|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Must EDT a Must ekstrakt
Kto mi powie jakie są różnice (nuty zapachowe, trwałość itp.) pomiędzy Must'em Cartiera w wersji popularnej czyli EDT a Must'em Ekstraktem?
Znam tylko EDT i bardzo mi się podoba jak pachnie jak juz się rozwinie. Czy EDP jest podobny?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Must EDT a Must ekstrakt
Duże. Miałam okazję przetestować na sobie edt. i ekstrakt. To dwa różne zapachy, pierwszy jest kwiatowy,mokry, drugi drzewny i suchy, obie wersje jak dla mnie bardzo trwałe. Najbardziej podoba mi się edt.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na allegro jest jeszcze wersja Eau Fine, może ktoś ją zna?
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To jest to samo co EDT tylko ma inna nazwe. Eau Fine to nazwa EDT dla flaszek 150ml i o innym nie mustowym kształcie.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się, że Eau Fine jest rozwodnioną wersją edt... Ekstrakt jest najmocniejszy, najbardziej esencjonalny, woda toaletowa jest delikatniejsza, ale wciąż urocza, natomiast Eau Fine wydało mi się strasznie słabe, tak jakby do pustego flakonu ktoś wlał wodę i mocno zamieszał - tak mało jest zapachu w tym płynie.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mi też się bardzo podoba i jest trwały
![]() Poza tym kiedyś wyczytałam, jak E pięknie napisała o tym zapachu - że pachnie jak gorąca skóra nasmarowana różnymi olejkami... i tak sobie myślę, że chyba coś w tym jest. Czuję cynamonowe nutki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.