![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
TRĄDZIK!: Mam kosmetyki, ale co dalej?
Witam, To mój pierwszy post na tym forum. Z góry przepraszam jeśli coś źle umieściłam, lub jeśli podobny temat był (chociaż nie znalazłam).
Więc tak: Mam 14 lat i walczę z trądzikiem jak większość nastolatków. Ale przejdźmy do konkretów. Mój trądzik jest formą głównie zaskórnikowi, chociaż czasami pojawiają się paskudne pryszcze (takie większe) a na twarzy ciągle mam jakieś pryszcze. Do tego mam zaczerwienienia oraz przebarwienia i takie jakby „ślady po pryszczach” (nie wiem jak to nazwać. Moja skóra łatwo się przesusza, ale się świeci strasznie. Nie wiem jak nazywa się ten rodzaj. Uff… to chyba tyle z opisu. A teraz przejdźmy do konkretów. W swojej kosmetyczce mam: - Iwostin Purritin( krem na noc) - Żel do mycia twarzy NIVEA Young - Peeling NIVEA Young - Maseczki antybakteryjne różnego rodzaju m.in. Soraya - Krem na blizny i Przebarwienia Perfekta No Problem! I moje pytanie: Jak mam tego wszystkiego stosować żeby przyniosło upragnione efekty? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Edytowane przez Judy_tka Czas edycji: 2007-02-19 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TRĄDZIK!: Mam kosmetyki, ale co dalej?
przede wszystkim odstawić peeling mechaniczny Nivea - rozciera pryszcze i roznosi infekcję na całą twarz.
Jaki krem Iwostinu masz na noc? Purritin?Jesli tak to musisz kupic równiez krem z filtrem (polecam tez Iwostin Emulsję spf40) Skoro masz tłustą cerę ale jednak przesuszona, to widocznie za dużo oczyszczasz, matujesz. nie uzywaj kremów matujacych! Przerzuć się na kremy nawilżające - skóra dzieki temu przestanie sie tez przetłuszczać. Nie stosuj za często tych maseczek. Z tego co wiem seria Nivea Young nie ma właściwości antybakteryjnych. Bardzo fajna jest seria Clean&Clear - pianka lub krem oczyszczający - nie wysuszają skóry i przyspeszają gojenie się pryszczy. Z kremów mi odpowiada (nie mam co prawda tradziku - czasem cos wyskoczy) Lirene Under 20 Intensywny krem-kuracja - nawilża skóre i działa antybakteryjnie. jeśłi chodzi jeszcze o mycie twarzy to z aptecznych żeli jestem zadowolona z SVR Lysanel i Vivhy Normaderm - nie wysuszają skóry a ładnie działają antybakteryjne. Nie zaszkodzi jednak nigdy wybrać sie do dermatologa - nie wiadomo na jakim podłożu ten trądzik sie pojawił - zapewne burza hormonów, ale warto zawsze skonsultować jeśli nic nie pomaga
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2007-02-19 o 19:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja mam 13 lat i tez mecze sie z trądzikiem. Ale w mojej kosmetyczce znajduja sie takie kosmetyki jak:
żel do mycia twarzy NASTOLATKI krem ZIAJI do cery tlustej i tradzikowej tonik też ZIAJI do cery tłustej i tradzikowej Radziłabym Ci odstawić zel NIVEA tez go uzywałam i rano wygladałam tak jakbym miała ospe czy coś. W szkole wszyscy sie na mnie dziwnie gapili. To tyle a i ja tez prosze o jakies propozycje kosmetyków bo mam bardzo wrazliwa cere |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zgłasza się kolejna 14 latka z problemami trądzikowymi=) Moja połka w łazience jest obeznie wyposażona w:
- Krem do mycia twarzy z serii Garnier Czysta Skóra (jak dla mnie świetny) - Tonik antybakteryjny Soraya Care Control - Krem z Daxa Perfecta No Problem (widze, że taki jak ma Judytka ![]() Oprócz tego po wizycie u dermatologa mam Duac i płyn z antybiotykiem na plecy. I zastanawiam się nad kupnem jakiegoś dobrego kremu nawilżającego do twarzy,bo Duac trochę wysuszył moją cerę. I czy stosowaniu tego leku konieczne są filtry? Jak poprzedniczki czekamna polecenie dobrych kosmetyków. ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja radzilabym ci odstawic wszystkie drogeryjne serie antytradzikowe , poniewaz robia wiecej szkody niz pozytku . uzywac filtrow na dzien ,do mycia twarzy jakis lagodny preparat , a na noc brevoxyl (znajdziesz go w aptece ) . po okolo 3 miesiacach nie powinnas miec problemow z tradzikiem i zaskornikami . taki minimalizm kosmetyczny sluzy cerze dotknietej tradzikiem . powodzenia !!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A czemu służą te kremy z filtrem, że tak koniecznie trzeba ich używać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A czy na ten filtr można normalnie stosować podkład/korektor itd ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
mozna, pod warunkeim, że podkład czy puder nie zawierają talcu ani miki i najlepiej jak nei mają też swoich filtrów ---> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115134
https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=66
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
A czytałam coś Acne-dermie. Czy nie wysusza on skóry i w jaki sposób trzebaby było go używać? Czytała na forum ale z tego bałaganu już nie wiem...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Zajżyj tu. Na górze forum jest dużo wątków o kwasach, filtrach, podkładach odpowiednich na filtry i dużo, dużo więcej. Widzę, że jesteś nowa na Wizażu i nie jesteś zaznajomiona z tym wszystkim. Więc dla ułatwienia podaję kilka linków, gdzie znajdziesz odpowiedzi (po prostu kliknij na napis
![]() podkłady i pudry preparaty z kwasami zapychające składniki z kosmetykach używanie filtrów linki - do przydatnych artykułów o kwasach, filtrach itp. Przyjemnego czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za pomoc i wyrozumiałość
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
A mam takie pytanie jeszcze: czy ten A-D wysusza ? Bo na tej stronce którą enigma1985 mi podała nie znalazłąm takiej informacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
tak zgadzam sie z dziewczynami te wszystkie ladnie opakowania ze tak powiem gowno daja:P mam 15 lat i uwierzcie stosowalam wiele takich produktow zele toniki i takie pierdy... ale zadnej roznicy nie bylo :P kusily mnei rekalmy ktory sa takie kolorowe i tak zachwycaja tak naprawde to produkty nic nie daja:P od pol roku uzywam tylko mydlo siarkowe i maka ziemniaczana na syfki:P i nie dosc ze tanie to jeszcze efekty sa super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
19) AD może lekko wysuszyć skórę, może być napięta, może się też bardzo delikatnie łuszczyć (nie będę wam z twarzy odpadały płaty ) ale nie jest to regułą, bo część wizażanek miała po nim bardzo nawilżoną skórę. Aby sprawdzić, czy Ciebie będzie wysuszał musisz po prostu sprubowac |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
No więc jeszcze pytanie w związku z tym AD. Chcęstosować go, ale nie chcę zrezygnować z Iwostinu Purritnin - krem na noc.
Da się to pogodzić ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A czy moge używać np. tego kremu z filtrem- http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15475
Czy może tego? - http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17340 (tylo mam SPF 15) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Ja też mam 14 lat i walczę z trądzikiem - teraz jest już lepiej, gdyż staram się używać kosmetyki z mała zawartościę chemii.
Myję twarz żelem Tintin Ziaja, tonikiem i kremem również z Tintin. Stosuję Brevoxyl (obecnie) a wcześniej Acnefan. 4 razy w tygodniu przemywam twarz tonikiem z octu jabłkowego,coziennie robię jakąs maseczk( z Tintin, drożdzową, z zielonej glinki lub z białka) 3 razy w tygodniu robię peeling i parówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
hej
musicie uzbroic sie w cirpliwosc.Dopoki wasze gruczoly beda intensywnie pracowac bedza sie pojawiac nowe wypryski leczac tradzik trzeba ciagle stosowac masci i zmieniac je minimum raz na 2 miesiace bo inaczej skora sie do nich przyzwyczja i przestaja skutkowac.Pozatym jezel i uzywacie mocnych masci to do mycia buzi najlepiej uzywac mydla dove bo nie przesusza dodatkowo cery.a cera przesuszona i podrazniona bedzie produkowac wiecej loju dlatego peeling tylko 2 razy w tygodniu wystarczy.najlepiej byc pod stala kontrola lekara bo tradzik to choroba ktora trzeba leczyc sam nie minie wiem cos o tym bo mam 20 lat a z cera mecze sie juz od 8 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
co to za głupoty! Skóra sie do kosmetyków nie przyzwyczaja! To kolejny głupi mit, który krąży od wieków!
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
No to ja nie wiem co ja mam w końcu robić...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak byłam w waszym wieku (albo trochę starsza) to używałam masy rożnych kosmetyków, wydawałam kupę forsy a i tak nic albo odrobinę mi to pomagało. Przeważnie te kosmetyki jeszcze bardziej podrażniały i tak wrażliwą skórę. Lepiej te pieniążki wydać na wizytę u dobrego dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
DO TAPCIA
To nie głupoty albo mit ja chodze do dermatologa juz 3 miesiac i dostałam drugi zestaw maści bo pani doktor powiedziała że skóra sie do nich przyzwyczaja i przestaja działać.Zauwaz żę jak kupujesz nowy kosmety to najpierw skóra na niego reaguje mocno np. w przypadku maści piecze, swędzi a po jakims czasie wszystkie objawy ustepują. Oczywiście nie musisz wierzyć bo kazdy ma prawo do własnych poglądów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.