Kosmetyki oryginalne (Loreal) do włosów na Allegro - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-12-16, 22:17   #1
Ewelina79
Raczkowanie

Kto na Allegro ma oryginalne kosmetyki do włosów?

Najbardziej mnie interesują kosmetyki LOREAL.
Np. szampon do włosów na Allegro kosztuje ok. 25 zł a maska do
włosów ok. 36 zł a w sklepie internetowym ta sama maska kosztuje już
ok. 52 zł - jest różnica.
Czy znacie w 100% sprawdzonych sprzedawców kosmetyków do włosów?
Takich za których dacie sobie rękę uciąć?
Skąd mam wiedzieć, że ktoś na Allegro tych szamponów nie rozwadnia i
nie są podróbkami?
Czy kosmetyki do włosów są w ogóle podrabiane?
Bo do makijażu to wiem na 100%, że są podróbki, sama raz się tak
nacięłam z tuszem do rzęs a na Allegro było napisane, że to 100%
oryginał.
Ewelina79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-16, 23:26   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Kto na Allegro ma oryginalne kosmetyki do włosów?

To wątek raczej na Fryzjerkę, niż na Plotkowe.

Ale z tego, co się orientuję, to Lutiana kupuje na Allegro L'oreala w dużych 1,5-litrowych butlach - napisz może do niej na PW i zapytaj, u kogo kupuje i czy jest zadowolona z zakupionych produktów.
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-20, 23:25   #3
Ewelina79
Raczkowanie

Kosmetyki oryginalne (Loreal) do włosów na Allegro

Chciałabym kupić na Allegro kosmetyki do włosów Loreal ale zastanawiam się czy aby nie natnę się na jakąś podróbkę.
Czy szampony i maski Loreala są w ogóle podrabiane? Pewnie niestety tak.
Pytałam o to na innym forum i 2 dziewczyny podały mi niby zaufanego sprzedawcę, sprawdziłam - nie ma ani jednego negatywa ale wiem niestety, że to może nic nie znaczyć bo kiedyś kupiłam na Allegro tusz od kogoś, kto nie miał ani jednego neg. komentarza i tusz okazał się podróbką.
Na Allegro szampon kosztuje 26 zł a u fryjzera dziś sprawdziłam, konkretnie w Berendowicz&Kublin ten sam szampon kosztuje 46 zł a maska na Allegro 39 zł a u fryzjera ponad 70 zł. Wiadomo fryzjer musi zarobić, pewnie w sklepie fryzjerskim ceny są inne a jeszcze inne w hurtowni.
Poradzcie coś i najlepiej kogoś, kto sprzedaje oryginalne kosmetyki. Macie jakieś doświadczenia z Allegro?
Stary 2007-12-21, 09:53   #4
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: Kosmetyki oryginalne (Loreal) do włosów na Allegro

Niedawno zakładałaś już taki wątek i odpowiedziałam Ci w nim, podając nicka Wizażanki, która kupuje L'Oreala u sprawdzonego sprzedawcy i jest zadowolona.

A jeśli dziewczyny podają Ci namiary na sprawdzonych sprzedawców, a Ty mimo że facet ma dobre opinie wahasz się u niego kupić, bo podróbki się zdarzają, to jaki jest sens zakładania tego wątku?
Stary 2007-12-21, 14:38   #5
Ewelina79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Niedawno zakładałaś już taki wątek i odpowiedziałam Ci w nim, podając nicka Wizażanki, która kupuje L'Oreala u sprawdzonego sprzedawcy i jest zadowolona.

A jeśli dziewczyny podają Ci namiary na sprawdzonych sprzedawców, a Ty mimo że facet ma dobre opinie wahasz się u niego kupić, bo podróbki się zdarzają, to jaki jest sens zakładania tego wątku?

Taki ma sens zakładanie tego wątku bo to jest forum o włosach więc liczę tu na odpowiedzi a wcześniej założyłam wątek przez pomyłkę nie na tym forum co powinnam.
Stary 2007-12-21, 15:50   #6
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Na pierwszej stronie wisi przecież temat o L'orealu, wystarczy trochę poczytać, kilkukrotnie Wizażanki prowadziły tam dyskusję o zakupach asortymentu tej firmy na Allegro.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 16:12   #7
Soft
Wtajemniczenie

także nie rozumiem sensu tego wątku bo jak sama piszesz masz wątpliwości mimo,ze juz ktos polecił Ci sprawdzonych sprzedawców.

Wymiana
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43332094 #post43332094
Soft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 16:21   #8
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez Ewelina79 Pokaż wiadomość
Taki ma sens zakładanie tego wątku bo to jest forum o włosach więc liczę tu na odpowiedzi a wcześniej założyłam wątek przez pomyłkę nie na tym forum co powinnam.
Jeśli omyłkowo założyłaś wątek w złym miejscu, to lepiej poprosić moderatorów o przeniesienie go zamiast zakładać nowy
Stary 2007-12-21, 16:44   #9
Ewelina79
Raczkowanie

Nie rozumiem dlaczego tak na mnie naskakujecie.
Założyłam wcześniej wątek nie w złym miejscu, bo pewnie moderatorzy by go przenieśli gdyby był w złym miejscu, po za tym nie wiedziałam, że jest takie podforum o włosach więc pozwoliłam sobie tu napisać.
Nie rozumiem po co te filozoficzne dywagacje o sensie bo wątek ma jak najbardziej sens bo jest to forum o włosach.
Wątki wcześniej przejrzałam ale nie znalazłam tego czego szukałam, jest wątek o Kerastase ale serii Loreal Professionel nie znalazłam żadnych informacji.
Wychodzę z założenia, że jak widzę wątek na forum i mam coś w nim do powiedzenia na jego TEMAT to piszę a jak nie mam nic na temat do powiedzenia to nie zaśmiecam komuś wątku.
Co Wam tak bardzo przeszkadza bo naprawdę nie rozumiem?

Edytowane przez Ewelina79
Czas edycji: 2007-12-21 o 16:47 Powód: Błędy stylistyczne
Stary 2007-12-21, 16:58   #10
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

skoro tak bardzo nie lubisz smiecenia forum, to dlaczego zakladasz kolejny watek na ten sam temat

łacze
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 17:06   #11
Ewelina79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
skoro tak bardzo nie lubisz smiecenia forum, to dlaczego zakladasz kolejny watek na ten sam temat

łacze
Bo tamten wątek założyłam na forum plotkowym i już go potem w ogóle nie mogłam odnaleźć bo bardzo duży ruch jest na tym forum Nie zauważyłam, że jest oddzielne forum tylko o włosach, dlatego napisałam nowy wątek z nadzieją, że dowiem się czegoś na temat bo uważam, że dobrze by było wymienić się doświadczeniami z Allegro bo wiadomo, że różnie można trafić ale nie sądziłam, że tylu tu osobom się to nie spodoba.
Ale skoro uważasz, że taki wątek już był to proszę o podanie do niego linka bo ja szukałam i nie znalazłam i ewentualne usunięcie z tego wątku wszystkich postów nie na temat.
Stary 2007-12-21, 17:19   #12
agatka222
Rozeznanie

Na podforum "Pielęgnacja włosów" jest wątek o Absolut Repair, w którym dziewczyny piszą, od kogo warto kupować kosmetyki L'oreal na Allegro.
Oto link:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76944
agatka222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-21, 17:26   #13
Ewelina79
Raczkowanie

Dzięki
Stary 2008-01-30, 16:18   #14
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie chce zakładać nowego wątku dlatego odświeżam pokrewny.

Chce kupic 2 maski Welli na Allegro i zastanawiam sie czy w ogóle takie kosmetyki się podrabia?? Wiem że nagminne jest podrabianie kolorówki wysokopółkowej...

Chciałam kupić maskę Welli Hydro Mask :
http://www.allegro.pl/item302237471_...sk_200_ml.html
albo
http://www.allegro.pl/item300677190_...a_200_ml_.html

oraz Repair Cream również Welli:
http://www.allegro.pl/item302237014_...ec_150_ml.html
albo
http://www.allegro.pl/item300672280_...am_150ml_.html

Jak widzicie waham się między dwoma sprzedawcami...Komentarze mają co prawda dobre (praktycznie same pozytywy)ale ta cena...
Np za Repair Cream 32 zł!!! a przed chwilą dzwoniłam do sklepu fryzjerskiego zapytac o cene i u nich ona kosztuje 74 zł!!!!
Mój Tz twierdzi że to na pewno jest podróba...
A wy jak sądzicie?Doradzcie prosze...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-30, 19:10   #15
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

A ja myślę, że niekoniecznie podróbki. Takie rozbieżności to wynik marży narzuconej przez sklepy albo salony. Cena produktu w sklepie musi pokryć:
- cenę samego produktu w hurcie
- wynagrodzenia pracowników wraz z wszelkimi opłatami dodatkowymi
- koszt wynajęcia pomieszczenia [plus opłaty licznikowe]
- podatek
- zysk sklepu [kieszonkowe właściciela ]

Przy sprzedaży internetowej wiele z tych kosztów można uniknąć, często prowadzą je sami właściciele, więc nie zatrudniają dodatkowych pracowników, czasem jest to też sprzedaż poza paragonem [podatek] i tym sposobem wychodzi znacznie taniej.

Ja miałam podobną przygodę z rozbieżnościami przy ampułkach i masce Kerastase --> w salonie jedna ampułka kosztowała 60 zł - czyli 4 razy tyle co na Alle, a malutka maska to koszt 150 zł, kiedy za 140 w sieci można dostać 2,5 x większą, oczywiście oryginał.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości