170-centymetrowych rodzicach ). Myslę więc, że dziewczyna będzie miała ok 170 cm, max 172 cm
eee to chyba jakieś bzdury są. W każdym razie na genetykę mi to nie wygląda Skąd taki przelicznik?

Ja w wieku 12 lat miałam 160cm i teraz mam dalej 160cm, a już na pewno nie urosnę Moi rodzice oboje są ode mnie 10cm wyżsi. Za to moja siostra o prawie 10cm wyższa od nich
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości