|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
jedzenie niskokaloryczne
Witam! Od tego tygodnia zaczynam diete
![]() ![]() Mój problem jest o tyle duży, ze od miesiąca właściwie jestem unieruchomiona (kłopoty z kręgosłupem) i bardzo przybrałam na wadze. Teraz chce to zrzucić- jednak aktywnośc fizyczna nie wchodzi w gre ![]() Jakie produkty polecacie i gdzie można je kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: jedzenie niskokaloryczne
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
Na basen musze chodzić ze względów zdrowotnych
![]() Jeśli chodzi o aktywność, niestety ale z trudem się poruszam i ledwo chodze ![]() Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2009-04-14 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A ja bym odradziła NesVitę - nie tylko dlatego że np. tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=304089
dziewczyny pisały, że jest w niej za dużo cukru, ale też dlatego, że jest po prostu ohydna, nie wiem, może ten szarawo-sinawy kolor tak mnie odrzuca.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Mnie na początku też odrzucało na sam widok, ale w końcu się przemogłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ciemne pieczywo możes.
a owsianka jest super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Hej, ja też jestem na diecie, jem dokładnie to co wymieniłaś. Na śniadanie połykam jogurcik z musli, gotowy lub naturalny kuuje i przeypuje do kubeczka z musli, potem jakies jabłuszko, wafaleke ryżowy, =czasem mama dietetyczna, następnie treściwy obiadek i ewentualnie jakieś warzywka na wieczorek. Polecam, 4 kg w miesiąc, powoli, bez efektu jojo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
|
Cytat:
Ja zaopatrzyłam się jeszcze w tabletki Linea- zobaczymy czy pomogą ![]() Ogólnie będe starała się nie jeść w ogóle pieczywa. Mało jeść na sniadanie i na kolacje- tylko jogurty, pieczywo chrupkie, owoce, warzywa, musli. Ale za to jeść cały, nie dietyczny obiadek ![]() Nie mam zamiaru się głodzić, ale też nie objadać się i nie podjadać ![]() Mam nadzieje, ze też mi się uda troszke schudnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
polecam jeść większe śniadania, bo nie powodują, że w ciągu dnia rzucasz się na jedzenie, pobudzają metabolizm i dostarczają energii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Najlepiej wypróbuj dietę 1000 kalorii, bo jest najbezpieczniejsza
![]() ![]()
"I wanna know what love is... I want you to show me I wanna feel what love is I know you can show me." ![]() Edytowane przez oooAsiaooo Czas edycji: 2009-04-18 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Normalnie jem oczywiście zwykłą owsiankę albo w pracy kefirek plus różne paździerze, czyli płatki inne takie suche bonusy i bardzo je lubię ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja tez od jutra zaczynam się odchydzać i mam pytanie jeśli chodzi o mięsa jakie mięsa najlepij jeśc zeby nie zaszkodziły przy diecie
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej piersi z kurczaka gotowane/ z indyka, chude wedliny z kurczaka/indyka
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Wlasnie przeczytalam tekst na
http://www.newsweek.pl/kobieta/artyk...wieniu,38775,1 Okazuje sie, ze padamy ofiarami niewiedzy - myslalam, ze jak jem gotowanego brokula, to mam swietna diete, a okazuje sie, ze grubo sie myle. Przeczytajcie ten tekst - moze ktorejs cos uswiadomi - polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
No to pod jaką postacią mamy jeść warzywa, jak gotowane mają wysoki indeks? Smażone? Pieczone? Co trochę dużo czasu zajmuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w tydzień schudłam już 2 kg ![]() Staram się jeść mało pieczywa (jak już to gracham, razowy, najlepiej żytni, z ziarnami np. słonecznika, pestkami dyni, płatkami owsianymi). Jak kanapka to: mało chleba, a wiecej na, np. sałata, plasterek szynki, pomidor. Jem sporo warzyw, unikam słodyczy i wogóle cukru, piję 1szkl. soku warzywno-owocowego Vega (bez cukru) - fajnie zapycha. Piję też wodę niegazowana oczywiscie. W pracy zamiast dotychczasowego wafelka, batonika itp ![]() Nie ćwiczę, bo nie lubię. Wiem, ze to źle, ale nie zmuszę się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.