|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Opiekunka do dziecka
Dziewczyny, proszę o pomoc!!
za jakąś godzinkę ma zadzwonić do mnie kobieta w sprawie opieki nad dzieckiem, jeszcze dokładnie nic nie wiem, jak zadzwoni mam się dowiedzieć ile godzin bym miała pracować i ile dziecko ma latek. Problem w tym że nie mam zielonego pojęcia ile taka opieka kosztuje. Nie chciałabym robić za pół-darmo ani tym bardziej powiedzieć za wysoką kwotę, czy ktoś mógłby mnie oświecić jak określić kwotę??Dodam że mieszkam w mniejszej miejscowości, więc zarobki tu nie są takie jak np. w Warszawie.
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opiekunka do dziecka
W mojej miejscowosci rodzinnej(65 tys.) Pani zajmujaca sie dzieci-byla przedszkolanka- bierze 5 zł za godzine ,w weekendy 7.
w moim obecnym miescie (125 tys.) opiekunki za 8 godzin chca od 500 do 800 zł miesiecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkam w małym miescie, malutkim (15 tys.)
Opiekunki biorą od 3,50 zł do 5 zł za godzinę w tygodniu, nie wiem ile w weekendy. od 350 zł do 700 zł za miesiąc pracując po 6 do 8 godzin.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wypowiem się jako osoba najbardziej zainteresowana, bo tak się składa, że jestem opiekunką. Mieszkam w naprawdę malutkim mieście (2 tys.mieszkańców) i tutaj stawki też są inne.Mam stawkę miesięczną,zarabiam 400zł za 7 lub 4 godz tygodniowo (jeden tydzien jestem 7 godzin, drugi 4).Nie pracuję w weekendy,co drugi piątek mam wolny ze względu na studia. Nie interesuje mnie nic poza opieką nad dzieckiem, nie sprzątam, nie gotuję ani nic z tych rzeczy. Wydaje mi się, że moje zarobki są adekwatne do tego co robię i raczej w tej kwestii nie mam zastrzeżeń.
Jeśli miałabyś jakieś pytania to chętnie Ci pomogę, bo już jakieś doświadczenie w tej kwestii mam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam.też jestem ''niania'' w małej miejscowości za 8 godz mam 400zł .bawie u siebie w domu
. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.