![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 310
|
W³osy blond( farbowane, rozja¶niane) - jak o nie dbacie?
Psotanowi³am za³ozyc w±tek po¶wiêcony "sztucznym" blondynkom
![]() JAk dbacie o sowje w³oski aby wyglada³y pieknie mimo rozja¶niania i farbowania. Wszyscy wiemy jak wrazliwe sa takie w³osy i jak trudno utrzymaæ je w dobrej kondycji. mój zestaw kosmetyków, który u¿ywam obecnie: - olejek "skarby Indii" Avon - szampon Kerastase "oleao-realx" - szampon L'oreal professionnel "vitamino color" - szampon "dermena" - maska loreal professionnel "intense repair" - fluid "oleo-realx" Kerastase - krem od w³osów "Chroma protect" Kerastase - maska "Masquintense" Kerastase Szamponów i masek u¿ywam wymiennie. Przed kazdym myciem olejek Avony. po myciu na podsuszone w³osy kropelka oleo-realxa na koñce. potem wyg³adzanie kremem "Chroma-protect" (to mój KWc jesli chodzi o w³osy ![]() A jak wy dbacie o rozjasniane w³oski? Mo¿e dowiem sie czego¶ ciekawego? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Dot.: W³osy blond( farbowane, rozja¶niane) - jak o nie dbacie?
Ja uzywam od dosc dlugiego czasu:
-maseczki do wlosow farbowanych DOVE-(uzywam po kazdym myciu,dzieki tej maseczce wloski bardzo latwo sie rozczesuja,ladnie l¶ni±) -szampony roznych firm ,lecz zawsze do wlosow farbowanych -po kazdym myciu na wilgotne wlosy nakladam niewielka ilosc nafty kosmetycznej( doslownie ciutkê) ,dzieki temu wloski nie elektryzuja sie I to by bylo na tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 55
|
Rozja¶niam w³osy, robiê to olejkiem Solaris (E. Perma). Rozja¶nia od 1-4 tonów, zachowuj±c naturalny kolor w³osów (takie mocniejsze rozja¶nienie przez s³oneczko). Olejek jest delikatny, a do tego nak³adam go w³a¶ciwie tylko na odrosty.
Do mycia u¿ywam Bain Satin 1, czasami 2 Kerastase. Do tego mleczko Lait Vital Protéiné z tej samej firmy i od czasu do czasu maski "Masquintense" Kerastase do w³osów cienkich. Wcze¶niej, jak w³osy by³y bardziej zniszczone zafundowa³am im kuracjê wzmacniaj±c±: szampon Bain de Force Kerastase od¿ywka Ciment Anti-Usure Kerastase i raz na dwa - trzy tygodnie Forcintense intensywn± kuracjê - te¿ Kerastase. Stosowa³am j± tak d³ugo, jak d³ugo mia³am tubeczki Forcintense. W op. jest ich 5. Niby jedna ma byæ na raz, ale ja j± mia³am na kilka razy (mam w³osy za ramiona). Wychodzi, ¿e przez oko³o rok. Teraz jest ok. Kilka razy szczególnie zaraz po rozja¶nianiu umy³am g³owê Bain Miroir ale nie pamiêtam 1 czy 2 i u¿y³am od¿ywki z tej serii Lait de Soin Chroma Reflect. Wszystko z Kerastase. Jednak jak chcia³am czê¶ciej to moje w³osy sta³y siê za bardzo obci±¿one. Uwielbiam Kerastase i choæ cena wysoka, uwa¿am ¿e s± to kosmetyki bardzo dobre i wydajne. Trzeba je tylko umiejêtnie dobraæ do kondycji w³osów i skóry g³owy. Zreszt± pamiêtam, ¿e lata temu mo¿na je by³o kupiæ w Peweksach potem je wycofano, t³umacz±c siê tym, ¿e klientki by³y niezadowolone, bo przet³uszcza³y w³osy. Od znajomego fryzjera dowiedzia³am siê, ¿e to by³o wylanie dziecka z k±piel±. Po prostu profesjonalne kosmetyki powinny byæ sprzedawane przez salony fryzjerskie z fachow± porad± co i jak i do czego i kiedy a nie jak leci dla wszystkich. Dobrze, ¿e wróci³y ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Rakka, czy szampon kerastase "bain miror" daje spektakularny efek? Przymierzam siê do zakupu albo tego albo "bain satin".
So to za olejek Solaris? Czy mo¿na go gdzie¶ kupic i u¿yæ w domu? czy to zabieg w salonie? Niestety nie znam salonu pracuj±cego na kosmetykach Permy a idea takiego rozja¶niania w³osów mnie zainteresowa³a. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 346
|
ja mam blond pasemka ale zauwa¿ylam ze w³osy po nich ostro siê zniszczy³y, dodam ze pasemka nie by³y robione na moje naturalne w³osy, lecz na wcze¶niej farbowane.. wlosy myje codzinnie( choc tego nie wymagaj±- moj ma³y odchy³
![]() ![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Beliczku, za ma³o mam do¶wiadczenia. U¿y³am go raptem 2 razy w du¿ym odstêpie czasowym. G³ównie bazujê na Bain Satin. Bain Mirror u¿ywa moja mama (ma farbowane na ¶redni br±z w³oski) i nawet sobie chwali. Jej w³osy wygl±daj± teraz nie¼le, ale to dopiero pocz±tki u¿ywania.
Olejek Permy kupujê w salonie prowadzonym przez Janusza Szymañskiego w Warszawie. On jest chyba g³ównym dystrybutorem kosmetyków tej firmy na Polskê. Nie wiem czy ma jaki¶ salon firmowany przez siebie w Trójmie¶cie. Podam dwa numery telefonów do salonów w Warszawie. Mo¿e tam podpowiedz± gdzie w najbli¿szej Twojej okolicy mo¿na dostaæ ten olejek. 22 636-47-82 i22 629-99-16. Mo¿e mog± wys³aæ na zamówienie. Nie wiem, bo nigdy nie korzysta³am z takiej formy. Zapomnia³am tylko dodaæ, ¿e olejek rozja¶nia zgodnie z naturalnym pigmentem. Niestety w³osy europejek maj± sporo czerwonego barwnika i w³osy bêd± mia³y bardziej ¿ó³tawy odcieñ. Nie jest to winna olejku, ale natury. Typom wiosennym i jesiennym to nie przeszkadza, dla letnich i zimowych mo¿e byæ denerwuj±ce. Ja jak mam ochotê to czasami dajê na to tzw. Blush, te¿ z Permy, ¿eby lekko podbiæ kolor na bardziej popielaty. Jednak bardzo czêsto pozostawiam tylko po samym olejku i nie wygl±da to ¼le, bo w sumie harmonizuje z karnacj±. Rozja¶niam tym w³osy od prawie 10 lat i jak narazie bardzo sobie chwalê. Jedyne siano zafundowa³am sobie kiedy¶ farb± z super marketu jakim Recitalem czy inny ¶wiñstwem. Co do blushu to my¶lê, ¿e mo¿na go zastapiæ jak±¶ p³ukank± nadaj±c± ch³odniejszy odcieñ blondu. Zreszt± jak ju¿ uda Ci siê kupiæ ten olejek to zobaczysz czy musisz. Spróbuj popytaæ te¿ o Solaris w sklepach z artyku³ami fryzjerskimi. Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dodam, ¿e ten ¿ó³ty odcieñ nie kuje w oczy i nie wyglada jak kurze ¿ó³tko czy marchewka. Wszystko zale¿y od tego ile masz we w³osach tego czerwonego barwnika.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Oprócz od¿ywek i maseczek oraz dobrych i odpowiednich szamponów dbam o nie w ten sposób ¿e naprawde baardzo rzadko u¿ywam susarki czy te¿ prostownicy i to daje chyba najlepsze efekty.
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Rakka - mój dziadek by³ rudy jak marchewka i niestety troche tego czerwonego barwnika po nim odziedziczy³±m
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 900
|
Ja myje w³osy co 2 dni i u¿ywam wymiennie 2 szamponów: Elseve lub pantene, oczywi¶cie do w³osków farbowanych. Potem od¿ywka lub balsam mrs. potters, jest bardzo tani i bardzo dobry , po tem glisskur 2fazowy p³ynny jedwab ok 5 prysnieæ, aby siê ³adnie rozczasywa³y. Raz w tygodniu u¿ywam proteinowej maski firmy rolland (chyba kupisz tylko w salonie). Mimo kilku farbowañ (???? chyba z 3?????) w³osy mam w takim stanie jakby nie by³y farbowane.My¶le, ¿e to g³ównie zaleta tej maski, która dodatkowo super pachnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Beliczku, specjalnie przyjrza³am siê swoim w³oskom. Wczoraj zaraz po rozja¶nianiu wydawa³o mi siê, ¿e maj± rudawy odcieñ, ale to chyba by³o przek³amanie ¶wiat³a.
Spróbowa³am wys³aæ fragment fotki mojego ow³osienia ![]() ![]() Tylko nie wiem co z tego zdjêcia wyjdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
I jeszcze jedno spojrzenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Ja uzywam:
maska loreal professionnel "intense repair" lub wax henna, szampon L'oreal professionnel "vitamino color",serum nawilzajace Renee Blanche, jedwab do wlosow (oczywiscie nie wszystko naraz ![]() Jak mi sie cos jeszcze przypomni to dopisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 977
|
![]()
Moj naturalny kolor to zlocisty blond, ale mam dodatkowo rozjasniane. Wlosy z natury sa wiec suche, geste i delikatne. Moj zestaw to szampon MATRIX regenerujacy do wlosow farbowanych, maska Henna Treatment WAX i serum krystaliczne Renee Blanche. Ostatnio kupilam sobie w Niemczech odzywke Sheer Blonde John Frieda, jest bardzo dobra!
Uzywalam kiedys szamponu i maseczki do wlosow blond L'oreal Professional i nie bylam zadowolona. Bardzo wysuszaly mi wlosy. Wlosy myje co 5-7 dni, chyba ze akurat mam potrzebe, to robie to czesciej. Nigdy nie mialam problemu z ich przetluszczaniem sie. Szkoda, ze cery nie mam tak suchej! ![]() A to moj odcien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ivonko
A Twoje wloski, to balejage, czy samodzielne eksperymenty? Naprawde piekny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Zastanawiam sie teraz na blondem paryskim. Slyszalam,ze podobny efekt mozna uzyskac moczac wlosy w herbacie i ze powstaly kolor jest do nastepnego mycia. Co o tym sadzicie, dziewczyny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 385
|
blond paryski?? jaki to odcien??0-nigdy nie slyszalam a twoj balejaz jest poprostu za***isty!!jaki to kolorek??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
A to wersja pokrecona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 349
|
Ivvonka moje w³osy tez dok³adnie rok temu by³y ciemne i tez je rozjasniam tylko balejazem z jasnymi pasemkami i mam dok³adnie taki sam kolor w³osów jak ty tez mam rudawe refleksy ( a mysla³am ze jestem orgina³
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
![]()
To przybij piatke!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio wymy¶li³am dobry sposób na pielêgnacjê przesuszonych koñcówek. Smaruje podrzan± oliw± z oliwek ostatnie 10 cm w³osów przed mycie. Chodzê z takim "t³uszczowym" kompresikiem oko³ow godziny i myjê g³owe jak zwykle. koñcówki sa wyg³adzone, nawil¿one - polecam ten sposób wsyztskim d³ugow³osym rozja¶nianym blondynkom!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hmm no ja uzywam
szampon dermena wymiennie z loreala czerwonym do farbowanych albo bia³ym zwieksajacym objeto¶c, odzywka tej samej firmy raz na tydzieñ maska welli lub loreala serum renee p³ynny jedwab i seboradin w skore g³owi lykam mertz i cynk ![]() ufff napisa³am ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 900
|
oststnio kupi³am henna treatment wax dla blondynek. Polecam!
![]() |
#25 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
![]()
Witam wszystkie farbowane blondyny
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 232
|
elganja jaki kolor ma opakowanie wax dla blondynek , bo ja widzia³am tylko opakowanie czarno-bia³e.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Wax dla blondynek ma opakowanie pomaranczowo-biale
![]() |
#28 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 555
|
A ile kosztuje wax do blond wlosow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 96
|
-szampon i balsam do w³osów z serii ¦wietlisty blond Gliss Kur
- odzywka regeneracyjna bez sp³ukiwania (pomarañczowa ![]() - do stylizacji Pianka do w³osów Taft Lycra Flex ![]()
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Ostatnio zakupi³am na allegro parê fajnych gadzetów do w³osów. Szampon L'oreala Absolut Repair ( naprawde milusi), ampiu³ki Power Dose Repair B , oraz ampu³kê przed myciem w³osów Renew C, Wszytsko stosuje siê we w³a¶ciwej koleno¶ci , zabieg wymaga po¶wiêcenia trochê czasu ,ale dziewczyny efekt hmmm piorunuj±cy. Biedne farbowane , rozja¶niane i uwra¿liwione w³osy naprawde siê odwdziêczaj± piêknym po³yskiem i g³adko¶ci±. Rewelacja dla farbowanych blondynek
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:44.