|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pytanie
Jestem bardzo ciekawa waszych opini o amerykanach lub amerykankach istnieje taki stereotyp że amerykanie to kretyni chciałabym sie dowiedzieć od dziewczyn które znają bądz maja kontakt z amerykanami aby odpowiedziała czy to prawda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pytanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
a polacy to podobno zlodzieje. ot taki stereotyp.....
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
też to chciałam napisać
![]()
Mówią:"Jesteś za wulgarna" a z nich towar na anioła też kure^wsko marny ![]() dziołszki ze śląska co sie sam chcom pogodac po naszymu zapraszom ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=358606 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
... i pijacy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie znam żadnego amerykanina ale skoro taki jest stereotyp to napewną są kretynami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
nasuwa mi sie jeszcze naglowek do tego posta: "Drogie Bravo, mam pytanie..."
![]()
#8 |
Rozeznanie
|
![]()
#9 |
Wtajemniczenie
|
Stereotypy też się nie biorą znikąd.
Polecam : http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() -"Kofi Anan is a drink,true or false ?" -"coffe is a drink" ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Naprawde trzeba bylo zakladac nowy watek, zeby zadac takie glupi pytanie(sory ale nie moglam sie powstrzymac)
Fajny film ale jakby zadac te same pytania naszym rodakom albo zreszta komukolwiek to pewnie uzyskalo by sie podobne wypowiedzi. nie wierze, ze wszyscy sa tacy glupi, wystarczy po prostu nie pokazac ludzi, ktorzy znali odpowiedzi. A ja sie przyznam, ze myslac o kraju na litere P Polska nie jest moim pierwszym wyborem. To tylko stereotypy wiec nie ma co wierzyc we wszystko co sie slyszy. choc zgodze sie, ze skads sie biora: skapi Szkoci, glupie blondynki, Polacy pijacy i zlodziej, slyszalam nawet ze jak Polka to napewno latwa. mam znajomych z roznych krajow (w tym paru z Ameryki) i zaden nawet w znikomym stopniu odpowiada stereotypowi dotyczemu jego narodowosci.
#12 |
BAN stały
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;1350480 4]... i pijacy
![]() i w ogóle chuligani |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Jak slusznie ktos juz zauwazyl, stereotypy nie biora sie znikad... Mieszkalam w USA ladny kawalek czasu i potwierdzam, ze wiekszych ignorantow od Amerykanow trudno znalezc. Jesli chodzi o brak wiedzy ogolnej, sa nie do pobicia. Myla sie im nazwy geograficzne, ortografia i... czasem nawet najprostsze dzialania matematyczne. Amarykanie z reguly specjalizuja sie w jakiejs waskiej dziedzinie, w ktorej sa ekspertami, a cala reszta malo ich interesuje. Ale idiotami bym ich nie nazwala - to wyjatkowo obrazliwe okreslenie. Pamietajmy, ze wiekszosc dobr wspolczesnej cywilizacji pochodzi zza oceanu!
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2009-07-30 o 17:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
i pijacy
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
zarówno od amerykanów jak i od polaków znajdziemy wyjątki.
znam wiecznie pijanych polaków, ale także takich ktorzy są inteligentni, i umieja pic z umiarem. mieszkam z amerykaninem- jest to najcieplejszy człowiek jakiego znam, ma niesamowitą wiedzę i polskiej historii, jest swietnym człowiekiem. także nasze opinie jak wiadomo opieramy na stereotypach. najlepiej sama sie przekonaj jak Ty ich odbierzesz....
#17 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Prowokacja...
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Wielu. Mieszkalam w AZ i UT. Pracowalam i studiowalam z Amerykanami. Nigdy nie opisuje czegos, czego nie znam z autopsji. Oczywiscie sa to subiektywne obserwacje.
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Kolejny wątek nie wnoszący nic z dziwną dość wymianą poglądów..
![]() Kiedy się te wakacje skończą.. Zamykam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.