![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Mamusie kwietniowo - majowe:)))
Witam
![]() Ja własnie jestem mamusia kwietniowa ![]() ![]() Mam nadzieje, że jakies mamusie sie jeszcze znajda ![]() Jak sie czujecie? bo my w miare dobrze, czasem rano mdlosci mnie mecza, ale sa do zniesienia ![]() Spodnie zaczynaja sie robic troszke ciasnawe w obrebie brzuszka ![]() a jak tam u Was ![]() odzywajcie sie ![]() pozdrawiamy goraco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowo - majowe:)))
No nie chce mi sie wierzyć,że nie ma zadnych mam kiwetniowych.. zostane sama jedyna.. dziewczyny odzywac sie
![]() mamusie kwietniowe 2007 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zgłasza się druga kwietniowa mamusia. Mój Bąbelek ma 11 tygodni a termin porodu wyznaczono mi na 4 kwietnia! Jeśli chodzi o dolegliwości to dokuczają mi nudności i wymioty (co ciekawe nie poranne, ale popołudniowo-wieczorne) i nieustanne zmęczenie. Ale co mnie najbadziej niepokoi to bóle w podbrzuszu (podobne do tych przed miesiączką), jednak biorę duphaston na podtrzymanie ciąży i wierzę że wszystko będzie dobrze. Wczoraj widziałam dzidziusia na usg, ma 4 cm długości. I nawet pokiwał do nas rączką!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Gratuluje Wam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Lex bedziemy dbac o siebie
![]() ![]() Pyciaczku to Ci wspolczuje.. ja w ogole nie wymiotowalam ale bylo mi strasznie niedobrze, ale na szczescie minalo to juz chyba ![]() ![]() Ja tez mam czasem takie bole brzuszka ale mam nadzieje, ze to nic niepokojacego, bo widze, że wiele z nas ma taka dolegliwosc.. ja bylam na usg w pn ale lekarz w ogole nie pokazal mi mojej iskierki.. stwierdzialm, że wiecej do niego nie pojde i za tydzien lub dwa jeszcze nie wiem pojde do innego.. i tez nie rozumiem pewnej rzeczy, bo wedlug ostatniej miesiaczki moja dzidzia ma 10 tyg a wedlug usg wyszlo, że 11 i 32 mm.. czy tak tez sie zdarza? pozdrawiam goraco |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() A więc dołączam do drugiej połowy wątku, czyli majowe, raczej. Z moich wyliczeń wychodzi, że będzie to początek maja. Jeszcze nie wiem, jaki termin poda mi lekarz, bo ostatnio rozgradał się o czymś całkowicie innym ![]() Mam nadzieję, że przy zakładaniu karty ciąży położna mi powie. Liczę na maj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witam serdecznie
![]() ![]() Gratuluje jeszcze raz ![]() a jak sie czujesz? masz mdlosci? jakies inne dolegliwosci? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
dolaczam sie do mam kwietniowych
![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Jeszcze pewnie uzbiera się kilka mam
![]() Ja, jak narazie czuję się całkiem ok. Mdłości nie mam, mam nadzieję że ich mieć nie będę, ale jest jeszcze na to czas. Tyle, co mi dokucza, to straszne zmęczenie i bladość. A jak u Was z zachciankami i tyciem?? Bo mi waga narazie skacze raz w góre a raz w dół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
o jak fajnie, ze do nas dolaczylas karinaaa
![]() ![]() ![]() Mi znowu zaczynaja dokuczac mdlosci.. i strasznie zmeczona jestem.. zeby dojsc do siebie to potrzebuje kilku godzin, zazwyczaj tak okolo 12 zaczynam w maiere "normalnie" funkcjonowac.. mam nadzieje, ze to przejdzie, bo na zajeciach jestem nie przytomna... a z tyciem to ja mam na plusie juz 3 kg.. mam nadzieje, ze pote, szybko to strace.. w spodnie to juz sie nie dopinam i brzuszek mam juz zaokraglony.. to chyba dlatego, ze przed ciaza mialam az wklesly ![]() a co do zachcianek to sa straszne czasmi.. wczoraj wieczorem maialm taka ochote na ryz z sosem, ze myslalam, ze umre ![]() ![]() a swoja droga ciekawe czy jeszcze jakies mamusie sie odezwa ![]() ciesze sie, że choc na 4 jest ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj byłam u położnej z wynikami powiedziała, że jest ok.
Obliczyła mi też termin porodu na 21.04.2007, ale wiem, że prawidłowo to będzie około 2 tyg. później. No ale oni liczą po swojemu. A ja po mojemu ![]() ![]() Dla mnie tym lepiej, bo 16 października kończy mi się umowa o pracę, a wtedy będzie 13 tydzień (według ich licznika ![]() A za tydzień idę na pierwsze usg i nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Buena to super, ze masz dobre wyniki to najwazniejsze
![]() ![]() ja jutro ide do lekarza juz sie doczekac nie moge.. zobecze moje malenstwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Cytat:
życzę duuuuuuuuzo zdrowia pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciązy już od pierwszego dnia ciaży!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Witam Was wszystkie, a szczególnie te, które już czują się mamusiami. Dołączam do Waszego grona.
Jeszcze nie byłam u lekarza, ale z wyliczeń kalkulatora w internecie wychodzi mi termin na ok. 10 maja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak milo ze robi nas sie duzo wiecej ![]() jak sie czujesz?? opisuj wszystko ![]() no i oczywiscie gratuluje dzidzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jak dotychczas czuję się świetnie. Tak jakoś lekko (jeszcze
![]() na razie wie tylko mój mąż i Wy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Dołączam do klubu. Zaraz zmykamy do teściowej, potem się "wypiszę"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Gosik79 witamy serdecznie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Mdłości miałam do zeszłego tygodnia, teraz albo się do nich przyzwyczaiłam... ale wydają mi się dużo mniejsze. Za to jak nigdy w życiu nie miałam zgagi (zastanawiało mnie jak to w ogóle jest
![]() Nie mam żadnych zachcianek, natomiast są rzeczy których za chiny ludowe nie ruszę. Oby to się utrzymało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
aha
![]() ![]() ![]() a na kiedy masz termin? bo mi sie dzis przesunal na 2 kwietnia ![]() ![]() dzis widzialam moje malenstwo.. juz sie nie moge doczekac tego kwietnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Gosiku, Aateno witamy w gronie mam kwietniowo-majowych.
Nadal nie dopadają mnie mdłości. A wszyscy się mnie o to pytają, tak jakby tego chcieli ![]() Za to dopada mnie zmęczenie i to straszne, echh, ale dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Witam, ja jestem zeszłoroczna mamusia kwietniowa
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Jaki slodziutki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
No przyznaje ze slodziutki to on jest, tylko ze teraz przezywamy ząbkowanie i nie jest zbyt kolorowo
![]() Życze Wam żeby jak najszybciej zlecial Wam czas do porodu P.S Wyśpijcie sie poki możecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
ojj gdyby tylko szlo spac
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny!
Tez sobie Was podczytuje... ![]() Ja "przynaleze" ![]() ![]() Zagladajcie do nas tez czasami-bedziecie wiedzialy co Was czeka za jakis miesiac czy dwa ![]() Tymczasem duzo zdrowka i dobrego samopoczucia dla Was i Waszych Dzieciatek! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
witaj
![]() ja do Was bardzo chcetnie zagladam tym bardzije, ze termin mi sie przesunal znowu i dojdzie do tego, ze urodze pod koniec marca ![]() ![]() ![]() a co do ruchow to tez bym chciala byc tak blisko jak wy ![]() ja dopiero zaczynam 13 tydzien wiec jeszcze troche bede musiala poczekac na pierwsze kopniaczki ![]() ja rowniez zycze duzo duzo zdorwka ![]() dziekujemy za odiwedzinki ![]() a tak w ogole mamusie co sie z wami dzieje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.