|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy tylko ja nie mogę usiedzieć w jednym miejscu?
witajcie
zastanawiam się czy tylko ja nie mogę usiedzieć w jednym miejscu spokojnie. Jak tylko wrócę z jakiej podróży, myślę już o następnej. Zbieram pieniadze i w drogę itd. Uwielbiam podróżować, poznawać nowe miejsca, smakować potrawy. Będąc w nowym miejscu często się przemieszczam i raczej nie leniuchuję na plaży. Czy tylko ja jestem takim dziwakiem? Moi znajomi mówią że nie potrzebnie wydaję pieniadze ... Marie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy tylko ja nie mogę usiedzieć w jednym miejscu?
Nie tylko Ty. Ja tez uwielbiam podróże, choć ze względow finansowych nie moge sobie na nie pozwolić zbyt często. Poza tym jestem raczej domatorem-piecuchem i podróże maja dla mnie urok wtedy, jesli między jedna a druga minie parę miesięcy.
Wiesz sama, że podróże kształcą, a co do opinii znajomych, to niech sobie odkładają pieniądze na cos innego, skoro podrózowanie ich nie neci. Tylko za kilka, kilkanaście lat będą żałować, że za młodu nie zwiedzali świata, a teraz to juz rodzina, dzieci, rachunki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja podróżuję z rodzinką (mężem i córką)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jeździć można w każdym wieku nawet jak już są dzieci i rachunki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja mam to samo..wracając z jednej podróży myslę o następnej...zwiedziłam już spory kawałek świata i ciągle mi mało.
To co zobaczyłam, przeżyłam jest nie do opisania. Teraz kombinuje nad wyjazdem samochodem do Bułgarii, Rumunii i Turcji (już byłam na takim wyjeździe ale ciągle mie mało).
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja bardzo chciałbym pojechać do Jordanii, może mi się uda w wakacje..
Za parę dni jadę do Anglii w celach turystycznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tak samo.
![]() Tylko ja robię trochę inaczej: pojadę gdzieś i jeśli to miejsce mi się bardzo spodoba, wracam tam, czasem nawet po kilku miesiącach. To dopiero jest marnowanie kasy! ![]() A podróżujecie same czy z kimś? Ja często sama, bo moim znajomym szkoda pieniędzy albo im się po prostu nie chce. Nie podoba mi się tylko to, że z niektóych wycieczek muszę rezygnować, bo za wysoka jest dopłata do pokoju 1-osob. Podróżujecie zawsze z biurem podróży? Bo ja ostatnio byłam we Włoszech "na własną rękę". ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja zawsze na moje wyprawy jeżdżę z mężem.
![]() Niestety moi znajomi podobnie jak Twoi siędzą na kanapie i ogladają filmy lub sępia kasę. Uważając nas za dziwaków. Ale co tam mam to w nosie... Jak do tej pory nigdy nie byłam na żadnej wycieczce z biurem podróży, chyba to nie dla mnie. Wolę cały wyjazd zaplanowac sama i mieć większą swobodę. Ja też ostatnio byłam we Włoszech, gdzie byłaś i czy Ci się podobało? Marie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Skad ja to znam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Byłam w Rzymie. Już kilka razy byłam w tym mieście, więc znam je dość dobrze. ![]() A na wycieczki w miejsca, w których nigdy wcześniej nie byłam, wolę jechać z biurem podróży i z przewodnikiem, żeby nie tracić czasu na błądzenie a przy okazji dowiedzieć się czegoś ciekawego. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() Dlatego zostałam pilotem wycieczek i połączyłam to, co lubię ze sposobem zarabiania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Super, że jest więcej takich dziwadeł
![]() Ja też tak mam. Nie wyobrażam sobie życia bez podróży ![]() ![]() Biura podroży są nie dla mnie. Nie lubię takiego zwiedzania w grupie - zdecydowanie wolę sama całkowicie zanurzyć się w obcej kulturze, języku, świecie.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Od kiedy pamietam mialam owsiki w ....
![]() Nie umialam usiedziec na miejscu. Ciagle gdzies lazilam, ciagle odkrywalam cos nowego. jako kilkuletnie dziecie chcialam zobaczyc wiekszy kawal swiata, wiec wlazlam na wieze koscielna.Od wewnatrz wlazlam, po sprochnialych drabinkach i belkach.Sciagneli mnie stamtad strazacy ![]() Juz na studiach uzyskalam licencje przewodnika po Bieszczadach i Beskidach. Nawet ciaza mnie nie wyciszyla. Z brzuchem pod nosem przeszlam trase z Cisnej przez Wolosate do Jablonek. Za 3 tygodnie urodzilam corke. Gdy mialam do wyboru nowy telewizor, lub podroz - wybieralam to drugie. Mam tak do dzisiaj. Nie potrafie wyobrazic sobie siedzenia na kanapie i przerzucania kanalow w TV. Obecnie mieszkam w USA, mam wiec caly kontynent do spenetrowania, ale marzy mi sie o wiele wiecej ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
hahha..ja do dziś nie mam telewizora w domu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
mała księżniczka
|
nie jestes sama, kocham podroze, ale studia troche mi w tym przeszkadzaja, jak je skoncze ruszam w trase dookola swiata... to moje marzenie...
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zyję od wakacji do wakacji od wyjazdu do wyjazdu . ( Mniejszych , większych). Wyjazdy to jest to co sprawia mi największą przyjemnosć . Wyszłam za faceta , który też to lubi i jeździmy razem . Są to różne wyjazdy i na własną ręke (te sa najlepsze ) , i z biur podrozy (czesto taniej wychodzi). A znajomymi się nie przejmuje , wydają na inne swoje hobby a także papierosy , alkohol i imprezy a ja na podróże. Poszukaj takich znajomych , co też kochaja wyjezdzac . Ja niestety jeszcze takich nie poznałam ![]() Ale tego co zobacze sama na własne oczy nikt mi nie zabierze . A świat jest piękny. P.S mam jeszcze inne hobby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
ustalilismy wlasnie z mezem trase naszej nastepnej czerwcowej podrozy - to bedzie Arizona, Utah, New Mexico
![]() A o moich podrozach mozecie poczytac na moim blogu link na dole |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Jupi no to znalazłam coś dla siebie. Ja niestety tez mam problem ze znajomymi ale co poradzić na mętalność Polaków. Mimo 2 szkół jakoś daję radę, przez wakacje jakas praca za granica a potem podróż. Sama zorganizowałam i wybrałam się w podróż z moją siostrą do Maroka to była niesamowita podróż teraz planuje cos sama do Turcji ale nie ma ze mna kto jechać więc gdyby byli jacyc chętni mozemy coś zorganizowac. Razem zawsze razniej. Jestem otwarta na inne propozycje. Może ktos się gdzies wybiera? Pozdrawiam trawelerki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
oj widzę że jest nas sporo
![]() fajnie moim zdaniem najważniejsze mieć pasję. I realizować swoje marzenia a nie siedzieć na tyłku i marudzić. A tak zastanawiam się...Czy jak jedzieć do wybranego kraju to jakoś się przygotowujecie np: czytacie książki, przewodniki itp. czy jedzie na żywioł... Ja osobiście czytam książki historyczne co pozwala mi troszkę bardziej rozumieć ten kraj. Marie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Decezje gdzie pojade podejmuje spontanicznie ale nigdy na zywiol nie jade
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi na razie marzy się Grecja, Hiszpania, Ziemia Święta (najlepiej Jordania+Izrael), Paryż też może być. Oczywiście chodzi mi o objazdówki. Też na razie nie mam z kim pojechać i dlatego musiałam zrezygnować z wycieczki do Ziemi Świętej, bo nie stać mnie na dopłatę 1000zł za mieszkanie przez 2 tygodnie w 1-osob. pokoju. Cytat:
Ja kupuję przewodnik po danym kraju i czytam go. ![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
A możesz podać adresy jakichś ciekawych for turystycznych?[/QUOTE]
Oczywiscie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
tez naleze do grona pasjonatek pdrozy,ja zazwyczaj wybieram opcje samodzielna czyli wszystko sama planuje daje mi to mozliwosc poznania tego co mnie faktycznie interesuje,malo tego jestem pasjonatem fotografii wiec ze zorganizowana wycieczka raczej mi trudno sie spelnic fotograficznie
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niektóre biura mają dobre opferty dla ''singli'' i dopłaty do jedynki są ok 500 zł wiec w porównaniu w tym przypadku jak widze do TRiadfy to nie dużo ![]() Mozna też zając 2=ke z obcą osobą i wtedy przed wyjazdem biuro kontaktuje takie 2 osoby, żeby się wcześneij poznały ![]() Zgłasza się następny maniak podróżniczy ![]() Od dziecka lubiłam podróżować...najpierw kolonie, później obozy zagraniczne ..później z przyjaciółmi czy z mamą ![]() ![]() ![]() ![]() i jako prawdziwy podróżnik nie znoszę ''all inclusive'' ... dla mnie to odpada na starcie ![]() a marzeń mam wiele ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to 500 zł to za ile dni pobytu? Zresztą, nawet za 2 tygodnie dopłacać 500 zł to dla mnie dużo... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.