nóż jako argument w dyskusji:( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-20, 01:39   #1
Rena
Zakorzenienie

nóż jako argument w dyskusji:(

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172529

a dokladnie post 120, ktory juz nawet nie jest niemilym komentarzem co zwykla pogrozka.

Dyskusja wyszla ostra - ja niczego nie swiadoma opowiedzialam historyjke z jazdy (nawet nie udalo mi sie jej skonczyc) i spotkalam sie z ogromna nieakceptacja, nietoleracja spoleczna.

Zaczely sie ociekajace jadem wycieczki osobiste w moim kierunku, zapowiedzi niszczenia mojego samochodu.

Slowem stalam sie ofiara zbiorowego ataku zawisci i nie tolerancji. Grupy ludzi, ktorych ktos kiedys zmusil do uleglosci i ustepowania "wladcom drog" i teraz w sposob chamski, brutalny i tonem nie znoszacym sprzeciwu probowali zmusic mnie.

A gdy sie to nie udalo - pojawily sie bolesne i niewybredne komentarze.

To mialo byc mile podforum, a teraz mam wrazenie, ze niektorzy przyszli sie tam zwyczajnie wyzyc i odreagowac. Pokazac swoja wyzszosc, w chory sposob dowartosciowac. Pojawily sie drwiny i nagonki. Pokazywanie kto jest lepszy i kto tu rzadzi

Prosze o interwencje.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 01:45   #2
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: nóż jako argument w dyskusji:(

myślałam, że już nic mnie tu nie zadziwi... myliłam się...
brzmi niczym groźba karalna...

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 07:22   #3
lain
Zakorzenienie

a mi sie wydaje, ze jestes zbyt przewrazliwiona. zwrot 'noz mi sie otwiera' jest dosyc czesto uzywanym w spoleczenstwie zwrotem, a jako ze jest to forum motoryzacyjne to zamiast 'w kieszeni' jest o samochodzie. przynajmniej ja jako grozbe tego nie odebralam
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-20, 07:28   #4
lain
Zakorzenienie

a co do ogromnej nieakceptacji... coz, naprawde trudno zaakceptowac niektore rzeczy, ktore robisz na drodze... szczegolnie, ze jest to rzecz, o ktorej wiele osob napisalo w watku 'co wkurza mnie na drodze' - mysle, ze stad te bardziej emocjonalne wypowiedzi, bo niestety robisz jedna z najbardziej irytujacych rzeczy na drodze, a twoje nieprzyjmowanie logicznych argumentow jeszcze bardziej podgrzewa krew.

mysle, ze na przyszlosc mniej przewrazliwienia na punkcie swojej osoby, a wiecej proby zrozumienia elementarnych rzeczy od ludzi bardziej doswiadczonych (i nie mowie tu o sobie, bo prawko mam od zaledwie 2 lat, wiec sama jestem jeszcze zoltodziobem i nie boje sie tego powiedziec)

przepraszam za post pod postem, ale wiecie... brak mozliwosci edycji
Stary 2007-03-20, 07:37   #5
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość

a dokladnie post 120, ktory juz nawet nie jest niemilym komentarzem co zwykla pogrozka.

Dyskusja wyszla ostra - ja niczego nie swiadoma opowiedzialam historyjke z jazdy (nawet nie udalo mi sie jej skonczyc) i spotkalam sie z ogromna nieakceptacja, nietoleracja spoleczna.

Zaczely sie ociekajace jadem wycieczki osobiste w moim kierunku, zapowiedzi niszczenia mojego samochodu.

Slowem stalam sie ofiara zbiorowego ataku zawisci i nie tolerancji. Grupy ludzi, ktorych ktos kiedys zmusil do uleglosci i ustepowania "wladcom drog" i teraz w sposob chamski, brutalny i tonem nie znoszacym sprzeciwu probowali zmusic mnie.

A gdy sie to nie udalo - pojawily sie bolesne i niewybredne komentarze.

To mialo byc mile podforum, a teraz mam wrazenie, ze niektorzy przyszli sie tam zwyczajnie wyzyc i odreagowac. Pokazac swoja wyzszosc, w chory sposob dowartosciowac. Pojawily sie drwiny i nagonki. Pokazywanie kto jest lepszy i kto tu rzadzi

Prosze o interwencje.

Szczerze? Na portalu Wizaż.pl nic mnie już nie zdziwi.
Stary 2007-03-20, 20:42   #6
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
myślałam, że już nic mnie tu nie zadziwi... myliłam się...
brzmi niczym groźba karalna...
To jest karalne.
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
zwrot 'noz mi sie otwiera' jest dosyc czesto uzywanym w spoleczenstwie zwrotem
Nie utazsamiam sie ze spolecznosciami, w ktorych uzywa ten zwrot czesto. Slowem przyzwyczajona nie jestem i przyzwyczajac sie nie planuje.
Stary 2007-03-20, 20:49   #7
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nie utazsamiam sie ze spolecznosciami, w ktorych uzywa ten zwrot czesto.
a to sa jakies specjalne spolecznosci?? wg mnie zwrot 'noz mi sie w kieszeni otwiera' tak jak 'krew mnie zalewa' i 'szlag mnie trafia' to zwroty ogolnopolskie. czasem uzywam tych zwrotow, za to nie zauwazylam zeby laczyly sie z jakas konkretna grupa spoleczna
Stary 2007-03-20, 20:57   #8
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Nie utazsamiam sie ze spolecznosciami, w ktorych uzywa ten zwrot czesto. Slowem przyzwyczajona nie jestem i przyzwyczajac sie nie planuje.
Zgadzam się....

Profesor Miodek powiedział kiedyś- odpowiadając na pytanie dotyczące formy "weszłem" i propozycję zaakceptowania jej ( argumentem za był fakt, iż większość społeczeństwa jej używa)- że niziny społeczne nie mogą wpływać na fakt wchodzenia w życie nieakceptowanych dotąd form...

-----------
Uważam, ze można to odnieśc do sytuacji, o której pisze Rena... fakt użycia takich, a nie innych słów nie może powodować, że zmienimy swoje zasady...no bo przecież - ona może tak...nie na serio...

------------
Moja sąsiadka - lat 70 - zagroziła kilka razy mnie i bliskiej mi osobie - że wyleje nam na głowę kwas, wrzątek itd.

Nie przyszło mi do głowy zastanawiać się nad realnymi przesłankami spełnienia tej groźby i kilka tygodni później spotkałyśmy się w wydziale zabójstw - na przesłuchaniu...chodziło o groźbę karalną...

Stary 2007-03-20, 22:25   #9
Rena
Zakorzenienie

Ponadto dodam, ze o ile samo posiadanie noza zabronione nie jest, podobnie dozwolone jest trzymanie go w dowolnym miejscu - w tym takze w kieszeni, moze to byc egzemplarz, ktory sam sie otwiera badz zamyka, o tyle slowne, pisemne zapowiedzi uzycia tego noza wobec innego obywatela maja odpowiedni status.
Stary 2007-03-20, 23:00   #10
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:

Prosze o interwencje.
Reno, autorka slów o dziurawieniu opon dwukrotnie za to sformułowanie przeprosila zanim ją wysłalaś do psychologa W tym momencie nie widzę podstaw do interwencji.

Co do reszty dyskusji - nastroje są gorące ale z pewnością nie jest to "zbiorowy atak zawiści i nie tolerancji".

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 13:24   #11
Ines1985
Zakorzenienie

A tak pieknie sie nasza Auto Mania zapowiadała...
Ale niestety - zaczeły się nagonki na Renę, jakby to ona jedna łamała przepisy .
Użyłam slowa "nagonka" bo wyraźnie da się zauważyć, że gdzie Rena się nie pojawi, zaraz ktoś wbije jej szpileczkę dotyczącą jej jazdy lewym pasem

// mowie tylko o forum motoryzacyjnym

Nie wlepiałam punktów, myslalam ze słowne upomnienia wystarczą (zresztą autorka "nożowej pogróżki" przeprosiła i przyznala że przesadziła).
Teraz widze że Zło wlepił żółtą kartkę i faktycznie... Chyba w przyszłości bez tego się nie obejdzie. (jeśli bedzie jakaś przyszłość, bo okres próbny nowego podforum dobiega końca... )

Co do reszty wypowiedzi w tamtym wątku - wyjaśniłyśmy to juz sobie z Reną w PW.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 19:04   #12
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985 Pokaż wiadomość
Ale niestety - zaczeły się nagonki na Renę, jakby to ona jedna łamała przepisy .
Ja ich wlasnie nie lamie Policja tez tak uwaza.
Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax
Co do reszty dyskusji - nastroje są gorące ale z pewnością nie jest to "zbiorowy atak zawiści i nie tolerancji".
Sprostuje - zawisc faktycznie pojawila sie tylko ze strony jednej dyskutantki i tylko w jednym poscie - i nie byla to wypowiedz, ktora jest tematem tego watku. Bo za uczucia nawet te najbardziej negatywne jeszcze zaden nawet najbardziej rygorystyczny regulamin karac nie moze.

Co do nietolerancji - dyskutowalabym, ale nie czas i miejsce teraz na to.

Widze, ze interwencja sie pojawila - dziekuje
Stary 2007-03-21, 19:11   #13
wersta
Zakorzenienie

Reno czy nie przesadzasz? miałaś cytat o nożu w podpisie, teraz osobny wątek...
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:20   #14
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Reno czy nie przesadzasz? miałaś cytat o nożu w podpisie, teraz osobny wątek...
Też tak myślę.

Reno w rewanżu zaleciłaś tej użytkowniczce, już po tym jak Cię przeprosiła, wizytę u psychologa, co było nie taktownym zachowaniem.

A do Jupi napisałaś:
Cytat:
Napisane przez rena
zalecam najpierw sie przesiasc z tylniego siedzenia na fotel kierowcy, i podjac prace zawodowa. Wtedy wrocimy do tematu.
Po tak ciętych ripostach nie sądziłam, że założysz ten wątek. Twoja obrona przerodziła się w atak.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:25   #15
carolinascotties
Zakorzenienie

no tak - Reno - okrutnie przesadziłaś...trzeba było podać miejsce, w ktorym stoi Twój samochód i oferować zwrot kosztów podróży oraz ostry nóż...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 19:26   #16
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
no tak - Reno - okrutnie przesadziłaś...trzeba było podać miejsce, w ktorym stoi Twój samochód i oferować zwrot kosztów podróży oraz ostry nóż...

Pfff... a hotel?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:29   #17
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Reno w rewanżu zaleciłaś tej użytkowniczce, już po tym jak Cię przeprosiła, wizytę u psychologa, co było nie taktownym zachowaniem.
Oficjalnie informuje, ze przeprosiny przyjac mozna, ale nikt nie musi.
W tym wypadku nie jestem do nich przekonana z uwagi na brak skruchy.

Wizyta u psychologa jest zalecana wszystkim, ktorzy nie umia panowac nad emocjami. Wskazalam miejsce gdzie powinna kontynuowac rozmowy, na temat tego co czuje. Oczywiscie jezeli takie rozmowy kontynuowac zamierza.

W dzisiejszych czasach wiele osob korzysta z tego typu konsultacji i nie widze w tym nic niestosownego.
Stary 2007-03-21, 19:30   #18
wersta
Zakorzenienie

myślę, że wystarczyło załatwić to w tamtym wątku, a nie robić aferę na cały Wizaż
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:37   #19
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Oficjalnie informuje, ze przeprosiny przyjac mozna, ale nikt nie musi.
W tym wypadku nie jestem do nich przekonana z uwagi na brak skruchy.

Wizyta u psychologa jest zalecana wszystkim, ktorzy nie umia panowac nad emocjami. Wskazalam miejsce gdzie powinna kontynuowac rozmowy, na temat tego co czuje. Oczywiscie jezeli takie rozmowy kontynuowac zamierza.

W dzisiejszych czasach wiele osob korzysta z tego typu konsultacji i nie widze w tym nic niestosownego.
Zgadzam się z tym co napisałaś, ale gdy czytałam tamten wątek uznałam Twoja wypowiedź za uszczypliwość. Oczywiście jej cel mógł być inny, ale odbiór jest sprawą subiektywną.

Dla mnie zdanie o nożu jest oczywiście naganne, ale ponieważ użytkowniczka dostała już za nie punkty karne to nie wiem czego chcesz więcej. Jeśli czujesz, że groźba Agi jest realna i przyjedzie ona z Łodzi do Krakowa specjalnie po to by zniszczyć Ci auto to możesz złożyć doniesienie na policję. Ja nie potraktowałam jej słów poważnie, dziewczyna zagalopowała się w swojej wypowiedzi i dostała nauczkę, nikt tu nie popiera takiego odnoszenia się do innych użytkowniczek.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-21, 19:38   #20
carolinascotties
Zakorzenienie

gdyby to załatwić w tamtym wątku - Rena zbankrutowałaby na zaproszeniach dla życzliwych jej osób

Stary 2007-03-21, 19:40   #21
natii4
Zakorzenienie

Wersto afery na Wizażu są w tym tygodniu bardzo trendy,więc jeden wątek z awanturą więcej co to jest Niech się wszyscy na tym forum pokłócą, poobrażaja, pozabierają zabawki i pójdą na zbiorą psychoterapię ... Aż się dziwie,że jeszcze nikt nie przyszedł i nie napisał,że mamy wybiórczy regulamin,bo aga717 dostała żółtą kartke za atak na Renę,a Rena za swoje komentarze nie ... Ale pewnie się ktoś znajdzie No i oczywiście nikt nie wyciągnął na wierzch kasowania treści postów przez agę717.

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 19:59   #22
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
myślę, że wystarczyło załatwić to w tamtym wątku, a nie robić aferę na cały Wizaż
gdyby sie to dalo zalatwic w tamtym watku, to tego watku by nie bylo.

A tymczasem:
Cytat:
Zgadzam się z tym co napisałaś, ale gdy czytałam tamten wątek uznałam Twoja wypowiedź za uszczypliwość. Oczywiście jej cel mógł być inny, ale odbiór jest sprawą subiektywną.
Pojawia się potrzeba, zeby chociaz na spokojnie wyjaśnić co mialam na mysli - na co mi tam nie dano szansy.
Domyslilam sie, ze po tak wyjatkowo niesympatycznych odzywkach wszyscy spodziewali sie, ze zareaguje tym samym. I nawet gdy tego nie zrobilam, to i tak na sile probowali w to wierzyc.
Wydaje mi sie, ze wystarczajaco duzo razy napisalam na tym portalu, ze zemsty nie uznaje Ale widze, ze znow musze to powtorzyc, nawet jak ktos mnie bardzo bardzo zrani, to i tak nadal uwazam, ze nie mam prawa tej osoby skrzywdzic i mimo, ze nie ufam i jestem ostrozna, to nadal nie zycze jej zle.
Cytat:
Jeśli czujesz, że groźba Agi jest realna i przyjedzie ona z Łodzi do Krakowa specjalnie po to by zniszczyć Ci auto to możesz złożyć doniesienie na policję.
Nie podjelam takiej decyzji.
Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
No i oczywiście nikt nie wyciągnął na wierzch kasowania treści postów przez agę717.
no wlasnie juz ktos wyciagnal

Edytowane przez Rena
Czas edycji: 2007-03-22 o 15:05
Stary 2007-03-21, 22:06   #23
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podjelam takiej decyzji. Na razie nie podjelam decyzji zadnej. Probuje dojsc do siebie.
moze jesli jestes az tak wrazliwa jak to wynika z twoich wypowiedzi to nalezaloby trzymac sie z daleka od Internetu, bo jednak jest to miejsce gdzie pewnie jeszcze nie raz ktos tak toba wstrzasnie, ze bedziesz musiala dlugo do siebie dochodzic... czy to aby nie zaszkodzi twojemu zdrowiu psychicznemu? a o zdrowie dbac trzeba...

i nie chce byc niemila, ale chyba troche przesadzasz...

ps. Policja ci powiedziala, ze jezdzenie non stop lewym pasem przy ruchu prawostronnym jest ok?
Stary 2007-03-21, 22:15   #24
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
moze jesli jestes az tak wrazliwa jak to wynika z twoich wypowiedzi to nalezaloby trzymac sie z daleka od Internetu, bo jednak jest to miejsce gdzie pewnie jeszcze nie raz ktos tak toba wstrzasnie, ze bedziesz musiala dlugo do siebie dochodzic... czy to aby nie zaszkodzi twojemu zdrowiu psychicznemu? a o zdrowie dbac trzeba...
No prosze - nawet dyskryminacja ze względu na poziom wrażliwości jest możliwa...w takim razie ja - ze swoim wrażliwym na cierpienie zwierzaków - sercem powinnam zamknąć się w czterech ścianach mego domu - bez dostępu do ulicy, do mediów - w których ostre, czy niekulturalne wypowiedzi mogą mnie dotknąć... a jak mnie coś dotknie to pewnie zwariuję...

Do rzeczy - poziom wrażliwości nie ma wiele wspólnego ze zdrowiem psychicznym...posunęlabym się do stwierdzenia, że jest ODWROTNIE...

czyżby wszelkiego rodzaju dewianci nie byli chorymi na umyśle ludźmi ? ale przecież są tak silni...

Stary 2007-03-21, 22:21   #25
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Reno - mysle ze jestes zdenerwowana, cala dyskusja byla nieprzyjemna ale ten text z nozem - nie podciagalabym go pod grozbe.

ostatnio burzowo na wizazu hehe

Carolino - bycie wrazliwym to absolutnie nic zlego. Placze o przejechane na drogach koty itp Placze i wzruszam sie czesto ale na NECIE??

Jesli mialabym emocjonalnie podchodzic do netu to chyba za kazdym razem przed wejsciem na jakiekolwiek forum/czat/ liste dyskusujna musialabym albo napic sie wodki albo mzoe wziasc cos na 'spokojnosc'.

Miejmy dystans do bzdetow wypisywanych na necie nie wazne jak bardzo nacechowanych zlosliwoscia.

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 23:27   #26
SiSleyS
Zakorzenienie

dokładnie dystans a najlepiej mieć to wszystko w takim ciemnym miejscu....

nie przejmuj się
SiSleyS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-21, 23:46   #27
Aeterna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość
ostatnio burzowo na wizazu hehe
Musi już na pełnię iść.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 06:03   #28
Rena
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
Pfff... a hotel?
No i jeszcze wykupie uroczysta kolacje przy swiecach w Wierzynku....

Cytat:
gdyby to załatwić w tamtym wątku - Rena zbankrutowałaby na zaproszeniach dla życzliwych jej osób
Dla przyjaciol zawsze znajda sie pieniadze
Stary 2007-03-22, 06:08   #29
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
i nie chce byc niemila
widac
Stary 2007-03-22, 06:26   #30
primavera
Zakorzenienie

Reno - mam wrażenie, że uparcie dążysz do zrobienia "burzy w szklance wody". Tamta wizażanka owszem, wyraziła sie niefortunnie - aczkolwiek chyba nikomu oprócz ciebie nie przyszło na myśl odbierac tego jako groźbę. "Palnęła" - za co później przeprosiła, dodatkowo została ukarana.

Więc po co to ciagnąć?

Owszem, masz prawo nie przyjmować przeprosin; ale czy naprawde aż tak bardzo podoba ci się takie rozdmuchiwanie?

(dodam jeszcze tylko, że twój tekst o przesiadaniu i podjęciu pracy - również był bardzo nieuprzejmy i złośliwy; dziewczyny już ci powiedziały, ze takie personalne wycieczki też łapią się pod łamanie regulaminu).

Chyba lepiej wchodzic czy założyć nowe ciekawe wątki, na których można przyjemnie podyskutować - niż psuc sobie humor oskarżeniami?
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości