|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
jak zrobić pudełko na prezent?
a przede wszystkim czym da się zastąpić ozdobny papier?
|
|
|
|
|
#2 |
|
BAN stały
|
Dot.: jak zrobić pudełko na prezent?
Można sobie znaleźć pudełko po czymś używanym odpowiedniej wielkości jaką chcemy /herbata, buty, artykuły agd/ i pomalować farbą, ozdobić.
Lub okleić czymś. Jeśli nie gotowy papier ozdobny to ze starych kolorowych gazet czy ulotek nakleić na całą powierzchnię jakieś motywy np. krajobrazy, rośliny, zwierzęta itp. |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Można też okleić szarym papierem i ozdobić np. kawałkami koronek lub tasiemek czy kwiatkami z kolorowych gazet http://factorydirectcraft.com/factor...paper-flowers/
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Ja robiłam parę razy pudełko z pianki poliuretanowej (takie płaskie płyty), wystarczyło wyciąć boki i pokrywę i skleić to klejem "do wszystkiego" np. UHU.
Pudełka były małe więc obklejałam je kolorowym kartonem i kawałkami teczki (bo miała fajny wzór ). Ważna tu była taśma dwustronna, żeby się klej nigdzie nie rozmazywał.A jeśli coś większego to możesz, jak ktoś wyżej wspomniał, zastąpić papier ozdobny papierem pakowym i ładnie to obwiązać wstążkami. Możesz ponaklejać na to przeróżne rzeczy jak choćby zdjęcia czy inne wycinki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

). Ważna tu była taśma dwustronna, żeby się klej nigdzie nie rozmazywał.