|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!!! Problem z pośrednikiem nieruchomosci
mielismy zamieniac mieszkania, facet mial obciazona hipoteke swojego mieszkania i jego bank nie zgodzil sie na przeniesienie hipoteki. Korzystalismy z usług posrednika, który jak dzisiaj sie dowiedzialam sporzadzil dwie różne umowy przedwstepne. MOja zawierala notke o podwojnym zwrocie zadatku a umowa tego faceta nie! mamy 3 tygodnie do konca umowy. Pisali dzisaij ostatnie pismo odwołujace sie do tego banku ale pewnie nic nie wyjdzie. I tak o to ja bede a najgorsza bo skorzystalam z uslug posrednika mimo sprzeciwow wszystkich, do dzisiaj przynjamniej byla nadziej ze ten podwojny zwrot bedzie rekompensata za stracony czas. Czy moge wyciagnac z tytułu zlego sporzadzenia umow jakies konsekwencje od posrednika? Najgorsze to , ze jak ta zamiana nie wyszla to chcemy KUPIC to mieszkanie i mimo wszsytko bede musiala zaplacic oszustowi druga czesc jego "wynagrodzenia " Pocieszcie jakos, czy mozna cos zrobic?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Pomocy!!! Problem z pośrednikiem nieruchomosci
O ile wiem to pośrednik może od każdej ze stron mieć w umowie inny % wynagrodzenia. I może zwrot w razie jak nie dojdzie jednak do transakcji też nie musi być po obu stronach równy. Ktoś kto się lepiej zna to stwierdzi. Poza tym nazywasz tu kogoś oszustem, trochę się wstrzymaj, bo może jest to wynik błędu, może nawet nie pośrednika czy tego z którym chciałaś się zamienić, a Twojego.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Czyli chodzi o to, że jedna strona ma umowę wg której ten przez którego nie doszło do transakcji musi zwrócić zadatek x1, a druga strona ma w umowie że x2?
Może to zwykła pomyłka. |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
ja mam w umowie, ze ten facet ma mi zwrócic podwójnie a ten facet nic na ten temat nie ma. I to nie pomyłka tylko ten facet dogadal sie z posrednikiem ze tak ma byc. Gdy rozmawiam z posrednikiem przez tel ten trzyma moja wersje, ze dostane podwojny zwrot wiedzac ze z wlascicielem mieszkania dogadal sie inaczej
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Strona, która nie wykona swojego zobowiązania traci zadatek, jeśli sama go dała, albo obowiązana jest go zwrócić w dwukrotnej wysokości.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:29.