![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
nóż jako argument w dyskusji:(
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=172529
a dokladnie post 120, ktory juz nawet nie jest niemilym komentarzem co zwykla pogrozka. Dyskusja wyszla ostra - ja niczego nie swiadoma opowiedzialam historyjke z jazdy (nawet nie udalo mi sie jej skonczyc) i spotkalam sie z ogromna nieakceptacja, nietoleracja spoleczna. Zaczely sie ociekajace jadem wycieczki osobiste w moim kierunku, zapowiedzi niszczenia mojego samochodu. Slowem stalam sie ofiara zbiorowego ataku zawisci i nie tolerancji. Grupy ludzi, ktorych ktos kiedys zmusil do uleglosci i ustepowania "wladcom drog" i teraz w sposob chamski, brutalny i tonem nie znoszacym sprzeciwu probowali zmusic mnie. A gdy sie to nie udalo - pojawily sie bolesne i niewybredne komentarze. To mialo byc mile podforum, a teraz mam wrazenie, ze niektorzy przyszli sie tam zwyczajnie wyzyc i odreagowac. Pokazac swoja wyzszosc, w chory sposob dowartosciowac. Pojawily sie drwiny i nagonki. Pokazywanie kto jest lepszy i kto tu rzadzi ![]() Prosze o interwencje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: nóż jako argument w dyskusji:(
myślałam, że już nic mnie tu nie zadziwi... myliłam się...
brzmi niczym groźba karalna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a mi sie wydaje, ze jestes zbyt przewrazliwiona. zwrot 'noz mi sie otwiera' jest dosyc czesto uzywanym w spoleczenstwie zwrotem, a jako ze jest to forum motoryzacyjne to zamiast 'w kieszeni' jest o samochodzie. przynajmniej ja jako grozbe tego nie odebralam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
a co do ogromnej nieakceptacji... coz, naprawde trudno zaakceptowac niektore rzeczy, ktore robisz na drodze... szczegolnie, ze jest to rzecz, o ktorej wiele osob napisalo w watku 'co wkurza mnie na drodze' - mysle, ze stad te bardziej emocjonalne wypowiedzi, bo niestety robisz jedna z najbardziej irytujacych rzeczy na drodze, a twoje nieprzyjmowanie logicznych argumentow jeszcze bardziej podgrzewa krew.
mysle, ze na przyszlosc mniej przewrazliwienia na punkcie swojej osoby, a wiecej proby zrozumienia elementarnych rzeczy od ludzi bardziej doswiadczonych (i nie mowie tu o sobie, bo prawko mam od zaledwie 2 lat, wiec sama jestem jeszcze zoltodziobem i nie boje sie tego powiedziec) przepraszam za post pod postem, ale wiecie... brak mozliwosci edycji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? Na portalu Wizaż.pl nic mnie już nie zdziwi. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie utazsamiam sie ze spolecznosciami, w ktorych uzywa ten zwrot czesto. Slowem przyzwyczajona nie jestem i przyzwyczajac sie nie planuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
a to sa jakies specjalne spolecznosci??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Profesor Miodek powiedział kiedyś- odpowiadając na pytanie dotyczące formy "weszłem" i propozycję zaakceptowania jej ( argumentem za był fakt, iż większość społeczeństwa jej używa)- że niziny społeczne nie mogą wpływać na fakt wchodzenia w życie nieakceptowanych dotąd form... ----------- Uważam, ze można to odnieśc do sytuacji, o której pisze Rena... fakt użycia takich, a nie innych słów nie może powodować, że zmienimy swoje zasady...no bo przecież - ona może tak...nie na serio... ------------ Moja sąsiadka - lat 70 - zagroziła kilka razy mnie i bliskiej mi osobie - że wyleje nam na głowę kwas, wrzątek itd. Nie przyszło mi do głowy zastanawiać się nad realnymi przesłankami spełnienia tej groźby i kilka tygodni później spotkałyśmy się w wydziale zabójstw - na przesłuchaniu...chodziło o groźbę karalną... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ponadto dodam, ze o ile samo posiadanie noza zabronione nie jest, podobnie dozwolone jest trzymanie go w dowolnym miejscu - w tym takze w kieszeni, moze to byc egzemplarz, ktory sam sie otwiera badz zamyka, o tyle slowne, pisemne zapowiedzi uzycia tego noza wobec innego obywatela maja odpowiedni status.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do reszty dyskusji - nastroje są gorące ale z pewnością nie jest to "zbiorowy atak zawiści i nie tolerancji". ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
A tak pieknie sie nasza Auto Mania zapowiadała...
![]() Ale niestety - zaczeły się nagonki na Renę, jakby to ona jedna łamała przepisy ![]() Użyłam slowa "nagonka" bo wyraźnie da się zauważyć, że gdzie Rena się nie pojawi, zaraz ktoś wbije jej szpileczkę dotyczącą jej jazdy lewym pasem // mowie tylko o forum motoryzacyjnym Nie wlepiałam punktów, myslalam ze słowne upomnienia wystarczą (zresztą autorka "nożowej pogróżki" przeprosiła i przyznala że przesadziła). Teraz widze że Zło wlepił żółtą kartkę i faktycznie... Chyba w przyszłości bez tego się nie obejdzie. (jeśli bedzie jakaś przyszłość, bo okres próbny nowego podforum dobiega końca... ) Co do reszty wypowiedzi w tamtym wątku - wyjaśniłyśmy to juz sobie z Reną w PW.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do nietolerancji - dyskutowalabym, ale nie czas i miejsce teraz na to. Widze, ze interwencja sie pojawila - dziekuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Reno czy nie przesadzasz? miałaś cytat o nożu w podpisie, teraz osobny wątek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Reno w rewanżu zaleciłaś tej użytkowniczce, już po tym jak Cię przeprosiła, wizytę u psychologa, co było nie taktownym zachowaniem. A do Jupi napisałaś: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
no tak - Reno - okrutnie przesadziłaś...trzeba było podać miejsce, w ktorym stoi Twój samochód i oferować zwrot kosztów podróży oraz ostry nóż...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tym wypadku nie jestem do nich przekonana z uwagi na brak skruchy. Wizyta u psychologa jest zalecana wszystkim, ktorzy nie umia panowac nad emocjami. Wskazalam miejsce gdzie powinna kontynuowac rozmowy, na temat tego co czuje. Oczywiscie jezeli takie rozmowy kontynuowac zamierza. W dzisiejszych czasach wiele osob korzysta z tego typu konsultacji i nie widze w tym nic niestosownego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
myślę, że wystarczyło załatwić to w tamtym wątku, a nie robić aferę na cały Wizaż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie zdanie o nożu jest oczywiście naganne, ale ponieważ użytkowniczka dostała już za nie punkty karne to nie wiem czego chcesz więcej. Jeśli czujesz, że groźba Agi jest realna i przyjedzie ona z Łodzi do Krakowa specjalnie po to by zniszczyć Ci auto to możesz złożyć doniesienie na policję. Ja nie potraktowałam jej słów poważnie, dziewczyna zagalopowała się w swojej wypowiedzi i dostała nauczkę, nikt tu nie popiera takiego odnoszenia się do innych użytkowniczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
gdyby to załatwić w tamtym wątku - Rena zbankrutowałaby na zaproszeniach dla życzliwych jej osób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wersto afery na Wizażu są w tym tygodniu bardzo trendy,więc jeden wątek z awanturą więcej co to jest
![]() ![]()
![]() |
#22 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tymczasem: Cytat:
Domyslilam sie, ze po tak wyjatkowo niesympatycznych odzywkach wszyscy spodziewali sie, ze zareaguje tym samym. I nawet gdy tego nie zrobilam, to i tak na sile probowali w to wierzyc. Wydaje mi sie, ze wystarczajaco duzo razy napisalam na tym portalu, ze zemsty nie uznaje Ale widze, ze znow musze to powtorzyc, nawet jak ktos mnie bardzo bardzo zrani, to i tak nadal uwazam, ze nie mam prawa tej osoby skrzywdzic i mimo, ze nie ufam i jestem ostrozna, to nadal nie zycze jej zle. Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2007-03-22 o 15:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie chce byc niemila, ale chyba troche przesadzasz... ps. Policja ci powiedziala, ze jezdzenie non stop lewym pasem przy ruchu prawostronnym jest ok? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do rzeczy - poziom wrażliwości nie ma wiele wspólnego ze zdrowiem psychicznym...posunęlabym się do stwierdzenia, że jest ODWROTNIE... czyżby wszelkiego rodzaju dewianci nie byli chorymi na umyśle ludźmi ? ale przecież są tak silni... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Reno - mysle ze jestes zdenerwowana, cala dyskusja byla nieprzyjemna ale ten text z nozem - nie podciagalabym go pod grozbe.
ostatnio burzowo na wizazu ![]() Carolino - bycie wrazliwym to absolutnie nic zlego. Placze o przejechane na drogach koty itp Placze i wzruszam sie czesto ale na NECIE?? Jesli mialabym emocjonalnie podchodzic do netu to chyba za kazdym razem przed wejsciem na jakiekolwiek forum/czat/ liste dyskusujna musialabym albo napic sie wodki albo mzoe wziasc cos na 'spokojnosc'. Miejmy dystans do bzdetow wypisywanych na necie nie wazne jak bardzo nacechowanych zlosliwoscia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
dokładnie dystans a najlepiej mieć to wszystko w takim ciemnym miejscu....
![]() nie przejmuj się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Reno - mam wrażenie, że uparcie dążysz do zrobienia "burzy w szklance wody". Tamta wizażanka owszem, wyraziła sie niefortunnie - aczkolwiek chyba nikomu oprócz ciebie nie przyszło na myśl odbierac tego jako groźbę. "Palnęła" - za co później przeprosiła, dodatkowo została ukarana.
Więc po co to ciagnąć? Owszem, masz prawo nie przyjmować przeprosin; ale czy naprawde aż tak bardzo podoba ci się takie rozdmuchiwanie? (dodam jeszcze tylko, że twój tekst o przesiadaniu i podjęciu pracy - również był bardzo nieuprzejmy i złośliwy; dziewczyny już ci powiedziały, ze takie personalne wycieczki też łapią się pod łamanie regulaminu). Chyba lepiej wchodzic czy założyć nowe ciekawe wątki, na których można przyjemnie podyskutować - niż psuc sobie humor oskarżeniami? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.