|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
potrzebuje porady :)
Otóż zaczełam swoje zmagania z kg od początku marca...zrzucilam 4,5 kg... i to nietylko sama woda,ale naprawde widac rezulalty ...zwłaszcza moje spodnie, ktore zsuwają mi sie z pupci :P Aktualnie waże 55,5 kg a ważyłam miesiac temu 60 kg przy wzroscie 156 cm ... chcialabym zrzucic do czerwca conajmniej te 5,5 kg a max 8 kg.... czy jest to możliwe przy codziennych ćwiczeniach, piciu duzej ilosci wody , regularnych ( !! w odroznieniu do tego co robilam ) posiłkach 3-4 razy dziennie, zero słodkiego itd ...??
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: potrzebuje porady :)
wszystk ozależy od ujmnego bilansu energetycznego,zeby zachodziła redukcja tzn żeby chudnąć
1 kg to ok 7-7,5 tysiąca kalorii,łatow można obliczyć że jeśli np dizennie zjesz 500-600 kcla mniej niż zawsze i poćwiczysz godzinkę aerobów(bieganie,aerobic, rower) to stracisz 1 kg tygodniowo,co daje 4 kg miesięcznie i to jest zdrowe tempo chudnięcia,a nie jakieś diety 8kg w dwa tygodnie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
obsesyjna - masz racje
też nie za bardzo wierze w dietki 8 kg w 2 tygodnie ... bo efekt na wadze może i jest ale później szybciej się to nadrabia niż schudło buźka |
|
|
|
|
#4 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Maluszku,przy takim podejściu na pewno schudniesz
![]() Ja też kiedyś ważylam więcej niż powinnam-58 kg przy wzroście 158 cm.udało się zbić do 45 ale to co ja robiłam nie było zdrowe.teraz waże ok 49 ale chce zbić do 45-moze się uda
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

1 kg to ok 7-7,5 tysiąca kalorii,łatow można obliczyć że jeśli np dizennie zjesz 500-600 kcla mniej niż zawsze i poćwiczysz godzinkę aerobów(bieganie,aerobic, rower) to stracisz 1 kg tygodniowo,co daje 4 kg miesięcznie i to jest zdrowe tempo chudnięcia,a nie jakieś diety 8kg w dwa tygodnie
... bo efekt na wadze może i jest ale później szybciej się to nadrabia niż schudło