|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Jak w domowych warunkach sprawdzić, jaką ma sie cerę?
mam takie pytanko , chciałabym spytać czy jest jakaś naturalna,domowa metoda na to aby sprawdzić rodzaj cery - czy jest tłusta ,czy mieszana ,czy sucha
![]() Będe bardzo wdzięczna za odpowiedź . Na kosmetyczke mnie nie stać ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: pytanie do Pani kosmetyczki ;P
http://www.wizaz.pl/poradnik_kosmetyczny.html
Może się przyda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
buuu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Najszczęściej robią mi sie (takie nie za duże ,nie za małe)krostki na brodzie i czole . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
aaa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
CO DO TEGO TESTU
![]() ""rano, po obudzeniu się przyłóż lusterko do czoła i przypatrz się dokładnie powierzchni : jakie jest odbicie : wilgotne i tłuste, tylko wilgotne, a może nie ma śladów? To samo powtórz na policzkach i brodzie. Ten test pomoże ocenić jak mocno natłuszczona jest Twoja cera. Uchwyć na chwilkę między dwa palce małą fałdkę skóry pod powieką dolną i obserwuj jak długo ta "zmarszczka" się utrzymuje (lub jak szybko ginie- może zginąć nawet natychmiast). Ten test pomoże ocenić czy skóra ma wystarczającą ilość wilgoci. Trzonkiem łyżeczki zakreśl na czole i policzkach znak. Jaki kolor przybiera skóra w tym miejscu? Czerwony czy biały? Jak długo znak się utrzymuje i czy jego początkowe zabarwienie długo jest intensywne? "" jeśli chodzi o lusterko to jak przyłożyłam czoło bosek i brode to ślad był taki sam...lekka mgięłka...ale raczej nie tłusta...jeśli chodzi o policzki to też była taka mgiełka ale mniejsza. jeśli chodzi o to uchwycenie fałdki skóry pod dolna powieką to nie mam pojęcia jak to zrobić i nie wiem o którą zmarszczkę chodzi...mimiczną ? :| a jeśli chodzi o trzonek łyżeczki to zostawiał on na momencik (dosłownie chwilke) biały ślad ,ale bardzo szybciutko znika :| -i jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Po samym,nawet bardzo dokładnym opisie trudno trafnie ocenić rodzaj cery- aby to zrobić musiałabym dokładnie obejrzeć Twoją skórę.Jeśli nie jesteś pewna czy trafnie oceniasz swoją cerę to może umów się na wizytę do kosmetyczki - w wielu gabinetach konsultacja jest bezpłatna.Kosmetyczka obejrzy Twoją cerę , przeprowadzi wywiad i podpowie jakie kosmetyki powinnaś stosować.
Co do testu opisanego w Kosmetycznym ABC - to traktuj go troszkę z przymrużeniem oka , to tylko podpowiedzi.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.