dac cv czy poczekac - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-27, 07:20   #1
julcia_bleble
Raczkowanie

dac cv czy poczekac

Witajcie- mam taki maly zgryz i nie wiem co mam robic...
Dzisiaj chcialam pojsc i dac cv do ewentualnej przyszlej pracy ( bronie sie teraz w czerwcu). Nie wiem jednak kiedy oni beda przyjmowac nowych pracownikow i pewnie sie nie dowiem tego, dopoki do mnie nie zadzwonia. W lipcu jade na miesiac tez do pracy, ale jako rezydent do Hiszpanii, dlatego zastanawiam sie czy dawac to cv czy nie dawac. Boje sie ze jesli dam teraz do tej pierwszej pracy to a noz widelec zadzwonia i wtedy musialabym sie zastanawiac co z tym drugim wyjazdem... To cv zawsze przeciez moge dac po HIszpanii, tylko hmm.. przeciez moze byc za pozno.
Co Wy zrobilibyscie na moim miejscu???
julcia_bleble jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 07:44   #2
olcia 810
Wtajemniczenie

Dot.: dac cv czy poczekac

Daj cv. Najwyżej jak zadzownią to powiesz, że jesteś zainteresowana pracą od jakiegoś tam okresu, np od sierpnia. Albo grzecznie podziękujesz i już.
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 07:48   #3
julcia_bleble
Raczkowanie

Rodzice tez mowia zeby dawac. Obawiam sie ze jesli zadzwonia, a ja wyjde z taka propozycja " od sierpnia czy wrzesnia" to mi podziekuja, ale zawsze mozna sprobowac. Moze i beda jacys elastyczni....jesli oczywiscie zadzwonia.
Stary 2011-05-27, 17:52   #4
olcia 810
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julcia_bleble Pokaż wiadomość
Rodzice tez mowia zeby dawac. Obawiam sie ze jesli zadzwonia, a ja wyjde z taka propozycja " od sierpnia czy wrzesnia" to mi podziekuja, ale zawsze mozna sprobowac. Moze i beda jacys elastyczni....jesli oczywiscie zadzwonia.
No właśnie nic na tym nie tracisz
olcia 810 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-27, 22:01   #5
ikonka10
Raczkowanie

Widać, że jeszcze nie szukałaś na poważnie pracy. w kraju mamy takie bezrobocie, że strach i nie ma pracy a ty martwisz się, że zadzwonią do ciebie od razu w sprawie pracy. zostaw te Cv jedź do Hiszpani i módl się, żeby wyrobili się z tym telefonem do Ciebie przynajmniej w 2011 roku.

ikonka10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-28, 08:03   #6
julcia_bleble
Raczkowanie

hmm moim zdaniem lekko przesadzasz. Ktos kto chce pracowac, znalezc prace taka znajdzie. To zalezy gdzie szuka sie pracy i jakiej. Ja obecnie rowniez pracuje i jakos nie narzekam, aczkolwiek chce znalezc cos na pelny etat. Ja nie mowie ze pracy jest pod dostatkiem, bo tak nie jest...ale z kolei nie przesadzajmy. Wczoraj do mnie dzwonili w sprawie pracy- praca wydawala sie byc iscie dla mnie, ale musala z bolem serca odmowic bo zacznalabym od wtorku szkoelniem, a niestety wkrotce mam obrone i nie dalo sie nic zrobic. 2 miesiace temu mialam z kolei jechac na szkolenie z linii lotniczych, ale przez moja obrone tez musialam odpuscic. Wysylalam do nich cv, myslalam ze nie zadzwonia a widzisz..jakos zadzwonili i to w miare szybko. Jak beda potrzebowac, to dzwonia. Z tym jest roznie.Ja mam wlasnie jak widac takie szczescie , ze dzwonia, ale zawsze cos mi stoi na drodze. W tym momencie, wole sie obronic. A to cv zanioslam
Stary 2011-05-28, 08:54   #7
anka_res
Zakorzenienie

Również uważam, że prawdopodobieństwo, że akurat na Twoje CV od razu oddzwonią, jest nikłe (chyba, ze masz bardzo specyficzne kwalifikacje, które są rzadkie) - ale zawsze może się zdarzyć. Ja uważam odwrotnie, niż koleżanki - nie dawałabym CV przed wyjazdem, bo spotkałam się już z tym, że jeśli nie byłam dyspozycyjna aby zacząć szkolenie od razu, to firma mówi OK OK, zadzwonimy później - a potem nie dzwonią i zatrudniają kogoś innego, wybór na pewno mają. Byłam też po tej drugiej stronie, rekrutując, i szczerze mówiąc - jeśli osoba nie była dostępna od razu, CV szło do kosza. Tak czy inaczej good luck
anka_res jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 10:04   #8
julcia_bleble
Raczkowanie

ja wiem ze prawdopodobienstwo jest male, ale jednak ostatnio coraz czesciej tak mialam. Nie wiem czemu, moze to przypadek, ale tak wlasnie u mnie bylo. Ja zawsze tak mam , ze jak akurat nie moge czegos robic a wyslalam cb jaki czas temu to nagle ktos sie odzywa itp. Hmm..ja sobie mysle, ze jesli z tej pracy odezwaliby sie, to jestem w stanie nie jechac do Hiszpanii
Stary 2011-05-28, 11:12   #9
anka_res
Zakorzenienie

Hm, no to może faktycznie zadzwonią jak masz taką szczęśliwą "rękę"

A co zrobisz, jeśli skontaktują się z Tobą, gdy będziesz w Hiszpanii?
Stary 2011-05-28, 12:19   #10
julcia_bleble
Raczkowanie

W Hiszpanii nie odbieram telefonow z Polski. Jesli by zadzwonili to moge pokombinowac czy np. dadza mi tydzien czasu na powrot czy tez nie.
Ewentualnie nie pozostaje nic poza zalowaniem
Wiesz jak to jest... jak nie wzielabym tej Hiszpanii i spoczela na laurach czekajac az zadzwonia, mogloby sie okazac ze przesiedzialabym tak i nic by sie nie wydarzylo. Uwazam wiec, ze trzeba brac co sie da, wiec wzielam Hiszpanie, a potem ewentualnie wybierac jesli czas pozwoli itp co lepsze, korzystniejsze jesli bedzie w czym
Stary 2011-05-28, 15:59   #11
anka_res
Zakorzenienie

Wysłać trzeba bezapelacyjnie - kwestia tylko przed, czy po powrocie. W sumie najlepiej będzie gdy zdecydujesz, co Ci mówi przeczucie. Niemniej weź pod uwagę że firma może nie potraktować Twojej kandydatury poważnie, jeśli wyślesz aplikację, oni zadzwonią a Ty nie będziesz dostępna. Oczywiście równie dobrze może być tak, że oddzwonienie zajmie im 3 mieisące.

Ja bym wysłała po powrocie, ale to tylko moje zdanie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 19:52   #12
julcia_bleble
Raczkowanie

ja juz dalam to cv i Pani powiedziala, ze rotacja jest duza ale teraz przyjeli ludzi i oni sa na 3 miesiace probne, wiec w zasadzie pasuje mi to jesli mieliby zadzwonic to za 3 miesiace
Stary 2011-05-29, 09:48   #13
Fara25
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Jeżeli masz plany to nie komplikuj firmie sytuacji. Co prawda nie muszą Cię od razu zatrudniać ale jakby Cię wybrali to sprawa nie wyglądałaby najlepiej. Na Twoim miejscu, poczekałabym do powrotu z Hiszpanii.
Fara25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-05-30, 14:58   #14
znasz_mnie
Matka na full etat

daj cv, tak czy siak taka praca jest przecież chyba dla Ciebie ważniejsza, niż wyjazd miesięczny.
znasz_mnie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości