|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() jak zrobić pudełko na prezent?
a przede wszystkim czym da się zastąpić ozdobny papier?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: jak zrobić pudełko na prezent?
Można sobie znaleźć pudełko po czymś używanym odpowiedniej wielkości jaką chcemy /herbata, buty, artykuły agd/ i pomalować farbą, ozdobić.
Lub okleić czymś. Jeśli nie gotowy papier ozdobny to ze starych kolorowych gazet czy ulotek nakleić na całą powierzchnię jakieś motywy np. krajobrazy, rośliny, zwierzęta itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Można też okleić szarym papierem i ozdobić np. kawałkami koronek lub tasiemek czy kwiatkami z kolorowych gazet http://factorydirectcraft.com/factor...paper-flowers/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja robiłam parę razy pudełko z pianki poliuretanowej (takie płaskie płyty), wystarczyło wyciąć boki i pokrywę i skleić to klejem "do wszystkiego" np. UHU.
Pudełka były małe więc obklejałam je kolorowym kartonem i kawałkami teczki (bo miała fajny wzór ![]() A jeśli coś większego to możesz, jak ktoś wyżej wspomniał, zastąpić papier ozdobny papierem pakowym i ładnie to obwiązać wstążkami. Możesz ponaklejać na to przeróżne rzeczy jak choćby zdjęcia czy inne wycinki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:15.