|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kto na Allegro ma oryginalne kosmetyki do włosów?
Najbardziej mnie interesują kosmetyki LOREAL.
Np. szampon do włosów na Allegro kosztuje ok. 25 zł a maska do włosów ok. 36 zł a w sklepie internetowym ta sama maska kosztuje już ok. 52 zł - jest różnica. Czy znacie w 100% sprawdzonych sprzedawców kosmetyków do włosów? Takich za których dacie sobie rękę uciąć? ![]() Skąd mam wiedzieć, że ktoś na Allegro tych szamponów nie rozwadnia i nie są podróbkami? Czy kosmetyki do włosów są w ogóle podrabiane? Bo do makijażu to wiem na 100%, że są podróbki, sama raz się tak nacięłam z tuszem do rzęs a na Allegro było napisane, że to 100% oryginał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto na Allegro ma oryginalne kosmetyki do włosów?
To wątek raczej na Fryzjerkę, niż na Plotkowe.
Ale z tego, co się orientuję, to Lutiana kupuje na Allegro L'oreala w dużych 1,5-litrowych butlach - napisz może do niej na PW i zapytaj, u kogo kupuje i czy jest zadowolona z zakupionych produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kosmetyki oryginalne (Loreal) do włosów na Allegro
Chciałabym kupić na Allegro kosmetyki do włosów Loreal ale zastanawiam się czy aby nie natnę się na jakąś podróbkę.
Czy szampony i maski Loreala są w ogóle podrabiane? Pewnie niestety tak. Pytałam o to na innym forum i 2 dziewczyny podały mi niby zaufanego sprzedawcę, sprawdziłam - nie ma ani jednego negatywa ale wiem niestety, że to może nic nie znaczyć bo kiedyś kupiłam na Allegro tusz od kogoś, kto nie miał ani jednego neg. komentarza i tusz okazał się podróbką. Na Allegro szampon kosztuje 26 zł a u fryjzera dziś sprawdziłam, konkretnie w Berendowicz&Kublin ten sam szampon kosztuje 46 zł a maska na Allegro 39 zł a u fryzjera ponad 70 zł. Wiadomo fryzjer musi zarobić, pewnie w sklepie fryzjerskim ceny są inne a jeszcze inne w hurtowni. Poradzcie coś i najlepiej kogoś, kto sprzedaje oryginalne kosmetyki. Macie jakieś doświadczenia z Allegro? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki oryginalne (Loreal) do włosów na Allegro
Niedawno zakładałaś już taki wątek i odpowiedziałam Ci w nim, podając nicka Wizażanki, która kupuje L'Oreala u sprawdzonego sprzedawcy i jest zadowolona.
A jeśli dziewczyny podają Ci namiary na sprawdzonych sprzedawców, a Ty mimo że facet ma dobre opinie wahasz się u niego kupić, bo podróbki się zdarzają, to jaki jest sens zakładania tego wątku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Taki ma sens zakładanie tego wątku bo to jest forum o włosach więc liczę tu na odpowiedzi a wcześniej założyłam wątek przez pomyłkę nie na tym forum co powinnam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Na pierwszej stronie wisi przecież temat o L'orealu, wystarczy trochę poczytać, kilkukrotnie Wizażanki prowadziły tam dyskusję o zakupach asortymentu tej firmy na Allegro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
także nie rozumiem sensu tego wątku bo jak sama piszesz masz wątpliwości mimo,ze juz ktos polecił Ci sprawdzonych sprzedawców.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem dlaczego tak na mnie naskakujecie.
Założyłam wcześniej wątek nie w złym miejscu, bo pewnie moderatorzy by go przenieśli gdyby był w złym miejscu, po za tym nie wiedziałam, że jest takie podforum o włosach więc pozwoliłam sobie tu napisać. Nie rozumiem po co te filozoficzne dywagacje o sensie bo wątek ma jak najbardziej sens bo jest to forum o włosach. Wątki wcześniej przejrzałam ale nie znalazłam tego czego szukałam, jest wątek o Kerastase ale serii Loreal Professionel nie znalazłam żadnych informacji. Wychodzę z założenia, że jak widzę wątek na forum i mam coś w nim do powiedzenia na jego TEMAT to piszę a jak nie mam nic na temat do powiedzenia to nie zaśmiecam komuś wątku. Co Wam tak bardzo przeszkadza bo naprawdę nie rozumiem? Edytowane przez Ewelina79 Czas edycji: 2007-12-21 o 16:47 Powód: Błędy stylistyczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
skoro tak bardzo nie lubisz smiecenia forum, to dlaczego zakladasz kolejny watek na ten sam temat
![]() łacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale skoro uważasz, że taki wątek już był to proszę o podanie do niego linka bo ja szukałam i nie znalazłam i ewentualne usunięcie z tego wątku wszystkich postów nie na temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Na podforum "Pielęgnacja włosów" jest wątek o Absolut Repair, w którym dziewczyny piszą, od kogo warto kupować kosmetyki L'oreal na Allegro.
Oto link: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=76944 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie chce zakładać nowego wątku dlatego odświeżam pokrewny.
Chce kupic 2 maski Welli na Allegro i zastanawiam sie czy w ogóle takie kosmetyki się podrabia?? Wiem że nagminne jest podrabianie kolorówki wysokopółkowej... Chciałam kupić maskę Welli Hydro Mask : http://www.allegro.pl/item302237471_...sk_200_ml.html albo http://www.allegro.pl/item300677190_...a_200_ml_.html oraz Repair Cream również Welli: http://www.allegro.pl/item302237014_...ec_150_ml.html albo http://www.allegro.pl/item300672280_...am_150ml_.html Jak widzicie waham się między dwoma sprzedawcami...Komentarze mają co prawda dobre (praktycznie same pozytywy)ale ta cena... Np za Repair Cream 32 zł!!! a przed chwilą dzwoniłam do sklepu fryzjerskiego zapytac o cene i u nich ona kosztuje 74 zł!!!! Mój Tz twierdzi że to na pewno jest podróba... A wy jak sądzicie?Doradzcie prosze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Pink Power Mołderajtor
|
A ja myślę, że niekoniecznie podróbki. Takie rozbieżności to wynik marży narzuconej przez sklepy albo salony. Cena produktu w sklepie musi pokryć:
- cenę samego produktu w hurcie - wynagrodzenia pracowników wraz z wszelkimi opłatami dodatkowymi - koszt wynajęcia pomieszczenia [plus opłaty licznikowe] - podatek - zysk sklepu [kieszonkowe właściciela ![]() Przy sprzedaży internetowej wiele z tych kosztów można uniknąć, często prowadzą je sami właściciele, więc nie zatrudniają dodatkowych pracowników, czasem jest to też sprzedaż poza paragonem [podatek] i tym sposobem wychodzi znacznie taniej. Ja miałam podobną przygodę z rozbieżnościami przy ampułkach i masce Kerastase --> w salonie jedna ampułka kosztowała 60 zł - czyli 4 razy tyle co na Alle, a malutka maska to koszt 150 zł, kiedy za 140 w sieci można dostać 2,5 x większą, oczywiście oryginał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.