|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Kochanka placi zonie
Tutaj artykul
http://www.fakty.interia.pl/ciekawos...onie,881159,18 Czyzby oplacalo sie byc ta zdradzona? ![]() Zonka go niezle oskubala choc w pewnym sensie jakies straty poniosla-zapewne moralne i uszczerbek na psychice( jak topienie marzanny ![]() Dobrze ze w Polsce tak nie jest.Wiele zdradzonych kobiet byloby bardzo bogatych ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kochanka placi zonie
sama chcialam zalozyc ten watek.
Moja opinia jest jednoznaczna - nie jestem wojujaca feministka, w zasadzie feministka nie jestem wcale. Ale tym razem calym sercem jestem z nimi! To skandal, ze ma placic kobieta, z ktora facet zdradzal! Bo strona winna (pospolicie zwana swinia) w tej sytuacji jest absolutnie facet, obie panie sa za to poszkodowane - bo ani rola kochanki ani rola zdradzanej zony nie jest czyms czego komukolwiek zycze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
No cóż. Ja nie mam w tej sprawie sprecyzowanego pogladu...
Facet nie wyszedł z tej sprawy bez szwanku, musi płacic duuuże pieniądze. Bo i odszkodowanie i zwrot kosztów utrzymania... Myslę, że sumka niezła się uzbiera. A że kochanka musi zapłacić? czy ja wiem czy to takie niesprawiedliwe... Facet wszystkie pieniądze wydawał na kochankę (co zostało udowodnione w sadzie) a jego rodzina cierpiała przez to biedę... Kochanka ma teraz oddac żonie to, co niejako jej "zabrała". Czy to takie niesprawiedliwe? Tym bardziej, że sprawa toczyła sie przed sądem i musiała miec ta żona naprawdę dobre dowody, jeśli uzyskała taki wyrok. Ale jesli o mnie chodzi i gdybym ja musiała wydać wyrok, to wszystkimi dokładnie kosztami i odszkodowaniami obciążyłabym tego faceta. ![]() A swoją drogą, gdyby za rozpad małzeństwa równo obciążać finansowo stronę zdradzająca i jego kochankę/kochanka to już widzę tę wierność która zapanowałaby w małzenstwach. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj sie zgadzam.W pewien sposob zona byla zaniedbna przez meza przez ta druga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojej, faktycznie, jaka ona biedna ![]() Ale fakt faktem, największą winę ponosi ten facet. I zgadzam się, że gdyby zwasze takie wyroki padały to zdrady zostały by ograniczone do minimum ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To strasznie przykre byc dla kobiety ta druga. Bo wg mnie kazda kobieta zasluguje na to, aby byc dla mezczyzny ta pierwsza i jedyna. To chyba straszna desperacja i zaslepienie pcha kobiete do lozka, ktore nalezy do innej. Smutne to i gorzkie to. ![]() Cytat:
...swiat bylby znacznie prostszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby to była taka droga przez mękę jak to opisujesz, to tych "trzecich" aż tyle by nie było... Cytat:
Tu nie chodziło o przeliczanie życia na pieniądze a o wymierne straty jakie poniosła żona kiedy mąż sponsorował kochankę.
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swiat jest trudny a drogi, ktorymi kroczy czlowiek bardzo krete. Miec litosc i wspolczucie nie ma nic wspolnego z naiwnoscia i popieraniem czyis postaw i decyzji zyciowych. Po prostu chodzi o umiejetnosc oddzielania czlowieka od jego czynow. Bo to czyn, nie czlowiek jest godny odrzucenia. Ludzie rania innych zazwyczaj dlatego, ze sami czuja sie zranieni. Taka jest juz ludzka natura. Bo czlowiek ze swej natury nie jest sam w sobie zly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ależ się zrobiło filozoficznie i egzystencjalnie
![]() Zastanówmy się, bez wnikania w jakieś zawiłości psychiki ludzkiej, czy żonie, która musi znosić codzienne humory męża, prać jego śmierdzące gacie i skarpety, gotować mu obiady i jeszcze sprzątać w domu, nie należy się szacunek i oddanie ze strony drugiej połowy? A kochanka tylko się wyfioczy, wypsika drogimi perfumami, które ten zdrajca jej funduje, ubierze w ekstra ciuchy, zakupione oczywiście za jego kasę i nażre do syta w restauracjach, do których jest przez niego zapraszana, podczas gdy żona zwykle sama musi gotować, a od tegoż chłopa rzadko kiedy doczeka się choćby kwiatka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Złe czyny popełniaja ludzie. I człowiek za swój czyn musi poniesc karę. Czyny nie egzystuja w oderwaniu od człowieka. Nie można karać czynów, ale ludzi którzy je popełniaja. Nie mam litosci dla osób, ktrzy krzywdza innych ludzi, zwierzęta... Trudno. Taka przesadna litość i usprawiedliwianie kogos np trudnym dzieciństwem, czasami więcej szkody przyniosa niż zasłuzona kara.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proste.
![]() |
![]() |
#15 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie brzmi inaczej: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Rena, przecież chyba widać, że moje słowa zostały napisane "na wyrost", powinnaś więc raczej potraktować je "z przymrużeniem oka". Przyznam, że zdziwiła mnie troszkę twoja egzystencjalna analiza tematu, ale skoro chcesz
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.